icon

Môžem pracovať v štátnych jasliach s pedagogickým vzdelaním?

bukvet
30. okt 2025

Ahojte, prosím je tu niekto kto pracuje v štátnych jasliach a máte pedagogické vzdelanie? Ja mám Bc. predškolskú a elementárnu pedagogiku a Bc. pedagogika-vychovávateľstvo zamerané na ŠKD. Zaujímalo by ma či môžem vykonávať pestúnku, opatrovateľku v takomto zariadení či som kvalifikovaná? Ďakujem pekne

anonym_a0153c
30. okt 2025

Máš zdravotnícke vzdelanie? Detské jasle vyžadujú odborný zdravotný personál.

anonym_13a36a
30. okt 2025

Áno, môžeš. Nemusíš mať zdravotné vzdelanie, ak by náhodou vyžadovali stačí opatrovateľský kurz

bukvet
autor
30. okt 2025
@anonym_a0153c

Máš zdravotnícke vzdelanie? Detské jasle vyžadujú odborný zdravotný personál.

@anonym_a0153c Nemám zdravotnícke vzdelanie. Len som našla toto na internete a neviem či je to pravda alebo nie potrebujem si overiť preto hľadám niekoho kto mi to ujasní
Kto môže pracovať v detských jasliach?
Podľa zákona 448/2008 musí mať zamestnanec detských jaslí úplné stredné vzdelanie v odbore vzdelávania so zameraním na východu a vzdelávanie alebo na poskytovanie zdravotnej starostlivosti.

bukvet
autor
30. okt 2025
@anonym_13a36a

Áno, môžeš. Nemusíš mať zdravotné vzdelanie, ak by náhodou vyžadovali stačí opatrovateľský kurz

@anonym_13a36a Ďakujem

anonym_4bc115
30. okt 2025
@bukvet

@anonym_a0153c Nemám zdravotnícke vzdelanie. Len som našla toto na internete a neviem či je to pravda alebo nie potrebujem si overiť preto hľadám niekoho kto mi to ujasní
Kto môže pracovať v detských jasliach?
Podľa zákona 448/2008 musí mať zamestnanec detských jaslí úplné stredné vzdelanie v odbore vzdelávania so zameraním na východu a vzdelávanie alebo na poskytovanie zdravotnej starostlivosti.

@bukvet môžeš...okrem teba tam budú mať aj zdr.personal, ak nie máš pedagogiku každá ruka je plus.Preco štátne choď do súkromných budeš mať vyšší plat