Môžem mať na polovičný úväzok na výplatnej páske 100 eur?
Potrebujem mat minimalnu napisanu sumu na vyplatnej paske kvoli exekuciam ako sa tomu vyhnut aby mi zrazali z platu?
nie som znalec,a le ak mas minimlanu mzdu niekolko stoviek, tak polovicny uazok by mal byt priblizne polovicny, dokocna trosku and polovicu, lebo je tam nezdanitelna polozka, z ktorej sa dan neplati a teda moze to vyjst, ze dan sa nebude platit vobec. keby mal celu minimalku, tak z tej druhej polovice mzdy by uz platenie dane vyslo.
@motylik273 ja len, že čo si myslíš, že neplatením ti exekúcie zmiznú? Čím skôr vyplatíš, tým skôr budeš mať čistý štít. A život hneď bude krajší
Nie, nemôžeš. Aj na polovicny úväzok ti musia vyplácať aspoň 50% minimálnej mzdy v hrubom a to je niekoľkonásobne vyššia suma ako 100 euro.
Mozem dat cislo uctu na detsky ucet? Tym padom nemaju narok na stahovanie
@mb2021 aj z materskej?
Moja kolegyňa je dôchodkyňa 70 ročná a pracuje ešte stále na TPP má 4 hodinový úväzok a má na výplate v čistom okolo 230,- euro. Pracuje na charite kde je minimálka 643,- v hrubom.
Takže určite nie 100,- euro na výplatnej páske.
@motylik273 exekucne zrazky sa vykonavaju aj z materskej. Az rodicovsky prispevok nepodlieha exekucii - pretoze to je soc. davka. Zamestnavatelovi mozes dat na zasielanie mzdy aj detsky ucet, no ak ti pride do prace ex. prikaz na zrazku zo mzdy tak najskor urobia zrazku a az ten zvysok sa zasle na ucet.

Urciteee.