Môžem začať nové zamestnanie vo výpovednej lehote?
Prosím Vás o radu.Máj-Jún som vo výpovednej lehote.Jún čerpám dovolenku.Je možné sa už od 1-ho Júna zamestnať v novej práci a v starej čerpať dovolenku? Ďakujem za rady🙂
Podľa mňa môžeš, ale iba na dohodu. Môžeš mať aj viac zamestnaní naraz.
@surriana jasne ze sa da mozes mat subezne x pracovnych pomerov pokial nemas konkurencnu dolozku v povodnej zmluve
@loginexistuje viem že môžem mať xy zamestnaní naraz,koľko zvládnem,ale.....no mrknem teda zmluvu.
@loginexistuje žiadna konkurenčná doložka v mojej zmluve spomenutá nieje
Na 100% mozes mat viacero pracovnych pomerov naraz, ak to teda nie je proti uzavretej zmluve (konkurencia a pod.).
Netreba ani dolozku, zo zakona mozes rovnaku pracu vykonavat len so suhlasom zamestnavatela. Ak je to ina praca, tak si ok a mozes
Mozes, ja som tak v juni cerpala dovolenku a uz som aj inde robila na tpp..a pohoda
@petus998 a preco by nemohla? Nebolo by to mozne vtedy ak by bola napr. PN, vypovedna lehota nema s dalsim PP ziadny suvis @surriana kludne mozes. Mozes mat sucastne tolko PP kolko budes stihat - nemusi ist len o brigadu. Pokial v prvom PP cerpas dovolenku v druhom kludne pracuj. Aj ja evidujem zamestnancov, ktori maju viac PP, z oboch riadne platis odvody aj dane, ak si v oboch riadne plnis aj povinnosti vyplyvajuce z tvojej prac. zmluvy tak je to ok. Akurat ak si v prvom PP napr. uplatnujes NCZD v druhom si to uplatnit nemozes kym ti povodny PP neskonci. A tiez pozor-ak mas v prac. zmluve konkurencnu dolozku o dalsej praci pocas prveho PP - vtedy by si ozaj nemohla.
@surriana Samozrejme, ze mozes. Sama som to tak urobila niekolko krat, radila som sa s pravnikom na pracovne pravo.
Ospravedlnujem sa myslela som si
@surriana Ja by som radsej isla za sucasnym sefom aby mi to odobril alebo aky je postup vo vasej firme. Sice budes na dovolenke ale predpokladam ze stale budes mat pracovny e-mail a pristup k firemnym informaciam a udajom v terajsej praci... teoreticky by si mohla preniest tie udaje a informacie do konkurencie. Alebo aj naopak z novej prace do terajsej.
@andreatytler pracujem vo výrobe.Obsluhujem vstrekovacie lisy.....tam mail,ani nič podobné čo by som mohla preniesť inému zamestnavatelovi nepotrebujem.
Ďakujem Vám všetkým za rady.Najlepšie bude užiť si dovolenku a do novej práce nastúpiť po skončení PP. Želám Vám krásny zvyšok večera.🙂😉

@surriana neda sa musis az po dovolenke lebo si vo vypovednej lehote