icon

Musím platiť pokutu pri výpovedi v skúšobnej dobe?

aaalena27
2. jún 2025

Prosím Vás poraďte mi, keby som dala výpoveď v skúšobnej dobe, pracujem v Prima banke. Platila by som nejakú pokutu? Ďakujem krásne za všetky odpovede

Strana
z2
tulipanik12
2. jún 2025

@aaalena27 pokiaľ viem, tak pokutu nie, ale dali by ti preplatiť školenia, na ktorých si bola

aaalena27
autor
2. jún 2025
@tulipanik12

@aaalena27 pokiaľ viem, tak pokutu nie, ale dali by ti preplatiť školenia, na ktorých si bola

@tulipanik12 prosím Vás a neviete koľko to je?

tulipanik12
2. jún 2025
@aaalena27

@tulipanik12 prosím Vás a neviete koľko to je?

@aaalena27 to veru netuším, iba moja dcéra tam robí a tá to spomínala

aaalena27
autor
2. jún 2025
@tulipanik12

@aaalena27 to veru netuším, iba moja dcéra tam robí a tá to spomínala

@tulipanik12 prosím Vás a nedá sa to nejako zistiť u dcérky? Ona je tam spokojná? Prosím Vás potrebovala by som to vedieť, keďže už sa mi blíži termín ukončenia skúšobnej doby, aby som bola pripravená, že koľko má bude stáť takáto skúsenosť. Dakujem

tina1549
2. jún 2025

mne teraz odtiaľ volali na pohovor a už z toho ako sa so mnou bavila tá pani by som tam nešla robiť :D

aaalena27
autor
2. jún 2025

@aaalena27 prosím ak by mal niekto skúsenosti, hlavne s tým vracaním peňazí, mohli by ste mi prosím napísať tu, veľmi prosím

ivik4
2. jún 2025

V prime som dala vypoved ( teda ukoncenie) v skusobnej dobe lebo vela veci ...a nic som neplatila,nevracala. Takze tak

aaalena27
autor
2. jún 2025
@tina1549

mne teraz odtiaľ volali na pohovor a už z toho ako sa so mnou bavila tá pani by som tam nešla robiť :D

@tina1549 no tak ja som mala z pohovoru dobrý pocit, ale realita je trošku o inom, zial

tulipanik12
2. jún 2025
@aaalena27

@tulipanik12 prosím Vás a nedá sa to nejako zistiť u dcérky? Ona je tam spokojná? Prosím Vás potrebovala by som to vedieť, keďže už sa mi blíži termín ukončenia skúšobnej doby, aby som bola pripravená, že koľko má bude stáť takáto skúsenosť. Dakujem

@aaalena27 OK, poinformujem sa u nej, keď prídem z roboty

aaalena27
autor
2. jún 2025
@ivik4

V prime som dala vypoved ( teda ukoncenie) v skusobnej dobe lebo vela veci ...a nic som neplatila,nevracala. Takze tak

@ivik4 takže sa nemusím báť, že budem platiť niečo? Spravili ste to pred výplatou alebo po výplate?

ivik4
2. jún 2025
@aaalena27

@ivik4 takže sa nemusím báť, že budem platiť niečo? Spravili ste to pred výplatou alebo po výplate?

@aaalena27 po .. nie fakt som nic nevracala, pohoda

petamich
2. jún 2025

Mas predsa nejaku pracovnu zmluvu alebo iny dokument, kde to musi byt uvedene. Ak to nikde uvedene nie je, nebudes platit nic. Nemozu ti len tak zuctovat cokolvek. Vsetko musi byt zakotvene v nejakej klauzule v zmluve, predpokladam, ze v pracovnej a mali ta s tym oboznamit vopred.

tina1549
2. jún 2025
@aaalena27

@tina1549 no tak ja som mala z pohovoru dobrý pocit, ale realita je trošku o inom, zial

@aaalena27 mne čítala zo životopisu každé jedno zamestnanie a musela som jej ku každému povedať že prečo som odtiaľ odišla... dobre možno aj moja chyba, že som ju nestopla ale ja sa necítim zle za to že mením prácu keď sa mi niekde nepáči - a potom sa ma ešte drzo spýtala či bývam v podnájme s priateľom keď mám uvedenú aj inú adresu ako trvalé bydlisko .... mi povedzte to čo to ak má byť nejaké vedúca tak amen tma

aaalena27
autor
2. jún 2025
@petamich

Mas predsa nejaku pracovnu zmluvu alebo iny dokument, kde to musi byt uvedene. Ak to nikde uvedene nie je, nebudes platit nic. Nemozu ti len tak zuctovat cokolvek. Vsetko musi byt zakotvene v nejakej klauzule v zmluve, predpokladam, ze v pracovnej a mali ta s tym oboznamit vopred.

@petamich no je tam niečo také spomenuté, ale riaditeľka má uisťovala, že to si nemám všímať, pri podpise

ivik4
2. jún 2025

Poriadne si pozri zmluvu

aaalena27
autor
2. jún 2025
@tina1549

@aaalena27 mne čítala zo životopisu každé jedno zamestnanie a musela som jej ku každému povedať že prečo som odtiaľ odišla... dobre možno aj moja chyba, že som ju nestopla ale ja sa necítim zle za to že mením prácu keď sa mi niekde nepáči - a potom sa ma ešte drzo spýtala či bývam v podnájme s priateľom keď mám uvedenú aj inú adresu ako trvalé bydlisko .... mi povedzte to čo to ak má byť nejaké vedúca tak amen tma

@tina1549 no áno bola to trošku taká spoveď, ale tak brala som to, že to tak má byť, ale to asi nie je moc normalne

aaalena27
autor
2. jún 2025
@ivik4

@aaalena27 po .. nie fakt som nic nevracala, pohoda

@ivik4 a vy ste v zmluve nič nemali, že Vám budú za školenia strhávať, alebo také niečo podobné, nespomeniete si?

tina1549
2. jún 2025
@aaalena27

@tina1549 no áno bola to trošku taká spoveď, ale tak brala som to, že to tak má byť, ale to asi nie je moc normalne

@aaalena27 nie je to absolútne normálne a ani vhodné, nemajú právo sa také veci pýtať môžu sa okrajovo, že áno prečo meníte robotu musia vedieť či nie je človek nejaký problémový ale pýtať sa na rodinný stav a na to či vlastním byt alebo som v podnájme sa pýtať to je extrém

petamich
2. jún 2025
@aaalena27

@petamich no je tam niečo také spomenuté, ale riaditeľka má uisťovala, že to si nemám všímať, pri podpise

@aaalena27 mila 🙂 no tak si treba poriadne pozriet zmluvu

ivik4
2. jún 2025

Nemala

aaalena27
autor
2. jún 2025
@tina1549

@aaalena27 nie je to absolútne normálne a ani vhodné, nemajú právo sa také veci pýtať môžu sa okrajovo, že áno prečo meníte robotu musia vedieť či nie je človek nejaký problémový ale pýtať sa na rodinný stav a na to či vlastním byt alebo som v podnájme sa pýtať to je extrém

@tina1549 no veď to je už taká choroba z povolania, presne takto aj od klientov informácie sa ziskavaju

aaalena27
autor
2. jún 2025
@petamich

@aaalena27 mila 🙂 no tak si treba poriadne pozriet zmluvu

@petamich hmm no neprikladal som tomu takú vážnosť, keďže som bola nadšená z novej práce, žiaľ to nadšenie rýchlo pominulo

aaalena27
autor
2. jún 2025
@ivik4

Nemala

@ivik4 no tak to som v ...

aaalena27
autor
2. jún 2025
@ivik4

@ivik4 a ak sa smiem ešte opýtať, prečo ste vy dali výpoveď?

melanta
2. jún 2025
@aaalena27

@aaalena27 nebudeš platiť nič, už to zrušili. V minulosti to bola súčasť zmluvy. Ty to tam už nemáš. Takže neplatíš nič.

melanta
2. jún 2025
@aaalena27

@ivik4 a ak sa smiem ešte opýtať, prečo ste vy dali výpoveď?

@aaalena27 ešte doplním, v skúšobnej dobe sa nedáva výpoveď. Oznamuje sa ukončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe k dátumu .......... Môžeš dať zajtra ukončenie k zajtrajšiemu dňu.

melanta
2. jún 2025
@aaalena27

@aaalena27 teraz čítam, čo píšeš - no je tam niečo také spomenuté, ale riaditeľka má uisťovala, že to si nemám všímať, pri podpise

Čo konkrétne tam máš napísané? Pretože neexistuje nič také, že nemáš si nevšímať niečo, čo je v zmluve. Ak raz niečo v zmluve je, tak to platí. Ale zrušili to, takže skús napísať alebo ešte lepšie prefotiť tú časť zo zmluvy.

aaalena27
autor
3. jún 2025
@melanta

@aaalena27 teraz čítam, čo píšeš - no je tam niečo také spomenuté, ale riaditeľka má uisťovala, že to si nemám všímať, pri podpise

Čo konkrétne tam máš napísané? Pretože neexistuje nič také, že nemáš si nevšímať niečo, čo je v zmluve. Ak raz niečo v zmluve je, tak to platí. Ale zrušili to, takže skús napísať alebo ešte lepšie prefotiť tú časť zo zmluvy.

@melanta no ten bod 2.5.

melanta
3. jún 2025
@aaalena27

@melanta no ten bod 2.5.

@aaalena27
1. Bod sa odkazuje na právoplatné predpisy. Čiže iný dokument, ktorý hovorí o peňažnej náhrade. Ten dokument hovorí čo?
2. Bod sa odkazuje na zrážky zo mzdy na tento účel? Máš ich podpísané?

aaalena27
autor
3. jún 2025
@melanta

@aaalena27
1. Bod sa odkazuje na právoplatné predpisy. Čiže iný dokument, ktorý hovorí o peňažnej náhrade. Ten dokument hovorí čo?
2. Bod sa odkazuje na zrážky zo mzdy na tento účel? Máš ich podpísané?

@melanta no iba hmotnú zodpovednosť som podpisovala

Strana
z2