Musím vyčerpať dovolenku do konca roka?
Ahojte dievčatá, prosím poradíte mi. Od októbra 22 som bola na materskej a potom tuším od júna 23 alebo tak približne na rodičovskej už si nepamätám. Teraz od septembra 25 už pracujem, celý september som mala dovolenku. Na páske mám však zostatok skutočný dovolenky ešte 10 dni. Dobre si myslím, že to si musím vyčerpať ešte tento rok? Že sa to nemôže preniesť už do roka 2026? Ďakujem moc za rady, u nás sa dostať na personálne je skoro nemožné. Ďakujem
@anonym_autor Ja nerozumiem z akého dôvodu piseš sem, vsak napíš mzdárke na personálne 🤔🤔.
@anonym_autor Ja nerozumiem z akého dôvodu piseš sem, vsak napíš mzdárke na personálne 🤔🤔.
@magdalienka11 pretože vo veľkých korporátoch sa dočkáš odpovede o 2 týždne
Od septembra si v praci, cerpala si sice cely mesiac staru dovolenku, ale od septembra do decembra ti uz prinalezala aj nova. Tak to bude asi ona... Ja mam na paske kolonku: dovolenka narok a tam mam kompletne dni, kolko mam dovolenky. A je jedno, ci je to dovolenka nova, alebo este za rok 2024
U nas ano. Mame vsetku dovolenku rozplanovanu do konca novembra
Kazdy zamestnavatel to ma inac, niekde musis vycerpat do konca roka (u nas napriklad) a niekde si mozes preniest do dalsieho. Kontaktuj personalne oddelenie u vas v praci, tam dostanes jedinu relevantnu odpoved.
Ved ale cast z tych 10 dni je za tento rok, nie? Mozno aj vsetko. Bezne sa da preniest z jedneho roku do druheho, ale u Nas je to napr. Len urcite percento dni, co mozes preniest
vyčerpať si ju nemusíš a môžeš si ju preniesť potom skôr záleží od toho čo ti dovolia interné snernice
@magdalienka11 pretože vo veľkých korporátoch sa dočkáš odpovede o 2 týždne
@lily246 lebo tu nájdeš skutočne 100% odpoveď, však 🤨

Málo informácií o tvojej dovolenke. Takže iba takto naslepo a orientačne.
Záleží od toho, aký je to zostatok. Môže to byť ešte dovolenka spred MD, alebo už aj nová za r. 2025. Jednoznačne, pokiaľ ide o "starú" dovolenku alebo jej časť, tak tú treba vyčerpať do konca tohto roka. Pokiaľ ide už o "novú" dovolenku, alebo jej časť, tak tú si môžeš preniesť do nasledujúceho roka.
Jednoznačnú odpoveď ti dá len tvoj zamestnávateľ.