icon

Môžem podať okamžitú výpoveď počas PN?

3. sep 2025

Dobrý večer. Rada by som sa opýtala. Bola som na PN-ke celý júl, neodpracovala som ani jeden deň. 1 a 2 júla by mi ešte mal zamestnávateľ preplatiť PN keďže to je 9 a 10 deň (PN som začala od 23.6). Od 3 júla mi už platila PN sociálna poisťovňa. Keď som sa vrátila, zistila som, že firma má obrovské finančné problémy a nevypláca mzdy nikomu načas. Chcem sa spýtať, keď som bola na PN-ke za mesiac júl, môžem podať napriek tomu okamžitú výpoveď s 2 mesačným odstupným po 15.9 alebo v mojom prípade to nie je možné? Ak to nie je možné mám podať výpoveď dohodou?

nelca84
3. sep 2025

@anonym_autor ano, ak ti do 15.9. zamestnavatel nevyplari nahradu mzdy za docasnu PN, mozes skoncit PP okamzite. A je to okamzite skoncenie pracovneho pomeru, nie okamzita vypoved. A vypoved dohodou tiez neexistuje, uz sa to konecne naucte.

janagem
4. sep 2025
@nelca84

@anonym_autor ano, ak ti do 15.9. zamestnavatel nevyplari nahradu mzdy za docasnu PN, mozes skoncit PP okamzite. A je to okamzite skoncenie pracovneho pomeru, nie okamzita vypoved. A vypoved dohodou tiez neexistuje, uz sa to konecne naucte.

Nvm prečítala som ešte raz

mamina7070
4. sep 2025

kolko v tej firme pracujes?

nelca84
4. sep 2025
@janagem

Nvm prečítala som ešte raz

@janagem ze co?

autor
4. sep 2025
@mamina7070

kolko v tej firme pracujes?

@mamina7070 necelých 5 rokov

janagem
5. sep 2025
@nelca84

@janagem ze co?

@nelca84 nič nič len že ja som hlúpa 😂 keď som to čítala prvý krat, tak som to prečítala tak, že voči nej zamestnávateľ nemá pozdlznosti, až keď druhý krát tak mi došlo, že asi tie dva dni jej ešte nevyplatil