Môžem sa vrátiť do práce pred skončením rodičovskej dovolenky?
Mozem sa vratit mesiac pred skoncenim RD do prace? Zamestnavatelovi to oznamim vcas, ale chcem vediet ci ma nejake pravo mi navrat zamietnut s tym, ze momentalne nema miesto a ze navrat mi umozni az po skonceni RD?
Dakujem
@anonym_autor pozri sa ja som bola 11r na md,rd u 1zamestnavatela na tpp,a vzdy som mala aj matersku aj rodicak.Je sice pravda,ze 3 boli retazove ale 4te uz nebolo,lebo som otehotnela az mesiac pres 4tym babom,bola som aj na predlzenom rodicaku s malym,lebo mal zlu imunitu tak ani do skolky nesiel.Ale bola som u zamestnavatela na pnke,normalne som mala aj pnku aj rodicak az do nastupu na matersku.Je sice pravda,ze pocas 11r som nikde nepracovala,lebo vtedy to bolo zakazane,az neskor sa to postupne uvolnovalo ale aj teraz pri 5tom som od roka normalne v praci a pracujem.
Teba moze dat zamestnavatel aj vypoved,ale tiez by si bola v tej ochrannej dobe.Tak snaz sa udrzat si tpp.
@anonym_ebbd14 lenže ty si nepracovala medzi MD/RD, mala si buď predĺženu rd alebo PN, to je opäť iné. Autorka na PN nechce ísť, nemá s cim. Navyše zákony sa menia, takze či a v akej výške jej vyjde materské je iné
@anonym_ebbd14 lenže ty si nepracovala medzi MD/RD, mala si buď predĺženu rd alebo PN, to je opäť iné. Autorka na PN nechce ísť, nemá s cim. Navyše zákony sa menia, takze či a v akej výške jej vyjde materské je iné
@tiika to je pravda,menia to.Kedy si zena bud mala rodicak alebo pracovala,nedalo sa aj aj poberat.Teraz mozu zeny pracovat ale vidis aku galibu to opät robi,pri materskej.
@anonym_autor autorka, najskôr zisti ako to máš s materským a tehotenským. Opýtaj sa priamo na pobočke SP alebo infolinke SP. Keď budeš toto vedieť a budeš si tým istá, až potom sa rozhoduj.
Buď nástup až v apríli, a ak budeš musieť skôr kvôli financiám/materskej - riadne to zamestnávateľovi vysvetli (nie ako povinnosť, ale snahu o dohodu a pochopenie), hľadajte riešenie (nielen prava a povinnosti). Je vždy lepšie vyhnúť sa súdnym sporom, zachovať si dobre vzťahy, žiť v pokoji, byt ústretový. Ak z jeho strany ale záujem o rozumný dohovor nebude, môžeš argumentovať vecne alebo sa obrat na pravnika/poradenstvo, prip. napis ešte sem, pokojne i mne.

@anonym_ebbd14 mna zaujima z akeho dovodu by mi mal dat vypoved???
@anonym_autor tak oni to vedia,neboj.Ked sa s nimi dohadzujes uz od septembra,a pritom im staci len oficialne napisat meil,ze vtedy a vtedy nastupujes a viac teba zaujimat nemusi,tak by to malo byt.Som mnou sa nechceli takto dohodnut,az ked som im napisala oficialny meil,potom sme sa dohodli,ale o vypovedi,lebo som vedela,ze firma konci a my zeny na rodicaku sme boli ako posledne.A kedze som uz inde pracovala tak som nechcela cakat boh vie dokedy,ina kolegyna na rd ta to takto vybavila omnoho skor.Dostali sme 2m odstupne a preplatenie vsetkej dovolenky.
Tak im tam napis meil,a musi ti zavolat z personalneho.