Môže zamestnávateľ zadržať zápočtový list?
Dobrý večer priatelia vie mi prosím vás poradiť ohľadom ukončenia pracovného pomeru bol som zamestnani na dobu určitú počas tohto obdobia keď som pracoval tak som ochorel a bol som na PN asi mesiac počas PN mi zamestnávateľ poslal list o skončení pracovného pomeru takže výpoveď a teraz keď mám všetko ukončené zamestnávateľ mi ešte stále neposlal zapoctovi list stoho dôvodu že mi poslal ešte jeden pápier k lekárovi ale nie taký k nástupu do práce ale k výpovedi je to taký papier ako k nástupu do práce len je tam napísané k výpovedi neviem čo to má byť za papier a načo to potrebuju len sa bojím či nebudem mať problémi potom k hľadaniu novej práci prosím vie mi k tomu niečo poradiť
@branko29 Výstupná lekárska prehliadka sa netýka nového zamestnávateľa.
To vy vyslovenie pre zamestnávateľa u ktorého končíš, aby bol chránený.
Význam výstupnej prehliadky je v tom, že v prípade, ak u zamestnanca nastanú zdravotné problémy neskôr, zamestnávateľ bude mať doklad o tom, v akom zdravotnom stave zamestnanec skončil pracovnoprávny vzťah. Napríklad aj pri chorobe z povolania, aby sa nemohol zamestnanec domáhať súdnou cestou nejakých vyrovnaní.
co ma pre boha lekarska prehliadka s novym zamestnanim??? ved sa zamysli prosim ta aku kravinu sa tu pytas

@branko29 Zrejme zamestnávateľ potrebuje od teba výstupnú lekársku prehliadku. Keď ju absolvuješ a donesieš zamestnávateľovi o tón potvrdenie, vydá ti zápočtový list.