Môžu ma vyhodiť za omyl s výplatnou páskou?
ahojte mam taku otazku, prestupovala som v praci z jedneho oddelenia na druhe.s tym ze sice idem na oddelenie kde bude menej prace ako doteraz ale zaklad platu mam nezmeneny a nemam to hovorit kolegyniam lebo nie kazda ma rovnaky zaklad platu..stalo sa vsak raz take nedorozumenie ze jedna kolegyna odomna chcela emailom ci jej nepreposlem nejake materialy ja som do toho venovala niecomu inemu, a ja som si nevsimla a omylom som jej preposlala vyplatnu pasku uz otvorenu, ako do prilohy..poslala som jej aj to co chcela ale omylom aj pasku.,cize jej to prislo pozrela si zbadala ze tam ma ona nizsi zaklad platu ako ja a uz je zle..samozrejme dostala som uz za to vynadane..a je o posunue vyssie ale mam strach ze co z toho bude..to ma mozu aj vyhodit za toto?
Ako ju otvorila? Veď pásky sú zaheslované. Vyhodiť ťa nemôžu.
ja som mala printscreeen..lebo mne ked poslu pasku tak sa mi to otvori raz a potom mi to nejde tak som si spravila screen a ulozila.. a to som jej omylom poslala
@melanta to som jej poslala v case ked som nepracovala ale riesila som nieco ine na pocitaci..lebo ja mam sukromny pocitac z ktoreho pracujem
ani u nas sa nesmelo hovorit o vyske platu, lebo ten co robil ho..o zarobil hojno a naopak, obrovske priepastne rozdiely, ale myslim, ze par rokov dozadu to padlo a zamestnanec ani internym pravidlom by to nemal mat zakazane, takze urcite toto nie je na vyhadzov, normalne to vysvetli vedeniu, ved preco by si si dobrovolne chcela postvat menej zarabajuce kolegyne proti sebe, tak im to povedz, stava sa
Určite to nebolo tak že som jej to cielene povedala..aj som to tak vysvetila vedúcemu ale aj tak bol nahnevaný
Ak pracuješ na súkromnom počítači, tak jediné, čo by ťa malo zaujímať, je zabezpečenie a to, či máš notebook zaheslovaný, aby sa k údajom nedostal nikto doma. Napríklad mne môj muž nevlezie do notebooku ani do mobilu, pretože tam mám údaje podliehajúce GDPR, takže keby ma chcel šmírovať alebo si len niečo pozrieť, tak má smolu.
Vedúci ako sa nahneval, tak sa aj odhnevá. Nevenuj tomu toľko pozornosti.
Uz od 2019 je toto vyhrazanie a zakazovanie nelegalne. Zamestnavatel nemoze zamestnanca nutit k mlcanlivosti.
https://blog.profesia.sk/zamestnavatel-vam-uz-n...
https://www.mzdovecentrum.sk/aktuality/obmedzen...
https://openiazoch.zoznam.sk/cl/191792/O-svojej...
OK, vedúci sa môže hnevať koľko chce, nič si podľa zákona neporušila. vaše interné predpisy, nemôžu byť nad zákonmi.

Nie, za toto ťa vyhodiť nemôžu. Ak máte podľa pracovného poriadku alebo inej internej smernici zakáz hovoriť o mzde a odmenách, tak môžeš za to dostať napomenutie. Ale nie výpoveď.
Takže toto nech ťa netrápi. Skôr venuj času tomu, aby si bola v práci dôsledná. Píšeš, že máš na novom oddelení menej práce a napriek tomu pripojíš k mailu otvorenú výplatnú pásku. To je veľká nepozornosť. Zaoberaj sa teda tým, aby si nepozorná nebola a nie tým, že ťa vyhodia. Chyby robia aj stroje, nieto ešte ľudia. Podstatné je, že zapracuješ na tom, aby sa podobné chyby neopakovali.