Môžem podať okamžitú výpoveď počas PN?
Dobrý večer. Rada by som sa opýtala. Bola som na PN-ke celý júl, neodpracovala som ani jeden deň. 1 a 2 júla by mi ešte mal zamestnávateľ preplatiť PN keďže to je 9 a 10 deň (PN som začala od 23.6). Od 3 júla mi už platila PN sociálna poisťovňa. Keď som sa vrátila, zistila som, že firma má obrovské finančné problémy a nevypláca mzdy nikomu načas. Chcem sa spýtať, keď som bola na PN-ke za mesiac júl, môžem podať napriek tomu okamžitú výpoveď s 2 mesačným odstupným po 15.9 alebo v mojom prípade to nie je možné? Ak to nie je možné mám podať výpoveď dohodou?
@anonym_autor ano, ak ti do 15.9. zamestnavatel nevyplari nahradu mzdy za docasnu PN, mozes skoncit PP okamzite. A je to okamzite skoncenie pracovneho pomeru, nie okamzita vypoved. A vypoved dohodou tiez neexistuje, uz sa to konecne naucte.
Nvm prečítala som ešte raz
kolko v tej firme pracujes?

@anonym_autor ano, ak ti do 15.9. zamestnavatel nevyplari nahradu mzdy za docasnu PN, mozes skoncit PP okamzite. A je to okamzite skoncenie pracovneho pomeru, nie okamzita vypoved. A vypoved dohodou tiez neexistuje, uz sa to konecne naucte.