Kedze nevieme ake mas vzdelanie a malokto vezme nikoho bez ekon.vzdelania na takuto pracu tak tazko povedat. Ale hlasit sa mozes. Z uctovnictva tam pozaduju minimum,to sa naucis,prepokladam ze nejake zaucenie dostanes. Evidencia splatnosti faktur nie je problem,kazdy dobry program ta upozorni na splatnost. Akurat by som si asi precitala nejake zakony,ale dopredu asi tiez nie.
@taminka1986 nemám ekonomické vzdelanie, ale je to firma na dedine a zaoberaju sa odvetvím, ktoré som vyštudovala logistika, doprava.Vyskusam
V pohode,nevidim tam nic narocne. Ja som sice vystudovala skolu s ekon.zameranim,riesim aj faktury,objednavky...ale teda,ze by mi k tomu skola pomohla nemozem povedat.
Opis je viac menej na úrovni administratívneho pracovníka. Nie je to pozicia pre original účtovníka. Skôr jeho podpora. Ona takych ako ty bez vzdelania na tuto pozíciu sa bude hlasit kopec, kedze vela nevyzaduju. Zalezi aj aky plat ponukaju. Hlásiť sa kľudne môžeš, maximálne ťa nevezmu.
kludne mozes toto neni uctovnik len priprava podkladov to das
Toto nie je čisto práca účtovníka, skôr administratíva,, no je dôležitá, napr pri vystavovani faktúr musíš poznať náležitosti, uplatňovanie rôznych DPH sadzieb, to je dosť dôležité.. Ja ako externý uctovnik viem povedať, že pokiaľ sa stane na tomto začiatku chyba, je niekedy s odberateľmi ťažké odkomunikovat a spätne vysporiadať chybu vo fakturacii zo strany dodávateľa, teda "našej" firmy.. Každopádne držím palce, ak ta to baví kľudne investuj aj do dobrého kurzu účtovníctva 🤗
20 rokov pracujem na high leveli tejto práce ( externe ) , toto je práca ktorú zvládne aj človek ktorý nemá ekonomické vzdelanie. Pri kvalitnom programe ťa pri vystavovaní faktúr pekne navedie , sadzby DPH sú v podstate len dve ktoré sa používajú , niekde sa platňuje prenos alebo oslobodenie. Keď si nebudeš vedieť rady aká , zavoláš nadriadenej alebo vedúcej úseku . Ale v podstate ide o opakujúcu sa činnosť, rutinu . Kľudne to skús. Nebudeš riešiť zaúčtovanie zaúčtovanie CP alebo kryptomeny , zákazkovú výrobu ale percento dokončenia stavby a jej fakturácia , netreba sa toho báť.

Hlásiť sa môžeš, či ťa vezmú je druhá vec.
Nevieme aké máš vzdelanie, prax, skúsenosti atď.