Musí chyžná v hoteli ovládať angličtinu?
Normálne som kukala jak puk keď som videla ze v hoteli hitom hľadajú chyznu. Rozklikla som inzerát a tam že chyžná, čiže upratovačka musí vedieť Aj.
Podľa tohoto už ani upratovačku nemôže robiť hocikto 🤦♀️
Všetko je otázka ceny. Ak pre chyžnú ponúkajú primerané platové ohodnotenie, tak môžu žiadať znalosť AJ. 😉
To je skor smutne nez do smiechu, ze neovladas aspon nieco z AJ. Ked uz idu poziadavky na povolanie tak idem s dobou a snazim sa doucit/zdokonalit.
Keby to bola FR tak sa naucim aj tu. Chapem nie kazdemu to ide do hlavy, ale ked pozaduju zaklad tak to do tej hlavy natlacim aj keby nechcem.
Upratovačku kľudne môžeš robiť, to sa neboj. Ale nie je celkom jasne, prečo sa čudujes, že Hilton vyžaduje aby zamestnanec-chyžná, ovládal AJ. Chyžná nie je kuric. Chodí do izieb a hocikedy stretne klienta a ten asi nebude z Letanoviec
Ja mam 37 a neviem AJ. Ani muz, ani moji surodenci, svagrovia ani svagrine. A nie sme ziadni debili. Mame aj vysoke skoly podaktori, ostatni maturitu. Proste vzdy v skole sme mali nemcinu. A to sa ucilo len tak aby bolo. Aj maturitne otazky sme sa mali len nabiflit. Do jazykovky na AJ som chodila aj 3x ale vzdy som sa ta tu chvilu naucila len zaklady. Cize v praci kde treba napr telefonovat v anglictine by mi ro aj tak nepomohlo.
@natalka13 normálna vec ak na základnej bol iný jazyk a tým si pokračovala aj na strednej škole . Tiež anglický neviem a už som zabudla aj nemčinu.
Anglictina sa uci na kazdej skole, nechapem co je na tom take prekvapive, ze pozaduju v hotely pre turistov anglictinu. Urcite nepotrebuju neviem aku extra uroven, ale aspon aby rozumela veciam, kt by od nej mohli hostia chciet 🤷🏼♀️
Ked ju niekto nevie je to jeho lenivost, lebo je to jeden z najlahsich jazykov a namiesto milion vyhovoriek ako za to mozu ucitelky v skole a cely vesmir, si staci sadnut na zadok a ucit sa.
Je to hotel. Hotel je pre ludi " z inokade" :D . Takže ludia " z inokade" nemusia vediet najpouživanejši svetovy jazyk slovenčinu.. po anglicky dnes musi vediet ako-tak hadam každy.. ked ideš na letisko alebo do druhej krajiny.. hovoriš po akom ?! .. ak pracuješ v hoteli, angličtina je uplny zaklad.. kdekolvek do sveta ideš, dorozumieš sa anglicky.. aspon zaklady.. ako upratovačka musiš rozumiet ,ak host chce extra uteraky, vodu, nechce dnes upratovanie, spyta sa o kolkej je check out, chce extra postel pre male dieta, zmenit obliecky , doplnit minibar atd atd.. pracoval som vo vela hoteloch, angličtina je tvoj denny chleba :D .. v zahraniči platia " housekeeperkam" nemale peniaze + jedlo , patri to medzi tie lepsie profesie a lahko zarobene peniaze.. nie je to upratovačka v skole :D .. tam musiš mat štandard.. v dobrom hoteli robiš servis pre celebrity, miliardarov ....
@mariska1989 halooo citas vies? Cudzi jazyk pisem. To je aj nemcina naprikad.
evidentne aj citat s porozumenim je tu problem.
Neboj nič, počas práce sa na teba nalepí. Nebudeš sama, kolegyne pomôžu.
Ja som začínala tiež totálne bez jazyka. Po čase som sa už dohovoria holandsky. Prišli nové vedúce, kolegyne a tie zas len anglicky. 🤦♀️
Ale aj to po čase sa už základ dohovorim. S hosťami tiež nie je problém .
Skús,za to nič nedáš.
Chod skusit. V najhorsom ta iba nevezmu.
A mozno zistis, ze tu anj vlastne od teba nepozaduju a pracu dostanes.
@drago12587 ty ocividne nevies ani po slovensky.
@natalka13 halooo ja odpisujem na to že je normálne keď 30/35 nevedia jazyk . Čítaj ty brdo 🙈
@drago12587 ľahko zarobené? 😂😂😂
V múzeu, kde robí švagriná už pred 15 rokmi hľadali upratovačku so znalosťou ANJ. Či našli neviem, nebavili sme sa ďalej o tom... Angličtina je dnes základ. Sama ju učím.
@11bodka11 nehovorim po slovensky už par rokov, maš aj nieco k teme alebo sa ides len strapnovat.? ..
@fadama nemaš zodpovednost, robiš vždy to iste, da sa velmi lahko zadrbavat, jedlo, prestavky.. ja som pracoval v 5* , neviem ako to je inde no :D ..
Prave som sa vratila z dovolenky v hoteli v Spanielsku. Chyzne nevedeli anglicky ani ceknut, aj hajzliak ci uterak som si musela pytat rukami-nohami, bola by som ocenila aspon zaklady anglictiny tykajuce sa ich prace.
Uz aj upratovacky musia mat Vs ja som brugadovala a nevedela som a bolo to v zahranici 😂
@drago12587 akože nemáš zodpovednosť?
Ešte si asi nezažil keď hosťom niečo zmizlo z izby.
A ako ľahko zadrbavat jedlo, prestávky?
Ja som pracovala ako chyžná pred viac ako dvadsiatimi rokmi a bolo plus, keď som vedela aspoň základy aj a nj ,lebo nie všetky chyžné vedeli..väčšinou len nemecky..bolo to v hoteli na štrbskom plese..
@fadama co ma s tebou zmyznutie veci ? Kamery na chodbach, policia, ak na tom trvaju hostia alebo hotel preplati... Nic s housekeeperom.. ked som pracoval pre hotel, bolo viac ako sedenia ako prace.. izba skoncena za 15 min a sediš.. žral som jedlo za ktore hostia platia 300€+.. na ranajky obed a večeru ..k tomu samozrejme 150€ vinko z minibaru :D .. nikomu nikdy nechybalo, predsa donesieš nove :D .. neviem kde si pracovala ty, ja som pil s Kevinom Hartom, kecal s Georgeom Clooneym , Bradom Pitom, Kiss kapelou, hercom hulka, black widow, james bond, atd atd ......... Vela vela :D ....asi si pracovala pre zly hotel..
@fadama nejdem sa pretekat, nechaj tak.. aj tak to bola len brigada za drobne :D....každy nejako zacinal...
@mamamasama Ja som býval na hoteli dosť dlhú dobu, ale nikdy som chyžnú nestretol, nieto žeby som jej musel niečo hovoriť. Ráno som proste šiel do práce a keď som sa poobede vrátil, tak bolo upratané. Keď mám pravdu povedať, tak ja som tam vlastne nikdy nikoho nestretol. V tom hoteli totiž nikto iný nebýval. Postavili ho pri diaľnici, ale diaľnicu nedokončili, takže o tom, že je tam hotel snáď doteraz nikto nevie. Mňa tam ubytoval šéf ktorý bol tuším švagor majiteľa hotela a doplácal som akurát energie
@drago12587 tak ja neviem kto je ubytovaný v hoteli či tam máme nejaké "celebrity"
No samozrejme, že máme zodpovednosť aby sa z izby nič nestratilo. Stalo sa tak raz aj to omylom. Kolegyňa vyhodila čierne vrece ( myslela si že sú to smeti) no žiaľ neboli. Bol to prúser. 😁
My sa "bavíme" aj s hosťami. Ako tu bolo už spomenuté. Napríklad nechcú upratať, stačia im nové uteráky,či káva a pod.

@natalka13 mam 34 a Aj neviem. Zial chodila som na nemecky a francuzsky jazyk. ☹
Ale snazim sa porozumiet aspon anglicky. Ucim sa spolu s detmi 🙂