Môžem absolvovať pohovory aj s dieťaťom?
Mam jednu otazku. Som na urade prace, lebo dieta mi neprijali do skolky. Od septembra uz do skolky snad moje dieta zoberu a ja pojdem do prace (verim, ze si potom rychlo pracu najdem). Dostavam teraz podporu a platia mi ZP. Ale bojim sa toto, ze ma zacnu posielat na pohovory. Mozem na tie pohovory ist aj s dietatom aby pochopili, ze som pre nich nevhodny zamestnanec?
Ja som bola na úrade a na pohovory ma nevolali vôbec za celý čas čo som tam bola.
Netuším prečo, podľa čoho to určujú koho pošlú. Asi záleží aj toho na akú pracovníčku narazíš.
Na pohovor by som teda s dieťaťom nešla.
Dakujem za rady, ktore mi pomohli. Do ziadosti teda dopisem, ze dieta nenavstevuje skolku, ze sa staram o dieta. A uz budem dufat, ze ma na pohovory neposlu. A tie rady, ako to ma brat zamestnavatel, ze si neviem zariadit strazenie, co tu pisete ma nezaujimaju. Ja to zamestanie cez urad prace pocas toho ako mi dieta nenavstvevuje skolku nechcem, tak naozaj nemam v plane tam ist seriozne, a zabezpecit si strazenie.
urcite nie, nechces byt predsa vyradena
precitaj si pozorne co si podpisovala nie je povinnost byt na UP
Nechápem čo tu riešite, veď ona chce ísť s dieťaťom na pohovor zámerne aby dotyčný pochopili, že tú prácu NECHCE, lebo má dieťa doma.
Autorka - kľudne si nájdi stráženie, stačí ak na pohovore povieš že máš dieťa, ktoré ide do škôlky AŽ v septembri. Nikto ťa nebude prosiť aby si nastúpila. Väčšinou sú to len formality, na každú pozíciu je XY uchádzačov.
@kitycat Ty vies citat? Ja do prace pojdem od septembra, ked mi dieta nastupi do skolky. A kedze mam narok na podporu pol roka, tak ju vyuzijem.
Mne kebyze prides s diatom na pohovor, tak si poviem, ze aka chytra, ako ste vyd*bat so systemom. A asi by som ta just zobrala 🙂 uz len pre tu srandu ;)
verim, ze to nemyslis vazne 🙂. da sa zo zamstnavatelom normalne porozpravat, priamo, aj bez dietata na kolenach.
Ako uchadzac o pracu si sa zaviazala k nejakym podmienkam...
V tomto pripade by som sa dokonca obavala, ze chyr o zene s diatatom na pohovore ta bude dlho potom predchadzat...
Ako bolo spominane, Slovensko je maly pracovny trh a prist s dietatom na pohovor je maximalne neprofesionalne. To, ze chces momentalne vyuzit podporu, na ktoru mas narok a do prace mastupit neskor je o.k., ale toto by sa Ti mohlo vypomstit. Nikdy nevies na koho narazis, kto sa s kym pozna...
Ja som tak bola na takom hromadnom pohovore aj som viac x videla že išli s malými deťmi.
Inak, mne sa raz stalo, že prišla kočka na pohovor s dieťaťom, ale to už bola staršie a na poslednú chvíľu jej vybuchlo stráženie a nemala ju kam dať. Dostala farbičky a papier, sedela na recepcii.
Autorka, nápis rovno, že chces vydrbat so systémom, skasirovat prachy, na ktoré nemáš nárok a máme ti k tomu tlieskať. Nebudeš prvá ani posledná.
@vroni Na ktore nemam narok? Samozrejme, ze narok mam.
Mne neposlali nikam ani raz a tiez mam VS 🤷♀️ uvedom si ze na urade prace si evidovana preto ze si chces najst zamestanie, nie si tam preto ze pracu nemas, momenatlne ani nechces mat a ocakavas len podporu, takto system nefunguje. Musis dokladovat aktivne hladanie prace - teda potvrdenie ze si niekam poslala zivotopis, pripadne ze si aj bola niekde na pohovore. Ak danu pracu ani nechces tak sa staci na pohovore “zle predviest”, prestrelit poziadavky alebo plat, nemusis tam brat dieta, to je za mna vrcholne nevhodne a neprofesionalne.
Ja tak toto slovo "narok" nemam rada... je to podpora, ktoru dostanes, kedze si NEVIES najst pracu v tej dobe... a nie, ze robis vsetko, aby si ju neodstala...
Autorka. Áno, máš nárok, ale aj povinnosti. 😉
Autorka, chápem, že o prácu teraz ani nemáš záujem, preto ti je ukradnuté, aký dojem zanecháš. Ale pre boha, to ako fakt? Píšeš “Ked si ja zacnem hladat pracu to uz dieta bude v skolke, a budem moct ist normalne na pohovor.” - LEN ABY SI POTOM EŠTE VÔBEC MALA KAM ísť na ten pohovor, lebo ved Slovensko je stále pomerne malý trh, ja žijem v BA a už teraz mám pocit že v tej našej business komunite kazdy každého pozná, v menších mestách ani nehovorím… historky o dieťati na pohovore sa roznesú (nie len) medzi HR ako nic, zvlášť, ak by si tuto skúsenosť “dopriala” viacerým firmam. Tak zváž tento svoj postoj, referencie sa šíria či chceš/nechceš…
Len taká hypotetická situácia - pôjdeš na pohovor do firmy X, o prácu nemáš záujem, vezmeš aj dieťa, aby teda videli že nie si vhodný kandidát..
Dieťa ti vezmú od septembra do škôlky, na profesii nájdeš ponuku z firmy X, totálne situ na teba, perfektnú.. ako myslíš že sa zatvaria keď uvidia žiadosť od ženy ktorá prišla na prvý pohovor s dieťaťom aby dokázala že nie je vhodný zamestnanec?
Ja si myslím že treba kalkulovať aj do budúcna, keď nikdy nevieme čo nás čaká - jednoducho ísť s dieťaťom na pohovor nie je vhodné aj keď by si o tú prácu nemala najmenší záujem..
Ale teda ja som bola naposledy na úrade práce len mesiac, ale chceli odomna len potvrdenia že som sa o prácu zaujímala, stačil mail ako reakciu na ponuku ako vravela teta na úrade prace .. mne ale vyšiel hneď prvý pohovor z ponuky ktorú som si našla ja a odvtedy tam pracujem..
@jana_eyre_2 Nevyznam sa do toho, ake ponuky su cez urad prace. Ale predpokladam, ze su tam tie najhorsie ponuky, co nikto robit nechce. Neviem, ci seriozna firma hlada uchadzaca cez urad prace.
Prečo by nehľadala seriózna firma cez úrad prace?
@jana_eyre_2 Tak o dobre ponuky je velky zaujem aj cez profesiu a pod., tak neviem ci si musia dat ponuku na urad prace.
@ibatanecnica ved ona presne toto chce, aby nebola vhodnym zanestnancom a do prace ju neprijali.. 🙂
@jana_eyre_2 ale ak tu pracu neprijme, aj tak ju pravdepodobne nebudu neskor chciet a tiez pride o podporu..
Neviem, ci ma na vyber...
Bola som evidovana presne jeden rok :D
No ale ved jedna firma nemá len jednu ponuku a nema ani len jeden zdroj kde svoj inzerát ponúka..
Moja hypotetická situácia sa týkala práve takej situácie, že si napríklad ekonómka (reálne neviem tvoje skúsenosti) ale z úradu práce by ťa poslali na pohovor na predavačku o ktoru záujem nemáš.. lenže čo keď o pol roka rovnaká firma bude hľadať ekonómku kde by si sa hodila?
Samozrejme rob ako uznas za vhodné, len ti teda úprimne vravím že je to dosť zvláštny nápad ako dať najavo nezáujem..
Okrem toho viem že pohovory ponúkajú až keď človek je na úrade práce dlhodobo bez práce.. (kamarátka je tak už dlho) inak im stačí ten prejavenú záujem..
polovica z Vas tu nevie absolutne citat s porozumenim 🤦🏼♀️🤦🏼♀️ to fakt nechapete ze jej je jedno ze ju nevezmu? ONA TU PRACU NECHCE! tak tu prestante premudrele personalistky traposit ako by to na Vas posobilo lebo je to uplne mimo otazky @pribinak ake ine ulohy by si jej chcela davat ked tam vobec nechce pracovat? fakt nonsens
autorka… bola som takto na jednom pohovore cez UP a normalne som povedala nech mi len daju peciatku ze som tam bola, ze pracu nehladam ..
a vy dalsie poctivky co tu mudrujete ze naco je na UP ked pracu nehlada normalne NO COMMENT , este povedzte ze ste volili SMER a oni si navysenie platov zasluzili … kokos v tomto bananistane sa ine ani neda robit ako vyhybat sa plateniu ( zdravotne odvody ) a nechat aspon nieco zacvakat stat kym vsetko vykradnu.. dnes som pocuvala podcast a tam bolo ze do dvoch volebnych obdobi bude slovensko v takej ritke ze uz nam nik nebude chciet pozicat a to len sa budu utahovat opasky … ale len vsetko platte ved nech ma to prasa FICO krasne dozitie 🐷🐷
tento MK je dobry len na vytocenie sa…
@hendikep skús si dať magnézium to by mohlo pomôcť na nervy.. lebo takáto agresia je úplne zbytočná.. nie smer som určite nevolila..