Môžem dať výpoveď počas PNky?
Ahojte, chcem sa opytat ak som na PN ke a chcem day vypoved mizem aj pocas PN ky?
@marlenka222 vazne?
@lara1128 nie zo srandy... Si kompletná? Ako keď máš volno z práce kôli chorobe a teda si v práci ospravedlnena z toho dôvodu že sa liecis môžeš dať výpoveď? Môžeš brať lieky ktoré ovplyvnia tvoje rozhodovacie schopnosti a keby si si to nedaj Boh potom rozmyslela, ťahala po súdoch zamestnávateľa, asi by nadšený nebol a nehnevaj sa ale na čo si doma ? Na to aby si dávala výpoveď alebo aby si myslela na zdravie? A kedy by si asi zvládla ísť do práce podpísať výpoveď keď si PN - pracovne neschopná. Ak si schopná ísť riešiť výpoveď, potom máš zbytočnú PN. Nehnevaj sa na mňa, ale systém je systém... Čo chces riešiť? Buď si PN alebo pracuješ.
@marlenka222 a ty si co za zazrak? 😂 bezne si takato v komunikacii s ludmi? manzel musi mat z teba radost 😂😂😂👌🏻
@danushik nie bežne nie ale keď sa ma niekto opýta "vážne" leziem po stene...Na SR funguje všetko iba zo srandy ;)
@ivca82
@jaris84 áno ale zamestnávateľ ju nemusí akceptovať lebo pre neho platí okrem iného Že počas PN nesmie dávať výpoveď. Zamestnanci sú počas PN a ďalších chránení a v tzv
Ochrannej dobe. A už ako som spomínala vyššie, zamestnávateľ nemôže vedieť aké lieky užívaš a ako tvoje schopnosti aj na rozhodovanie ovplyvňujú. Čiže ak by si chcela po PN výpoveď stiahnuť, musel by to uznať ak by nechcel porušiť zákonník práce.
@marlenka222 ano je v ochrannej dobe, preto jej zamestnavatel nemoze dat vypoved, ALE zamestnanec vypoved dat moze.
@marlenka222 omg 🙂 jasne, ze moze dat vypoved. To len zamestnavatel nemoze dat vypoved jej
@marlenka222 nerozumiem prečo tu zosmiešňuješ autorku príspevku keď sa slušne pýta na niečo čo jej nie je jasné. A pritom ju len pletieš.
@lara1128 kľudne môžeš dať výpoveď. Je to jednostranný akt, takže ju dokonca môžeš poslať aj poštou a uviesť v nej že ziadaš o potvrdenie prijatia, aby si mala istotu že ju prijali. Ale lepšie by bolo doručiť ju osobne počas vychádzkového času.
@marlenka222 si teda riadne mimo. Načo poskytujes rady, keď nemáš šajnu?
@lara1128 ano pravdaže.
@marlenka222 a čo, ak je na PN práve kvôli tej práci?chrbtica, stres nechce tam byť...vieš koľko ľudí okolo mňa má z práce vyhorenie a či chceli či nie museli dať výpoveď?
fu akoze takato komunikacia a rada no dakujem neprosim, aj trosku inak sa to dalo cele povedat a vysvetlit! 🙂
@evita11223 dakujem...su take zakomplexovane zienky no nevadi...
@lara1128 jasne

@lara1128 nie. Je to jasné porušenie liečebného režimu