icon

Môžem učiť v škole, keď mám bakalára učiteľstvo pre ll. stupeň ale Mgr. neučiteľský smer?

jana_a_michal
20. feb 2023

Ahojte, môžem uciť na základnej škole, ak som bakalársky stupeň štúdia mala učiteľstvo pre II. stupeň ZŠ, ale magisterský mám z úplne iného neučiteľského smeru?
Ďakujem za odpovede😊

ivka225
20. feb 2023

Nie, mozes ale robit asistentku ucitela.

scorpionflower1
20. feb 2023

@ivka225 a nemôže učiť ani ako "nekvalifikovaný učiteľ" ? My sme takých v škole mali, mali ale nižšie platy.

sorayaardente
20. feb 2023

Ono,vraj dva roky môžeš učiť úplne bez titulu a myslím,že môžeš ak máš bakalara učiť normálne

ivka225
20. feb 2023

@scorpionflower1 To by asi aj mohla, ale s vedomim, ze ak sa zjavi kvalifikovany ucitel, tak ten dostane prednost.

scorpionflower1
20. feb 2023

@sorayaardente bakalar nie je dostatocna kvalifikacia, na to, aby si dostala plat plne kvalifikovaneho ucitela musis mat Mgr.

kacena4
20. feb 2023

mozes ucit ak ta vezmu, ale len 2roky a dorobiť si mgr v ucitelstve

scorpionflower1
20. feb 2023

@ivka225 moze ucit s tym, ze si musi dokoncit skolu a mozu ju vyhodit, ked dôjde kvalifikovany ucitel ako ty hovoris. Nas byvaly riaditel tlacil hlavne na anglictinarov nech si dorobia kvalifikaciu, lebo tam ucili s Cambridge certificate.

heln
20. feb 2023

@jana_a_michal ahoj, pozri si zakon o kvalifikacnych predpokladoch, tam to budes mat presne, mozes byt nekvalifikovany ucitel a dorobit si dps.

sorayaardente
20. feb 2023

@scorpionflower1 no áno,pokiaľ chce niekto lepší plat,musí mať vyššie vzdelanie,ale berú aj iba so strednou školou pedagogickou,pre to sú platove stupne podľa kvalifikácie.