Môžem učiť v škole, keď mám bakalára učiteľstvo pre ll. stupeň ale Mgr. neučiteľský smer?
Ahojte, môžem uciť na základnej škole, ak som bakalársky stupeň štúdia mala učiteľstvo pre II. stupeň ZŠ, ale magisterský mám z úplne iného neučiteľského smeru?
Ďakujem za odpovede😊
@ivka225 a nemôže učiť ani ako "nekvalifikovaný učiteľ" ? My sme takých v škole mali, mali ale nižšie platy.
Ono,vraj dva roky môžeš učiť úplne bez titulu a myslím,že môžeš ak máš bakalara učiť normálne
@scorpionflower1 To by asi aj mohla, ale s vedomim, ze ak sa zjavi kvalifikovany ucitel, tak ten dostane prednost.
@sorayaardente bakalar nie je dostatocna kvalifikacia, na to, aby si dostala plat plne kvalifikovaneho ucitela musis mat Mgr.
mozes ucit ak ta vezmu, ale len 2roky a dorobiť si mgr v ucitelstve
@ivka225 moze ucit s tym, ze si musi dokoncit skolu a mozu ju vyhodit, ked dôjde kvalifikovany ucitel ako ty hovoris. Nas byvaly riaditel tlacil hlavne na anglictinarov nech si dorobia kvalifikaciu, lebo tam ucili s Cambridge certificate.
@jana_a_michal ahoj, pozri si zakon o kvalifikacnych predpokladoch, tam to budes mat presne, mozes byt nekvalifikovany ucitel a dorobit si dps.
@scorpionflower1 no áno,pokiaľ chce niekto lepší plat,musí mať vyššie vzdelanie,ale berú aj iba so strednou školou pedagogickou,pre to sú platove stupne podľa kvalifikácie.

Nie, mozes ale robit asistentku ucitela.