icon

Môžu mamičky zvládnuť úlohy skutočných manažérov?

8. dec 2023

Ahojte, minule moja kamaratka, podotykam bez vzdelania, len so SŠ, zahlasila taku blbost, ze ako mamicka ma na starosti tolko veci, a vsetko musi zmanazovat, ze by mohla robit po materskej rovno manazerku. Ja mam teda aj vzdelanie aj skusenosti, no na manazerku by som si netrufla, viem, ze clovek na to potrebuje talent, vzdelanie, dlhorocne skusenosti a inteligenciu. Ako moze niekto taku blbost vypustit z ust? To si naozaj niektore mamicky myslia, ze ked manazuju deti a domacnost, tak maju skusenosti manazerky? Ved to su skusenosti skor na sekretarku ako manazerku.

Strana
z3
autor
8. dec 2023

@tamitamitami tak vidis, mimo sme obe, vrana k vrane sada, rovny rovneho si hlada 😀

vakatko
8. dec 2023

Baby to je troll, dobre sa baví, tie primitívne odpovede.

viestta
8. dec 2023

@zmrzlinka2021 @anjelicek26 bolo to myslene s nadsadzkou. Jasne je, ze manazovat firmu je ine ako manazovat rodinu, ale ktora z nas nie je manazer?

h2
8. dec 2023

@viestta Ja som napríklad skôr "mamažer". 😋

nevenka
8. dec 2023

A Ty asi "nie si mamicka" a to Ta asi trapi viac, lebo ako to podavas a zdoraznujes, ze "mamicky bez vzdelania" by mali robit slabo platenu sekretarku, nie manazerku...tak asi Ti kamaratka brnkla na Tvoje otlaky alebo co...sa tak rozohnujes. A prides drazdit touto temou na MK plne "mamiciek" 🤔🤪🤣.
A ako sa povysujes, to je nieco hnusne, fakt. Ale ked raz ta mamicka bude chciet, tak aj bez skoly, praxe aj s 2 detmi, Ta moze raz dva preskocit. Coby nie. Kazdy raz zacinal, ci v 19, 29, 39...

nevenka
8. dec 2023

@denkabemommy vdaka za Teba. Ja budem po 10 rokoch doma asi rada aj za upratovacku, a to mam 2 VS 🤣. Ale fakt, ako sa pozera zhora na tu kamosku autorka, len aby sa nestrepala z toho rebrika 🤣.

siska53
8. dec 2023

Tak mozno to bol len povzdych jednej unavenej matky, ktora si vsetko musi zmenezovat sama.... Sama som si tak neraz povzdychla, ked som bola uz unavena zo vsetkeho (a hoci mam VS, na taku pozciu by som v skutocnosti ist nechcela, mam ine vzdelanie) . A ano, znelo to vtedy vazne, ale v skutocnosti som to vazne nemyslela. A myslim, ze to je aj pripad tvojej kamaratky.
A co ty vies? Mozno je skryty talent.. Mnohi hoc aj vystudovani manazeri na svoju poziciu nemaju.. zial..

denkabemommy
8. dec 2023

@nevenka 😂 tiež som si to vravela, že vezmem čokoľvek, čo mi bude vyhovovať časovo k deťom a nakoniec sa veľmi rýchlo zadarila táto pozícia, sama neviem ani ako 😅🙈. Ale celú druhú materskú som sa pripravovala na túto pozíciu, lebo to bol, aj je dream job, takže predpoklady k tomu boli.

nwnw
8. dec 2023

Dnes sa mi kamarat stazoval ze mu taka manazerka volala ze ved to neni robota,ze to je nic. Iba prides a opravis spiralu v bojleri 🤣

akje
8. dec 2023

Ahoj @autorka
V podstate ma tvoja kamaratka pravdu 😊 kazda mamicka je manazerka 😊 musi zorganizovat cas, zorganizovat domacnost, zorganizovat clenov rodiny a takto to funguje aj v praci 😊
Len na to fungovanie v praci potrebuje vediet aj tu pracovnu napln 😊 a tam sa musi vypracovat 😊
Z mojej skusenosti ti viem povedat, ze som zazila aj ludi, ktori mali ukoncenu strednu skolou a boli vybornymi manazermi 😊 treba len chtic ucit sa nove veci, napredovat, vzdelavat sa a manazer moze byt aj ona 😊

katka700
8. dec 2023

Vieš mimo tohoto fóra existuje dosť ľudí čo si myslí že byť ma materskej je nezasluzeny oddych (však sa to volá dovolenka), poflakovanie sa a že žene na materskej celkom odumrie mozog. Možno to ta tvoja kamarátka povedala lebo už nevedela ako po 1150x s kľudom odpovedať na j**nutu otázku: "A nenudíš sa doma?"

daniela2202
8. dec 2023

Bez vzdelania znamená len so SŠ? Najprv sa daj do poriadku ty ... vzdelaná... ako môžeš písať s toľkými chybami 😂👎

stanielka17
8. dec 2023

Vobec by som to neprezivala. Ale ked uz sme pri tom, na manazersku poziciu mimochodom aspon na Slovensku casto nepotrebujes ani zlomok z vymenovanych charakteristik, stacia ti konzistentne dobre vysledky v praci s ludmi. Ked si ta tvoja kamka mysli, ze jej stacia skusenosti s detmi, nech to ide robit. Ked na to mas ty, chod to robit ty. Uplne zbytocne sa rozculujes.

mamutka
8. dec 2023

Ja to tej kamoske prajem. Nech pošle CV, nech dostane prácu manažérky a nech to skúsi. A cele roky tvrdím, že prajem každému robotníkovi aby si na mesiac vyskúšal “sedenie v teplom kancli pri počítači” až by sa mu z hlavy kurilo kvôli zodpovednosti a termínom. A každému manažérovi v oblečku prajem, aby mohol skúsiť mesiac tvrdej prace na stavbe alebo v sklade, fabrike…. V závodnej kuchyni, v obchode pri pokladni, v nemocnici, v domove dôchodcov a pod. Všetci by si mali povinne skúsiť na mesiac chlebík toho druhého a ľudia, aspoň niektorí, by sa začali k ostatným správať inak, lepšie. Ok, koniec snívania, nič sa nezmení, ale predstavovať si to môžem 😎

Strana
z3