icon

Môžem začať nové zamestnanie vo výpovednej lehote?

surriana
2. apr 2021

Prosím Vás o radu.Máj-Jún som vo výpovednej lehote.Jún čerpám dovolenku.Je možné sa už od 1-ho Júna zamestnať v novej práci a v starej čerpať dovolenku? Ďakujem za rady🙂

petus998
2. apr 2021

@surriana neda sa musis az po dovolenke lebo si vo vypovednej lehote

surriana
autor
2. apr 2021

@petus998 Ďakujem, počítala som že to také jednoduché nebude.

sterea
2. apr 2021

Podľa mňa môžeš, ale iba na dohodu. Môžeš mať aj viac zamestnaní naraz.

loginexistuje
2. apr 2021

@surriana jasne ze sa da mozes mat subezne x pracovnych pomerov pokial nemas konkurencnu dolozku v povodnej zmluve

surriana
autor
2. apr 2021

@loginexistuje viem že môžem mať xy zamestnaní naraz,koľko zvládnem,ale.....no mrknem teda zmluvu.

surriana
autor
2. apr 2021

@loginexistuje žiadna konkurenčná doložka v mojej zmluve spomenutá nieje

vevejur
2. apr 2021

Na 100% mozes mat viacero pracovnych pomerov naraz, ak to teda nie je proti uzavretej zmluve (konkurencia a pod.).

ofzuza
2. apr 2021

Netreba ani dolozku, zo zakona mozes rovnaku pracu vykonavat len so suhlasom zamestnavatela. Ak je to ina praca, tak si ok a mozes

petamada
2. apr 2021

Mozes, ja som tak v juni cerpala dovolenku a uz som aj inde robila na tpp..a pohoda

surriana
autor
2. apr 2021

@ofzuza robím v automobilovom priemysle a nové zamestnanie je tiež.Len s tým rozdielom že v novej práci by som robila druh práce ktorá sa v mojom súčasnom zamestnaní nerobí.Robila by som montáž a nič také sa v súčasnej firme nerobí.Je to ok?

surriana
autor
2. apr 2021

@ofzuza a nevzťahuje sa to povolenie zamestnavatela len ak by som tie práce vykonávala súčasne?lebo sa chcem zamestnať počas čerpania dovolenky,a keď vyčerpam prác.pomer končí.

alenah31
2. apr 2021

@petus998 a preco by nemohla? Nebolo by to mozne vtedy ak by bola napr. PN, vypovedna lehota nema s dalsim PP ziadny suvis @surriana kludne mozes. Mozes mat sucastne tolko PP kolko budes stihat - nemusi ist len o brigadu. Pokial v prvom PP cerpas dovolenku v druhom kludne pracuj. Aj ja evidujem zamestnancov, ktori maju viac PP, z oboch riadne platis odvody aj dane, ak si v oboch riadne plnis aj povinnosti vyplyvajuce z tvojej prac. zmluvy tak je to ok. Akurat ak si v prvom PP napr. uplatnujes NCZD v druhom si to uplatnit nemozes kym ti povodny PP neskonci. A tiez pozor-ak mas v prac. zmluve konkurencnu dolozku o dalsej praci pocas prveho PP - vtedy by si ozaj nemohla.

surriana
autor
2. apr 2021

@alenah31 idem z auto.priemyslu do auto.priemyslu.Ak budem v novej práci robiť napr montáž ktorá sa v našej firme nerobí?je to ok?

sonnenshein
2. apr 2021

@surriana Samozrejme, ze mozes. Sama som to tak urobila niekolko krat, radila som sa s pravnikom na pracovne pravo.

alenah31
2. apr 2021

@surriana normalne chod....ty budes z povodneho PP na dovolenke, pocas tvojej dovolenky uz bude na tvojom prac. mieste robit niekto iny. Urcite nebudu riesit co robi ich o chvilku "byvaly zamestnanec".

ivkazba
2. apr 2021

@petus998 v prvom rade, v zamestnaní neexistuje výpovedná lehota, je to výpovedná doba. A v druhom rade, môže mať X zamestnaní, pokiaľ jej to zamestnávateľ v pracovnej zmluve nezakazuje a pokiaľ to časovo stíha. Zbytočné zavádzanie autorky, ak človek neovláda zákonník práce.

surriana
autor
2. apr 2021

@alenah31 aj takto som rozmýšľala, že čo už len ich bude po mne.....

surriana
autor
2. apr 2021

@ivkazba no už mám z toho hotový galimatiáš

ivkazba
2. apr 2021

@surriana prečo galimatiáš? Píšem, že môžeš mať pracovných pomerov koľko chceš, ak to v pracovnej zmluve nemáš zakázané. Ale hlavne som svojou reakciou odpisovala slečne/pani, ktorá zle radila, keďže tebe už dobre poradila Alenka.

ofzuza
2. apr 2021

@surriana uz som to nasla. Nejde o tvoju pracovnu poziciu, ale o predmet podnikania. Ked su obaja z automobiloveho priemyslu, dost mozne maju rovnaky predmet podnikania a potrebujes suhlas. Je jedno, ze mas dovcu, stale si zamestnancom.

petus998
2. apr 2021

Ospravedlnujem sa myslela som si

ofzuza
2. apr 2021

@ivkazba aj tebe pre upresnenie. Ak je rovnaky predmet podnikania, potrebuje suhlas. Nemusi byt ziadna konkurencna dolozka, ani v zmluve, je to v zakone

ivkazba
2. apr 2021

@ofzuza to ja viem, ovládam ZP, autorka toto v otázke nezmienila. Ak to spomenula v diskusii, tú som nečítala.

ofzuza
2. apr 2021

@ivkazba no neviem, dala si nespravne info "mozes mat pp kolko chces, pokial zmluva nezakazuje". Nemusi zmluva zakazovat, je na to zakon.

andreatytler
2. apr 2021

@surriana Ja by som radsej isla za sucasnym sefom aby mi to odobril alebo aky je postup vo vasej firme. Sice budes na dovolenke ale predpokladam ze stale budes mat pracovny e-mail a pristup k firemnym informaciam a udajom v terajsej praci... teoreticky by si mohla preniest tie udaje a informacie do konkurencie. Alebo aj naopak z novej prace do terajsej.

ivkazba
2. apr 2021

@ofzuza v poriadku, ak ide o to, aby som napísala "áno, máš pravdu", tak áno, máš pravdu.

ofzuza
2. apr 2021

@ivkazba nemusis, len do buducna je lepsie to upresnit, ze je tam taketo nieco. Napr v tomto pripade by to mohol byt problem, ak sa nerozchadzaju v dobrom.

surriana
autor
2. apr 2021

@andreatytler pracujem vo výrobe.Obsluhujem vstrekovacie lisy.....tam mail,ani nič podobné čo by som mohla preniesť inému zamestnavatelovi nepotrebujem.

surriana
autor
2. apr 2021

Ďakujem Vám všetkým za rady.Najlepšie bude užiť si dovolenku a do novej práce nastúpiť po skončení PP. Želám Vám krásny zvyšok večera.🙂😉