Môžem absolvovať pohovory aj s dieťaťom?
Mam jednu otazku. Som na urade prace, lebo dieta mi neprijali do skolky. Od septembra uz do skolky snad moje dieta zoberu a ja pojdem do prace (verim, ze si potom rychlo pracu najdem). Dostavam teraz podporu a platia mi ZP. Ale bojim sa toto, ze ma zacnu posielat na pohovory. Mozem na tie pohovory ist aj s dietatom aby pochopili, ze som pre nich nevhodny zamestnanec?
@jana_eyre_2 inak dnes som si dala rano co inak neberiem 🤣🤣 a nie Teba myslim … na prvej strane kazda druha reakcia akoby citali len nadpis
@hendikep je pravda že som diskusiu nečítala 🙃
@vroni prečo nemá nárok,no to som zvedavá??
Azda nárok neposudzuje nejaka VRONI na MK
@hendikep a co do toho pleties smer?
Autorka môže situáciu jednoducho vyriešiť. Nahlásiť na ZP a tu prácu si nehľadat. Na UP sa zahlásil až keď bude môcť plniť povinnosti, ktoré jej z registrácie vyplývajú. Podporu môže brat aj neskor.
Sa nehnevaj, ale podpora ti je dobra, minimalne odvody do ZP. No na pohovor chces prist s dietatom aby ta nevzali. Ty vobec nemusis byt na urade prace. Vies o tom, ze ta nemusime dotovat?
@martinkatinka Ano, budem to riesit naopak, lebo martinkatinka poradila 😃. Mam narok na najvyssiu podporu 1300 eur mesacne pol roka. Ale ja sa prihlasim ako osoba starajuca sa o dieta 😃. A potom ked mi bude dieta v skolke podla teba mam pol roka sediet na riti a az vtedy si nechat tu podporu vyplatit. No dakujem za mudru radu. Ja podporu vyuzijem na starostlivost o dieta. A ked bude dieta od septembra v skolke urcite nebudem pol roka sama doma na podpore, ale budem v praci.
@beata_k Nezavid, mala si aj ty vyuzit najvyssiu podporu 1300 eur pol roka. Dakujem, ze mi na tu podporu prispievas 🙂.
Nemas za co, lemra 🤪
Len sa teda lpriprav ma to, ze dieta nastupi do skolky a v piatok ti ostane so soplom doma. A takto to bude kazdy druhy tyzden
Takze nie, hladanie prace, ked bude v skolke, bude o to tazsie.
Ja to idem urobiť ako ty. Syn je marcový, nevzali ho do škôlky. Takže urad prace a vybrať podporu. Ale mne je jedno co si kto o tom myslí. Hádam nebudem tak blbá, že poviem, ze podporu nechcem. Tu sa kradne vo veľkom, nemám žiadne výčitky. Rokov mam odpracovaných dosť.
@jana_eyre_2 viem o pripadoch, kedy realne ludi posielali kade tade po pohovoroch do prace, ktora nezodpovedala ich kvalifikacii a o ktoru Ani nemali zaujem. Neslo o dlhodobo nezamestnanych..
Takze mam pocit, ze toto silne zavisi od referentky....
Normálne, niekotre idú ešte aj podporu závidieť 😂 ..veď ma na to nárok a bola by hlúpa keby ho nevyužila...podporu nedostala len tak za pekné oči...
Zaujímavé, že všetky tu pomaly idú nadávať, že ako to tu vyzerá a takmer žiadna nechce začať robiť veci podľa pravidiel a správne. Veď štát tvoríme aj my.
Ja si myslím, že pri takej podpore je jednoduché nájsť si na tu chvíľu pohovoru niekoho na stráženie a nie vymýšľať chodiť na pohovory s dieťaťom. Ak si na UP, máš nielen nároky, ale aj povinnosti.
@barbora_t ale áno, však nech si ju vyberie, ale má tam podmienky, tak proste ich splním a beriem podporu. Nechápem čo je na tom také ťažké 😉
@martinkatinka no vsak, ona si podmienky splniť chce, keď ju pošlú na pohovor, pôjde...veď nikde tu neposlemenula ze podmienky plniť nechce ☺️
@beronsche je to možné, nerozporujem mne sa to vsak ešte nestalo, ani nikomu koho poznám čo bol na UP, s výnimkou tej kamarátky čo tam bola dlho.. asi pred 15timi a 20rokmi som tiež bola na úradoch práce nejaké mesiace kým som si našla prácu a nikdy ma odtiaľ na pohovor neposlali, vždy im stačili maily o tom že si prácu hľadám.. aj keď som poberala raz podporu tak to tak bolo.. a bola som na viacerých obvodoch pretože som počas tých rokov menila bývanie..
@barbora_t evidentne nie
ja len - prečo sa nadáva na vládu? keď vlastne, každý tu kradne alebo využíva dieru v systéme, tak prečo by som nemohol aj ja využiť???
@martinkatinka to mas ako s rodičmi a deťmi , keď rodičia ( vláda ) je aká je tak sa nečuduj aké sú deti ( občania ) iba debil by robil všetko poctivo keď má taký “ vzor” a na vlastné oči vidí kde končia jeho poctivo platené peniaze. A hlavne nevyužiť nič načo mám nárok však? my ako občania máme nárok na slušný život v dôstojných podmienkach ale tu nefunguje absolútne nič, a ešte sa Tí pri koryte smejú do tváre tým posledným čo tu ešte majú kritické myslenie.
preco si na UP, ked si pracu nehladas? Narok na podporu mas, podmienkou je aktivne hladanie prace... Ty vsak sama pises, ze si ju nehladas. Uprimne, mne by prisiel niekto na pohovor s dietatom alebo len "po peciatku" tak by som ako zamestnavatel podala spatnu vazbu na UP s tym, ze dotycny si pracu nehlada. Nech si s tym robia co chcu, ci uz vyciarknu alebo nie, nie je moj problem. Lenze Slovensko je bohuzial bananistan ako tu pise niekto vyssie. Pretoze na UP mozes ist aj ked das vypoved :(
Najvacsia chyba je pytat sa nieco na MK. Opat asi nepochopili, ze zaujem o pracu nemas. Jasne, ze chod aj s dietatom
Podla tejto diskusii 90% ludi na Slovensku si nema co otvarat usta na akukolvek vladu, co kradne a zdiera. Ludia, ktory maju narok a moralne pravo nech maju vsetky prispevky ale rozni vychcanci by veru nemali mat. Stat nie je bezodna studnica! Ci stale plati ked kradne a obohacuje sa na ukor statu Fero a Mara budem aj ja?! No dakujem pekne.
@cookie29
@ljzozv dieta jej do skolky nevzali. Asi maju plny stav. Kto je za to zodpovedny, ze mame nedostatok skolok? Stat. Co ma ona s dietatom spravit? Hladat mu sukromnu skolku alebo opatrovatelku? Nie v kazdej dedine je sukromna skolka a 5 opatrovateliek na jeden prst. Nie kazdy byva v bratislave ci kosiciach. Alebo ma dieta kazdy den vlacit, do 40km vzdialeneho mesta, do sukromnej skolky? Len aby boli prispievatelky na MK spokojne? Nehovoriac o tom, ze by spravili to iste co ona, keby boli v podobnej situacii? Len tusim tu si v poslednej dobe chodia zeny vybijat vlastnu frustraciu, inak fakt neviem, kde sa v nich berie tolko primitivnosti a zloby.
@dennissa16, nárok na podporu má uchádzač o prácu a nie vychcana lemra, ktorej sa nechce robiť. Hovorí zákon.
@vroni posielam ti podmienky nároku.
Keď dávku dostáva,asi ich ma splnené
@hanaxxx tu su predsa ženy milionarov. Matky, ktore nepotrebuju byt s detmi, tak sa ich zbavia po pol roku a daju ich do jasliciek, kazda ma vlastny dom bez hypoteky a este naviac nehnutelnosti na prenajom. Su tu tie namudrejsie vedkyne prestížnych univerzit, ktore vedia vsetko o vsetkom. Ziadna nepotrebuje, aby za nu stat platil zdravotne poistenie, nepotrebuju materske, ani rodicovske prispevky. Ony su dokonalost sama. Ony su matky z Modreho konika 👏🏻👏🏻👏🏻
Mňa posielali po 3 mesiacov a to som bola tehotná a aj na školenia a dostávala som podporu, ani som ju nevycerpala rodila som predčasné

@beronsche ja mám skúsenosť že im naozaj stačia vytlačené maily s tým že si tú prácu reálne hľadám..
Kamarátka ktorá je na UP už dlhodobo mala najskôr aj nárok na podporu, nosievala maily že posiela životopisy.. až po roku jej ponúkli prvu prácu oni sami.. toľko podporu aj tak poberat nebude..