Môžem si nájsť administratívnu prácu bez písania na počítači?
Myslíte ,že ak neviem rýchlo písať na Pc a viem iba word a excel tak sa môžem hlásiť na admin.pracu?
Mne napríklad ani nepomohlo, že písať viem rýchlo, mám aj skúšku z písania na stroji a Pc. Keď som si posielala žiadosti, ani sa mi neozvali 😁🤷🏼♀️
V inzeráte práce zvyčajne sú uvedené potrebné znalosti, rýchlo písať sa naučíš postupne, to nie je prekážka.
ak by bolo treba a bola by chuť: https://www.strojopisonline.sk/ :D
Administrativa je tak siroky pojem, ze na takuto otazku ti nikto neodpovie. Zavisi od konkretnej pozicie.
Ide i to ,že známa mi volala že ku nim potrebujú do kancelárie či nechcem,no neviem či by som to iba a týmto zvladla
Majú systém kde sa väčšinou len dopisuje tak neviem
Ja osobne som k sebe priala asistenta, ktory okrem znalosti jazykov, ktore som potrebovala nemal vobec ziadne skusenosti s administrativou, jeho posledna praca bola ako kuchar v pizzerke v Irsku 😁. Na pohovore na mna spravil velky dojem a bol ochotny si sam zaplatit kurz na Excell bez mojej iniciativy. Prijala som ho a do 3 mesiacov to bol z mojich troch asistentov ten naj preciznejsi a spolahlivejsi. Takze za mna urcite ano, zavisi ako zaposobis na pohovore a ako velmi si ochotna rozvijat svoje schopnosti. 👍
@barbora0308 ďakujem za podporu
Všetko sa dá doučiť, neskúsiš nevieš
Presne, dnes to už často nie je ani tak o zručnostiach ale o prístupe k práci. Ak ti to ponúkla a máš chuť do takéhoto druhu práce, choď do toho a patrične tú chuť aj ukáž 💪 nebuď pasívna, aktívne sa pýtaj na všetko čo ti nebude jasné a uvidíš že do toho rýchlo prídeš
Najlepšie by bolo sa ísť tam pozrieť a porozprávať sa aké majú požiadavky.
@tradaaa ale zas nechcem byť za somara
Co konkrétne by si tam robila ? Lebo ja som robila už aj skenovanie, technickú dokumentáciu,zakladania, HR,nahravanie výroby, všetko to je administratíva a odlišné poziadavky boli
@nivea777 na finančnom neviem čo presne
Lebo to je dosť podstatné ,že čo.Treba zistiť a podľa toho sa rozhodnes,ale ak nie si ľavá tak sa naučíš všetko, len si treba verit
Co konkretne znamena ze vies Excel? Lebo to je dost siroky pojem😊Ale zas to su veci co sa daju naucit za pochodu
@petronellla87 základné veci . Tabuľky grafy urobiť
máš tri mesiace skúšobnej, tak prečo to nevyužiť, možno sa ti to zapáči a nebude to až také zložité
Nemusíš vedieť rýchlo písať. Ovládaš exel, word, to máš základ. Choď na pohovor. Nemaj strach, buď v pohode.
Podla toho co pises, asi chcu niekoho na junior poziciu, pravdepodobne praca zo SAPom. Nemusis sa bat, len smelo do toho. Tych par transakcii co budes potrebovat ta naucia, a to co vies, ti zatial staci aby si uspesne zvladla pohovor. Hlavu hore, urcite nebudes za somara, to mi ver🙂
Nejde ani i to že rýchlo ale technika ,nie ako , obchodnej akadémii le mám gymnázium a tam nebol strojopis
Ak sa jedna o pracu na financnom, nejde o rychlost pisania, tym sa vobec netrap. Vo vacsine financnych korporatov na junior poziciach ide o pocet faktur denne, ktore nahras / alebo spracujes, v zavislosti od pozicie, do systemu. To sa naucis pomerne rychlo, nikto od teba nebude ocakavat ze vies vsetko a hned. Na tieto pozicie sa naberaju ludia bez predoslych skusenosti, a jedine co sa od nich pri nastupe ocakava, ze zvladaju basic pracu s pocitacom a maju chut ucit sa. To je ozaj dolezite
@dada5000 a čo je základná práca s počítačom?
Zaklady prace s wordom a excelom, ktore si sa ucila na zakladnej / gymnaziu , e- mailova komunikacia.
Ak je to ozaj korporat, junior pozicia, nebudes robit ziadne reporty , ziadne komplikovane vzorcovanie, ak tvoris nejaky list vo worde, tak byva zvacsa predloha, len upravis udaje. Ak tabulks v exceli, len doplnis/ upravis udaje. Praca je v systeme, a to ta naucia

hlasit sa mozes, ci ta prijmu je uz ina vec. Taka recepcna vo firme je tiez administrativna pracovnicka a vacsinou iba sprqcuva postu, usmernuje navstevy, prepina hovory a kde-tu posle mail, alebo zaeviduje postu.