icon

Možnosti práce bez dokončenej strednej školy

soldierbruh
29. feb 2024

Zdravim mam 19 Strednu/ako čašník som ukončil v poslednom ročníku kvoli zdravotnym problemom . Potreboval by som poradiť či sa dá aj bez toho vyučneho listu , ak to pomože tak Angličtinu mam na expertnej urovni odmalička

seawalle
29. feb 2024

myslim si, ze v gastre na SK nebude problem, ak teda chces pracovat v tom, co si studoval. Poznam vela ludi, co nechali skolu na strednej a odisli do zahranicia. Cize ani v zahranici si nemyslim ze bude problem, obzvlast ked ovladas jazyk 🙂 Avsak by som moc neocakavala ze ti hned padne z neba nejaka excelentna ponuka, predsalen niekde na to vzdelanie prihliadaju. Mas 19, zivot pred sebou, do buducna by som urcite uvazovala nad dokoncenim skoly ak ti to zdravotny stav dovoli. A ak aj chces popri tom pracovat, mnohe skoly ponukaju externe studium. Kazdopadne good luck😊

soldierbruh
autor
29. feb 2024

@seawalle Dakujem. Ja by som strašne rad chcel pracovat v elektre alebo v obchode z videohrami a konzolami ako predavač . Kedže si myslim že aj zakaznikom by som vedel poradiť z elektronikou

seawalle
29. feb 2024

@soldierbruh tak urcite skus 🙂 nenechaj sa odradit tym, ze si nedokoncil strednu skolu. Sleduj si obchody, ci nemaju ponuky na pracu a ked budu mat, ohlas sa. Ak by ta nezobrali do jedneho obchodu, nic sa nedeje a skusis dalsi. Drzim palce😉

janickacrazy
29. feb 2024

@soldierbruh maturitu si môžeš dorobiť aj teraz kľudne a do práce ťa vezmú, toho sa neboj

viestta
29. feb 2024

Na predavaca nie je podmienka maturita, to ako prve. Ako druhe maturita sa da spravit aj vecerne, ked chces robit v obchode odporucam hladat v okoli sukromnu obchodnu akademiu, tie beru aj externistov aj na vecerne studium.