Musím platiť pokutu pri výpovedi v skúšobnej dobe?
Prosím Vás poraďte mi, keby som dala výpoveď v skúšobnej dobe, pracujem v Prima banke. Platila by som nejakú pokutu? Ďakujem krásne za všetky odpovede
@melanta áno viem že sa podpisuje hmotná. No uvidím
@aaalena27 zavolaj si na personálne a opýtaj sa. Ak by ti dali niečo platiť, odmietni. Dajú to na súd a ten prehrajú. Iné banky, ktoré toto v minulosti v zmluvách mali, to už veľmi veľmi dávno zrušili, pretože poprehrávali súdy s bývalými zamestnancami. A preto to nakoniec zrušila aj Prima. A preto ma prekvapuje, že to máš v zmluve. Zrejme len brutálna neprofesionalita z ich strany, že neupravili pracovné zmluvy.
@melanta áno viem že sa podpisuje hmotná. No uvidím
@aaalena27 podľa zmluvy mas dodržať výpovednú lehotu....iba pri nedodržaní by si musela niečo uhrádzať...takže nie..........bezne pracovnoprávne vzťahy sa riešia až po skúšobnej dobe.......ty môžeš odísť v skúšobnej dobe bez akéhokoľvek dôvodu.....a podobne....ale nechces zotrvať aspoň rok? Clovek sa veciam uci v každej praci........každá práca niečo obnasa...a rozčarovanie príde v každej praci.....no aj to by bola skusenost
@aaalena27 podľa zmluvy mas dodržať výpovednú lehotu....iba pri nedodržaní by si musela niečo uhrádzať...takže nie..........bezne pracovnoprávne vzťahy sa riešia až po skúšobnej dobe.......ty môžeš odísť v skúšobnej dobe bez akéhokoľvek dôvodu.....a podobne....ale nechces zotrvať aspoň rok? Clovek sa veciam uci v každej praci........každá práca niečo obnasa...a rozčarovanie príde v každej praci.....no aj to by bola skusenost
@pieksamaki ale nechces zotrvať aspoň rok? Clovek sa veciam uci v každej praci - ak po mesiaci zistila, že to nie je pre ňu, nie je na žiadny úžitok ostávať tam rok. V takom prípade by sa totiž v tejto práci neučila hlavne tomu, že ak sa na tú prácu človek necíti, má odísť hneď a nie až po roku. Ja by som napríklad na pobočke v banke nevedela robiť.
@pieksamaki ale nechces zotrvať aspoň rok? Clovek sa veciam uci v každej praci - ak po mesiaci zistila, že to nie je pre ňu, nie je na žiadny úžitok ostávať tam rok. V takom prípade by sa totiž v tejto práci neučila hlavne tomu, že ak sa na tú prácu človek necíti, má odísť hneď a nie až po roku. Ja by som napríklad na pobočke v banke nevedela robiť.
@melanta prečo naučila by sa ako sa pracuje so systémami....presnosť dat.....úprava...práca s klientom....rôznorodosť požiadaviek.....nie sme vzdy nadšeni ze musíme robiť...to co nemame radi.....píše ze si to inak predstavovala....to môže byt tým ze ešte je mladá...naučila by sa hospodáriť so svojím ročným príjmom.....práca v tíme.....ved taky rok na pobočke je tiež prínos.....
Samozrejme ze rozhodnutie je na nej.....iba si myslím ze možno sa na to môže pozrieť z tejto stránky.....predpokladam ze ma iba ročnú zmluvu
@melanta prečo naučila by sa ako sa pracuje so systémami....presnosť dat.....úprava...práca s klientom....rôznorodosť požiadaviek.....nie sme vzdy nadšeni ze musíme robiť...to co nemame radi.....píše ze si to inak predstavovala....to môže byt tým ze ešte je mladá...naučila by sa hospodáriť so svojím ročným príjmom.....práca v tíme.....ved taky rok na pobočke je tiež prínos.....
Samozrejme ze rozhodnutie je na nej.....iba si myslím ze možno sa na to môže pozrieť z tejto stránky.....predpokladam ze ma iba ročnú zmluvu
@pieksamaki tá práca celkovo má veľmi baví, len tam ide o ten prísun nových klientov a na to ja žalúdok nemám..., myslela som si, že to bude iné ako píšu recenzie..., že či som mladá? No už ani moc nie mam 40 rokov.😄
@pieksamaki tá práca celkovo má veľmi baví, len tam ide o ten prísun nových klientov a na to ja žalúdok nemám..., myslela som si, že to bude iné ako píšu recenzie..., že či som mladá? No už ani moc nie mam 40 rokov.😄
@aaalena27 no tak to si rozumies najlepšie.....každý máme danosti na nieco une
Citanie s porozumenim nic? Vsak ten bod hovori o vypovednej lehote, ktora je dana zakonnikom prace. Pocas skusobnej doby sa vypovedna lehota nerata, mala by si len oznamit ze koncis tusim 3 dni vopred. Ten bod hovori iba o tom, ze po skusobnej dobe nemozes skoncit zo dna na den, musis si odpracovat vypovednu lehotu (1, 2 alebo 3 mesiace podla dlzky trvania pracovneho pomeru), inak to to mozu dat k nahrade.
@aaalena27 prísun nových klientov akože obvolávanie?
@aleena lenže ten bod pojednáva o nezotrvaní v zamestnaní počas trvania výpovednej lehoty, nie skúšobnej doby. To je úplne niečo iné. V skúšobnej dobe môžeš oznámiť ukončenie PP kedykoľvek bez udania dôvodu. Výpovedná lehota plynie po podaní výpovede ( až po skúšobnej dobe) 2 mesiace a počas týchto 2 mesiacov ak by si odišla, tak majú nárok ti niečo účtovať.
@melanta no iba hmotnú zodpovednosť som podpisovala
@aaalena27 Nie,podpisovala si pracovnú zmluvu, v ktorej je uvedené výslovne že súhlasíš so zrážkami zo mzdy.
Nie celkom tomu rozumiem, majú to byť zrážky zo mzdy, ale keď skončia pracovný pomer, mzdu ti nebudú vyplácať a nie je z čoho zrážať.
Môj názor je, že ak sa rozhodli pre zrážky a tie sa uskutočniť nemôžu, je to vybavené.
@aaalena27 ja ten bod chápem tak, že ak nedodržíš "výpovednú dobu" ale teba sa nič také netýka.
Ty nedávaš "výpoveď" ale ukončuješ prácu v skúšobnej dobe.

@aaalena27
1. Bod sa odkazuje na právoplatné predpisy. Čiže iný dokument, ktorý hovorí o peňažnej náhrade. Ten dokument hovorí čo?
2. Bod sa odkazuje na zrážky zo mzdy na tento účel? Máš ich podpísané?
@melanta čo to znamená?