Môžem popri štúdiu praktickej sestry pracovať ako sanitárka?
Ahojte. Chcem skúsiť externú školu, praktická sestra. Len neviem ako s prácou. Viem, že to sú dva dni zabite,jeden škola,druhý prax. V robote sa mi to nedá a aj tak chcem meniť prácu. Akú by ste hľadali? Kde sa to dá skĺbiť podľa vas? Rozmýšľam keby ma vzali, tak by som šla pol roka na úrad práce, pol roka nejako možno vydržať alebo aspoň nejakú brigádu a potom či by som nemohla pracovať ako sanitárka...myslíte, že by to bolo možné? Čo je náplň práce sanitárky? Žiť proste z niečoho musím...
Myslis prisť " z ulice" a robit sanitarku? Ved aj na to treba rok školy co ja viem.
@janinah no napr aspoň po pol roku alebo roku štúdia za PS
Mozes robit v nemocnici pomocneho pracovnika, je to v podstate to iste ako samitar, len s nizsim platom, ale zoberu ta aj bez vzdelania sanitar
znama robi sanitarku zatial bez vzdelania, zobrali ju s podmienkou, ze si urobi skolu do 2 rokov. uz si ju robi.
znama robi sanitarku zatial bez vzdelania, zobrali ju s podmienkou, ze si urobi skolu do 2 rokov. uz si ju robi.
@anonym_4c34eb
@lady083 baby ďakujem a čo robí taký človek? Čo je to nižší plat? Je to aspoň minimálna mzda?
plat netusim, len hovorila, ze so skolou bude mat lepsi.
Tabuľky platov sanitarov a aj ostatných zdravotnikov ľahko nájdeš na internete. Pokiaľ by ťa nevzali, môžeš robiť PPZ - pomocný pracovník v zdravotníctve. Tam ide väčšinou človek s odbermi, do práčovne, prezlieka postele, dezinfikuje, dokladá marietial, chodí fasovať...
niekde chodí s pacientmi, niekde robí toaletu a kŕmi.. napr u nás je to zaužívané tak, že robí väčšinou sanitarsku robotu, bez toho by boli u nás zbytoční na mojom konkrétnom pracovisku. Ale všade je to o vnútornom nastavení pracoviska, niekde toto ppz nerobia, sanitari ale väčšinou áno, pokiaľ je to oddelenie ako interné, geriatria a podobne, kde toto treba robiť (napr rozdiel medzi porodnicou, detským, kde sa toľko nepolohuje, nekrmi atď.. )
U nás si dosť veľa sanitarok popri práci robilo praktickú. Mali už aspoň obraz o fungovaní oddelenia a vedeli do čoho idú a fakt sa aspoň nebáli, že nevedia čo vlastne budú robiť a po škole stopka, že toto nechcú. V práci sanitarky pekne uvidíš, čo praktické sestry robia a či to vlastne chceš robiť. Keď bol čas, občas sme im čo-to ukázali, vysvetlili a celkovo si myslím, že tie baby to mali jednoduchšie. A hlavne - aj začiatky ako praktická sestra budeš mať jednoduchšie, keď budeš vedieť o com ta práca je, ako funguje oddelenie a podobne.
A so službami čo viem sa väčšinou dá, ešte som sa nestretla s tým, že by niekto robil sanitarku a napísali mu služby tak, že by to nevychádzalo do školy. Sanitarky väčšinou nerobia ako vo fabrike - D , N, voľno.. tie služby sú tak rôzne namixované, pretože na denných napr treba sanitarok viac ako cez víkend a noc.. preto sa to skoro vždy dá napísať ti tie dva dni voľna. Sama robím rozpisy služieb takže viem, že to ide. Väčší problém mali ženy pracujúce napr dlhy-kratky týždeň niekde v obchodoch, fabrikách atď..
Ak sa chceš niečo spýtať napíš.

Myslis prisť " z ulice" a robit sanitarku? Ved aj na to treba rok školy co ja viem.