icon

Môžem absolvovať pohovory aj s dieťaťom?

9. feb 2024

Mam jednu otazku. Som na urade prace, lebo dieta mi neprijali do skolky. Od septembra uz do skolky snad moje dieta zoberu a ja pojdem do prace (verim, ze si potom rychlo pracu najdem). Dostavam teraz podporu a platia mi ZP. Ale bojim sa toto, ze ma zacnu posielat na pohovory. Mozem na tie pohovory ist aj s dietatom aby pochopili, ze som pre nich nevhodny zamestnanec?

Strana
z4
vroni
9. feb 2024

@dennissa16, čiže evidencia uchádzačov o zamestnanie je vlastne zoznam ľudí, ktori uz pracovali, teraz sa im nrchce, ale spĺňajú podmienky. 🤣🤣🤣 Dobre, pobavila si. Autorka by spĺňala podmienky, ak by bola uchádzačom o zamestnanie. Ale ona sa o zamestnanie neuchadza.

dennissa16
9. feb 2024

@vroni pisala si,že nemá nárok. Keďže dávku poberá,nárok ma…..o ostatných záležitostiach s tebou nediskutujem.

vroni
9. feb 2024

@dennissa16, potom si evidentne nepochopila tému. Autorka sa pyta, ako osvindlovat, že nie je uchádzač o prácu a nie na výplatu podpory.

dennissa16
9. feb 2024

@vroni ty si celý ošvindlovač 🙂
Splnila podmienky?
Evidentne áno.
Tak to už rozdýchaj

hendikep
9. feb 2024

@mamamasama presne! a inak minule som tak rozmyslala… ze kolko krat sa tu vycita zenam co su na RD do troch rokov ze zmykaju stat … a potom mi doslo ze to je uz co za pokrytectvo? ved aj tie co idu do prace poberaju RD do troch rokov dietata… ved na RD ma narok aj pracujuca zena.. ci myslis ze hned utekaju na urad si tuto davku zrusit lebo ved oni si zarobia same ? 🤦🏼‍♀️

dennissa16
9. feb 2024

@hendikep 👍🏼a este predtým sa prestriedaju s oteckom na materskej
Ale ja by som to rovnako urobila, preto tu nebudem hlúposti vypisovať.

martinkatinka
9. feb 2024

@vroni ja si myslím, že to je zbytočné vysvetľovať. Kto nechce, nepochopí 😉

vroni
9. feb 2024

@martinkatinka, ja sa tu len bavím, asi si pôjdem zaziadat o vdovské. Môj muž sa síce teší dobrému zdraviu, ale podmienky inak splnam, čo na tom, že nie som vdova, mám nárok a hotovo.

dennissa16
9. feb 2024

@vroni no veď chod, uvidíme,či si aj príslušná inštitúcia mysli,že “splnas” 🤓
A ak áno,nech ti padnú na úžitok

ankare
9. feb 2024

Bola som polroka na ÚP evidovana, ani raz ma neposlali na pohovor. Tiež mám VS 2.st. pozri, ak by Ťa predsa na nejaký pohovor poslali, vopred oslov potenciálneho zamestnávateľa a narovinu mu povedz/napíš, že nemáš záujem ísť tam pracovať.
Ak s tým nepochodis, choď na pohovor a buď nemožná, pýtaj si aj nereálny plat, nereálnu prac. dobu,....
Nemyslím si, že Ťa výberu.

majlo1234
9. feb 2024

Tiez som bola pol roka evidovana, uz pri vypisovani ziadosti mi povedali, zw s mojim odborom to nevidia ruzovo 😂takze sa ziadne pohovory nekonali, posledny mesiac som si pracu nasla.

findomatej
9. feb 2024

Ja som išla na pohovor s dieťaťom. Akože kam ho mám dať? Bolo to cez letné prázdniny a hromadný pohovor pre známe potraviny na 2 zmeny. Povedala som, že neviem nastúpiť kvôli pracovnej dobe - dieťa neviem od 6:00 kam dať a manžel pracuje na 3 zmeny. Pán si všetko zapísal, že nechcem nastúpiť a dôvody zapísal. Neskôr som MUSELA dokladovať zmennosť v manželovej práci. Dieťa som nemala kam odložiť - muž v robote, žiadna babka/dedko na blízku a dieťa s nikým cudzím nezostane.
A nepoteším ťa - keď ti dieťa nastúpi do škôlky, len zázrakom tam bude 2 týždne vkuse.

ljzozv
10. feb 2024

@hanaxxx kde berieš tú istotu, že všetky čo tu prispeli, tak by urobili v rovnakej situácii to isté???
Nehnevaj sa, ale oháňať sa tým, že aj ostatní kradnú, tak by som bola blbá, ak to ja nevyužijem je tak pokrytecké, že až... Potom skutočne máme vládu takú ,akú si zaslúžime... 🤷🏻‍♀️
Bavíme sa o evidencii uchádzačov o zamestnanie na úrade práce. To nie je predpokladám štatistický úrad, kde ťa len evidujú.
Alebo potom presne ako je vyššie napísané, tak ho zrušíme a aj podporu. Na čo, keď si tí ľudia prácu nehľadajú?

hanaxxx
10. feb 2024

@ljzozv myslim, ze by si sa mala autorke ospravedlnit, za to kradnutie. Ona chce ist pracovat, ibaze nema kam dat dieta, pretoze tato parodia na stat, nie je schopna umiestnit jej dieta do skolky. Cize kvoli neschopnemu statu, prichadza o peniaze, ktore by zarobila, keby mohla ist pracovat. Polopatisticky napisane, ziada stat, nech jej pocas toho obdobia, prispeje na zivobytie, pretoze stat je zodpovedny za tuto situaciu. A nepis mi prosim ta, ze autorku nikto nenutil mat dieta, pretoze je v zaujme kazdeho normalneho statu, aby ludia mali deti a ma ich v tom podporovat, a nie hadzat im polena pod nohy.

hanaxxx
Autor odpoveď zmazal
anetka34
10. feb 2024

@hendikep Vtipné sú celé tie čo hovoria o žmýkaní štátu. Presne, poberajú tú dávku aj tie ktoré robia. Raz si platila poistenie, tak ho teraz využívaš.
Každá nemôže predsa byť 45 rokov v práci a nemať deti, neochorieť, ani neprísť o prácu.
Ja osobne by som bola najradšej keby som mala teplý flek na nejakom dobrom úrade hneď po skončení školy a sedieť tam 40 rokov. A nemusuieť sa triasť o stoličku.
Mňa po rodičovskej prepustili, veľmi nepríjemná situácia. A veru ma poslala z úradu práce po troch mesiacoch evidencie na hromadný pohovor na komplexnú účtovníčku, kde chceli prax 5 rokov v účtovníctve. To som nemala a stálo tam ďalších 20 ľudí, jedna robila cely život predavačku ale mala obchodnú akadémiu. Vo dverách ju otočili, že bez praxe nie. Ale musela absolvovať pohovor a priniesť podpísaný papier, že tam bola.

anetka34
10. feb 2024

@hanaxxx presne tak

zuzkazp
11. feb 2024

Napíš mi správu chcem ti niečo napísať 🙂

ljzozv
11. feb 2024

@hanaxxx ja sa jej nemám za čo ospravedlňovať. To s tým kradnutim, myslim ani nenapísala ona, ale nejaká iná užívateľka, ktorá ju obhajovala týmto spôsobom (možno, fakt to teraz nejdem čítať ešte raz).
Štát jej dáva možnosť ísť na sociálnu a prihlásiť sa ako osoba starajúca sa o dieťa do šesť rokov , to už tu mala napísané viackrát.
A stále si myslím, že na úrade práce nie je povinnosť byť, či ty máš iný názor?
Štát je zodpovedný za túto situáciu?
Tak to je inak vtipný názor.
Vravím, že potom si nikto tu nemá čo vyčítať a ani tomu štátu teda. Veď robia všetci to isté. 🤷🏻‍♀️
Kradnú alebo využívajú diery v systéme. Takže je to vlastne v poriadku.
Štát tvoríme my všetci 🤔

hanaxxx
11. feb 2024

@ljzozv preco by malo byt vtipne, ze stat je zodpovedny za to, ze nemame dostatok skolok?
Pises, ze stat tvorime vsetci, ale ako sa mam ja pricinit o to, aby sa kazde dieta dostalo do skolky? Mame volenych zastupcov, ti to vedia ovplyvnit a maju sa o to postarat. moja uloha v state je ina a ja si ju aj plnim (kebyze nie, tak so mnou stat hned narobi poriadky, skoda, ze tak nepristupuje aj sam k sebe (ale to je uz uloha volicov vo volbach, skoda, ze vacsina volicov je slepa- a este o tom ani nevedia)).

ku_uk
7. okt 2024

Cez úrad prace zamestnávajú práveže veľké aj giganticke firmy, dostávajú príspevky od štátu, ak príjmu niekoho z uradu prace. Sú to rôzne projekty, ktoré idu každý rok

Strana
z4