icon

Môžem mať dve dohody, keď poberám dávku v nezamestnanosti?

10. máj 2025

Môžem mať dve dohody uzatvorene, keď som vedena na UP a poberám dávku v nezamestnanosti?

Doplním, dvaja rôzni zamestnávatelia, dohoda o pracovnej činnosti, jednu mám podpísanú, a spĺňa všetky podmienky. Ale môžem mat aj dve, pokiaľ potom suma týchto dohôd presiahne životné minimum (myslím spolu, nie jednotlivo), neprídem o podporu? Ďakujem.

mamina7070
10. máj 2025

samozrejme ze prides o podporu kedze po prekroceni ti ukoncia evidenciu co je podmienka pre poberanie podpory

autor
10. máj 2025
@mamina7070

samozrejme ze prides o podporu kedze po prekroceni ti ukoncia evidenciu co je podmienka pre poberanie podpory

@mamina7070 rozumiem. Čiže môžem mať jednu dohodu a poberať podporu,alebo dve a viac dohôd a bez podpory, tak?

lucia245
10. máj 2025

Zákon o službách zamestnanosti, paragraf 6, odsek 3:
Uchádzač o zamestnanie nesmie byť súčasne vo viacerých pracovnoprávnych vzťahoch podľa odseku 2 písm. a).

mk1111111111
10. máj 2025

Tak ak mas pracu s dosyatocnym prijmom, nepoberaj podporu a nechaj si ju na horsie obdobie.

9lf9
10. máj 2025

Mozes mat 1 dohodu u ineho zamestnavatela ako si sa bezprostredne po ukonceni pp evidovala, prijem v hrobom mesacne nie viac ako ZM, nahlasit a dolozit den vopred, trvanie dohody 40kal.dni potom bud ukoncit dohodu alebo vyradenie a prides o podporu, nemozes mat subeh viacerych dohod=vyradnie.

autor
10. máj 2025

Ďakujem za odpovede a rady. Na úrade práce som po 10 rokoch práce prvykrat, všade ponúkajú naskor dohodu, lebo vraj čím dlhšie som na úrade evidovaná, tak potom to zamestnávatelia vedia využiť lepšie. Veľmi sa v Tom neviem orientovať, aktívne hľadám prácu a skôr som zameraná na to, aby som sa zamestnaná na TPP, dohody sú pre mňa len dočasná možnosť. Naozaj vďaka za rady, baby. Ani mi nenapadlo vziať dve dohody a nechat si podporu na čas, kedy by som nemala inú možnosť... Lebo dve dohody by mi stačili na pár týždňov. A potom snáď z dohody rovno do práce. Verím, dúfam. Ďakujem ešte raz 🩷

janickacrazy
10. máj 2025

No keď ponúkajú dohodu, málokedy ti potom dajú normalnu zmluvu, na Slovensku žiaľ funguje takéto zneužívanie dohôd. Takže hľadaj normálne prácu od začiatku na TPP.