icon

Môžem pracovať na dohodu počas podpory v nezamestnanosti?

lucialen1
4. sep 2025

Ahojte, minuly rok mi skončila pracovna zmluva ale do júla som bola na materskej. Keď už som mala dostavať len rodicak evidovala som sa na úrade ako uchádzač o zamestnanie a poberám momentálne do cca januara podporu v nezamestnanosti. Chcela by som sa opýtať či nemáte skúsenosť s tým, či počas tej doby ako poberám podporu môžem pracovať niekde aspoň na dohodu nejakých pár hodín alebo nie ? Pani na úrade vravela čosi že môžem ale nesmiem presiahnuť niekoľko hodín lenže problém je že si nepamätám koľko hodín hovorila preto píšem sem, či niekto nemá skúsenosť. Vopred ďakujem.

anonym_4ba05a
4. sep 2025

Počkať ty si šla na urad práce v čase ked si mohla dostávať rodičovský príspevok či som niečo nepochopila? . A myslím že to bolo 40 hodín a nemalo by presiahnuť polovicu minimálnej mzdy

vladuska20
4. sep 2025
@anonym_4ba05a

Počkať ty si šla na urad práce v čase ked si mohla dostávať rodičovský príspevok či som niečo nepochopila? . A myslím že to bolo 40 hodín a nemalo by presiahnuť polovicu minimálnej mzdy

@anonym_4ba05a dobre si pochopila,skoncila jej vyssia materska,prisiel slabi rodicak,tak sa dala radsej na vyssiu podporu.Tak som to pochopila,zase ja.Teda asi takto by to davalo zmysel.

vladuska20
4. sep 2025

@lucialen1 skoda,ze nerozmyslas.Ja mam aj rodicak 480eur a k tomu chodim aj do normalnej prace takze normalny plat.A teda nemusim sa po skonceni rp triast,co dalej,ako dalej.A tiez mi pocas rd skoncil prac.pomer,ale pocas rodicaku mozes pracovat do aleluja,dostanes obe.A podporu si radsej necham,naozaj na moc horsie casy,ak by to niekedy prislo.

zobaka
4. sep 2025

je to len okolo 40 hodin rocne 😔

domka222
Autor odpoveď zmazal
domka222
5. sep 2025

@lucialen1 odrobiť môžeš 40 dní za celú evidenciu

anonym_82a607
5. sep 2025
@vladuska20

@lucialen1 skoda,ze nerozmyslas.Ja mam aj rodicak 480eur a k tomu chodim aj do normalnej prace takze normalny plat.A teda nemusim sa po skonceni rp triast,co dalej,ako dalej.A tiez mi pocas rd skoncil prac.pomer,ale pocas rodicaku mozes pracovat do aleluja,dostanes obe.A podporu si radsej necham,naozaj na moc horsie casy,ak by to niekedy prislo.

@vladuska20 podporu musi cerpat do 2 rokov od ukoncenia TPP to bol asi hlavny dovod preco ju cerpa uz teraz. a nie kazdy ma kam umiestnit dieta, ked pises ze cerpas rp a robis a nie kazdy ma pracu na doma. alebo ochotnu babicku co postrazi.

anonym_82a607
5. sep 2025
@vladuska20

@anonym_4ba05a dobre si pochopila,skoncila jej vyssia materska,prisiel slabi rodicak,tak sa dala radsej na vyssiu podporu.Tak som to pochopila,zase ja.Teda asi takto by to davalo zmysel.

@vladuska20 podpora sa cerpa do 2 rokov od ukoncenia tpp.

rachel36a
5. sep 2025

@lucialen1 dohoda môže trvať len 40 dní za rok...nezáleží ci odrobus za deň 2 alebo 8 hodín, ani či 5 alebo 10 dní v mesiaci...počíta sa dlzka
dohody...takze ak ta nebude stále prihlasovať a ohlasovať, tam môžeš mať dohodu na 1 mesiac a 10 dni

lucialen1
autor
5. sep 2025
@vladuska20

@vladuska20 dobrý deň, nemusíte ma urážať, ze nerozmyslam. Do práce s dieťaťom ktoré nemá ani rok nepôjdem. Do jasiel ho nedám pri prvom som tu chybu urobila a už ju neurobím. Platiť opatrovateľku tak malému dieťaťu tiež nebudem a rodina nepomôže takze premna bolo toto najlogickejšie riešenie a potom, keď bude starší do roboty pôjdem mám dve vysoké školy takze prácu si nájdem o to sa nebojím. Rodicak poberá môj manžel ktorý pracuje na TPP ale ma nárok na znížený rodicak kým ja poberám podporu. Potom rodicak už zvyseny začnem poberať ja. Kým mi ale chodí 780€ podpora určite nepôjdem na rodicak keďže takto to vychádza viac.

lucialen1
autor
5. sep 2025
@vladuska20

@vladuska20 áno dostávam 780€ podporu a manžel je zatiaľ na rodicaku keďže pracuje tak mu vyšiel znížený ale lepšie ako nič. Keď mi podpora skončí tak si vezmem rodicak už zvýšený na seba.

lucialen1
autor
5. sep 2025
@rachel36a

@lucialen1 dohoda môže trvať len 40 dní za rok...nezáleží ci odrobus za deň 2 alebo 8 hodín, ani či 5 alebo 10 dní v mesiaci...počíta sa dlzka
dohody...takze ak ta nebude stále prihlasovať a ohlasovať, tam môžeš mať dohodu na 1 mesiac a 10 dni

@rachel36a super ďakujem 🙂

lucialen1
autor
5. sep 2025
@anonym_4ba05a

@anonym_4ba05a áno išla som hneď po skončení materskej na podporu ten pol rok. Manžel išiel na rodicak pracuje na tpp ale ma nárok na znížený rodicak takze on dostava k výplate rodicak a ja podporu 780€. Potom keď mi nárok na podporu po pol roku uplynie vezmem si rodicak na seba ale už teda zvýšený, pretože materskú som mala riadne.

lucialen1
autor
5. sep 2025
@vladuska20

@vladuska20 v podstate áno s tým že rodicak znížený poberá manžel. Môže aj pracovať aj ho poberať. A ja som na podpore, keď skončí podpora dám sa na rodicak ktorý budem už ja poberať ten zvýšený. Takto nám to vychádzalo najlepšie, že dostaneme všetko čo sa dá 😅 len mám možnosť robiť trénerku pre deti tak sa preto pýtam lebo to je len na pár hodín poobede, keď už je manžel doma z práce ale teda potrebovala som zistiť či vlastne to nejak budem vedieť skĺbiť aby mi podpora ostala

melanta
5. sep 2025
@lucialen1

@vladuska20 v podstate áno s tým že rodicak znížený poberá manžel. Môže aj pracovať aj ho poberať. A ja som na podpore, keď skončí podpora dám sa na rodicak ktorý budem už ja poberať ten zvýšený. Takto nám to vychádzalo najlepšie, že dostaneme všetko čo sa dá 😅 len mám možnosť robiť trénerku pre deti tak sa preto pýtam lebo to je len na pár hodín poobede, keď už je manžel doma z práce ale teda potrebovala som zistiť či vlastne to nejak budem vedieť skĺbiť aby mi podpora ostala

@lucialen1 trocha opravil informácie, pretože odznelo tu množstvo zavádzajúcich informácií. Ak si v evidencii upsvar, dohoda môže trvať 40 dní. Trvať 40 dní, nie odpracovať 40 dní. Čiže dajme príklad - ak ti dohoda začala 1.9. skončiť musí 10.10. To je 40 dní. Či odpracuješ za to obdobie všetky dni alebo len 5, je jedno. Podstatné je, že ide o trvanie dohody. Zarobiť môžeš maximálne 273,99 eur. Tiež pozor na to, že na úrad práce musíš dohodu doručiť minimálne deň pred jej začiatkom. A do 8 dní po skončení mesiaca musíš doručiť potvrdenie o výške zárobku. Porušenie ktoréhokoľvek z tohto znamená vyhodenie z evidencie a možnosť evidovať sa najskôr za 6 mesiacov.

lucialen1
autor
5. sep 2025
@melanta

@lucialen1 trocha opravil informácie, pretože odznelo tu množstvo zavádzajúcich informácií. Ak si v evidencii upsvar, dohoda môže trvať 40 dní. Trvať 40 dní, nie odpracovať 40 dní. Čiže dajme príklad - ak ti dohoda začala 1.9. skončiť musí 10.10. To je 40 dní. Či odpracuješ za to obdobie všetky dni alebo len 5, je jedno. Podstatné je, že ide o trvanie dohody. Zarobiť môžeš maximálne 273,99 eur. Tiež pozor na to, že na úrad práce musíš dohodu doručiť minimálne deň pred jej začiatkom. A do 8 dní po skončení mesiaca musíš doručiť potvrdenie o výške zárobku. Porušenie ktoréhokoľvek z tohto znamená vyhodenie z evidencie a možnosť evidovať sa najskôr za 6 mesiacov.

@melanta veľmi pekne ďakujem za informáciu

anonym_65a0c6
5. sep 2025
@rachel36a

@rachel36a 350 hodin za rok, nie 40 🤦🏼‍♀️

melanta
5. sep 2025
@anonym_65a0c6

@anonym_65a0c6 nebavíme sa o bežnej dohode, bavíme sa o dohode popri evidencii na úrade práce. Tá môže mať trvanie iba 40 dní v roku. Takže zbytočný komentár aj s emotikonom 🤦🏻‍♀️

lucialen1
autor
5. sep 2025
@anonym_4ba05a

@anonym_4ba05a áno ale rodicak poberá manžel kým mne trvá podpora takze mame aj rodicak a keď mi podpora skončí dám sa na vyšší rodicak

rachel36a
5. sep 2025
@anonym_65a0c6

@anonym_65a0c6 nie, rataju sa dni poistenia..a dohoda nesmie prekrocit 40 dni...ide o dohodu počas evidencie na urade prace....napisala som jej to správne