Musím začať pracovať, ale kde?
Pekný deň všetkým.
Mám 27 rokov, mám strednú školu s maturitou. Budem úprimná, pracovať som nemusela. Vydávala som sa docela mladá, manžel zarábal nadpriemerne, ale v poslednej dobe má vo firme problémy, navyše sa k tomu pridružili zdravotné problémy, bude chodiť na liečenie. Ja nemám žiadnu prax, už som si začala hľadať prácu, vyberať si moc nemôžem, teda buď pôjdem do fabriky alebo niekam do obchodu. Začala som posielať životopisy, ozvali sa mi výlučne z pracovných agentúr a s ponukou práce do výroby. Posielala som aj životopisy do Kauflandu, Lidlu, Tesca, ale bez odozvy alebo sa ozvali mailom, že nevyhovujem ich požiadavkám. Neviem kde inde si prácu hľadať. A budem úprimná, pracovať sa mi nikdy nechcelo a nechce. Neviem prečo to tak je. Pritom s prácou ako takou problém nemám, mne asi skôr vadia tie davy ľudí. Ani vstávanie mi nerobí problém. Musím sa rozhýbať a robiť niečo, ale pre mňa bol nadľudský výkon aj poslať ten životopis. Navyše sa liečim na depresie. Užívam AD, ale nejak moc nezaberajú. Manžel o tom nevie, nechcem aby sa trápil. Chcem sa premôcť aj kvôli manželovi, veď vidí len živú mŕtvolu, ktorá nepracuje a len sa doma váľa. Teda doma upratuje, varím, periem, domácnosť je v dobrom stave, ale musím sa občas veľmi premáhať, hlavne ak sú tie depresie silnejšie, vtedy sa mi ani z postele vyliezť nechce. Neviem ako to zvládnem medzi ľuďmi, v práci. Akoby som mala blok. Je pre mňa ťažké zdvihnúť telefón a hovoriť s pani, ktorá ma pozýva na pohovor. Na 3 pohovory som neprišla, sama tomu nerozumiem.
Otázka: Môže za to tá depresia alebo je to skrátka lenivosť, keďže som už rok bez práce?
A plánuješ ísť? Podľa mňa chod a uvidíš, v najhoršom nastupis a po hodine odídeš :D
Daj tej fabrike šancu vôbec to tam není také zle. Uvidíš že keď sa fyzicky narobis.a.budes musieť makať nebudeš mať čas na depresie. Nájdeš si kamaratov, budete mať peniaze navyše, bude to fajn uvidis
Skús ísť zajra sa tam pozrieť, vyskúšaš a uvidíš. Nikdy nevieš, čo nového a dobrého ťa tam čaká. Možno sa ti časom naskytne aj práca z domu.
Personalistke som účasť potvrdila. Dúfam, že sa premôžem a neskončí to tak, ako vždy.
Držím palce bude to fajn uvidíš a daj vedieť ako si dopadla
No a co, napisala to po com vacsina tuzi😄 nemusiet chodit do prace a uzivat si domov a rodinu a svoje hobby. Boze, co by som ja za to dala😄 ale aj ked moj drahy by nas uplne v pohode uzivil, mi to neda ostat doma. Proste robota ma nenaplna, cakam uz kedy sa dostanem na matersku a budem si uzivat rodinny zivot...ale nechcem byt povazovana za prizivnika
Ale...je dolezite. Co robis doma? Mas nejake hobby? Nie je ti luto, ze zabijas svoje najproduktivnejsie roky tym ze nic nerobis? Myslim tym nieco produktivne. Za ten volny cas si mohla uz mat take hobby, ze by ta aj uzivilo. A zacni si liecit poriadne tu depresiu a nevyhovaraj sa furt na nu. Zacni s malymi krocikmi, si zlenivela a tazko sa vychadza z komfortnej zony. Ide o to prekonanie. Odporucam knizku Sila zvyku
Nikde nepises, ze rezervu nemate ale pises, ze sa manzelovi nedari a musis zacat pracovat. Takze len usudzujem... No na tvojom mieste by som si nasla ineho doktora, alebo ti predpisuje AD ako cukriky a ani s tebou nekonzultuje ucinky?
@nevludna Tak vieš ako, všetci si myslia, že majú patent na to, ako by sa malo žiť a ak niekto žije inak, sú ako supy 🙂
Hobby nemám, na krúžky tiež nechodím lebo všade je veľa ľudí a ja sa bojím. Napríklad tanec by ma bavil, ale neviem ani základné kroky, tiež som rozmýšľala nad pečením tôrt, nad kurzom makeup, ale všetkého je už na trhu dosť, neviem či by som sa uplatnila.
Existuju online kurzy, youtube videa a pod. Naozaj ziadne hobby? Co robis cele dni? Z toho by som aj ja mala depku
@mamickadusicka mozem sa vyjadrit rovnako ako ty
@lussyl5 nie, nerobila som opatrovateľku, len aupair a samozrejme, že si uvedomujem aká to je náročná práca najmä po osobnej skúsenosti so starostlivosťou o môjho úžasného deduska, ktorý ostal zo dňa na deň nevladny a starali sme sa onho celá rodina vo dne v noci. Môj komentár nesmeroval k tomu, že to je ľahká práca to ani náhodou, skôr k tomu, že pomáha uvedomiť si problémy iných, nezaoberat sa sebou samým a pod. Chcela som len navrhnúť povolanie, ktoré sa podľa mňa hodí na autorkine požiadavky a mrzí ma ak to vyznelo inak
Vážne? My sme ako rodina dlho hľadali niekoho k dedkovi, bolo to hrozne všetci obsadení a do domova samozrejme sa nedalo nebolo miesto
Začni u psychológa musíš si začať veriť.Nemozes čakať, že prácu dostaneš hneď nech Ťa neúspech neodradí.Kolektivom a prácou Ti stupne sebevadomie a na depresie je najlepšie nebyť doma medzi 4 stenami
Prajem krasny vecer. Obnovujem tuto debatu, nakolko mam ten isty problem ako autorka. Necitala som vsetky komentare, ale par som ich prebehla. Poviem Vam vsak len, ze tuto situaciu nepochopi kazdy, pochopi ju len malokto a to ten, kto si ju zazije. V prvom rade Vas absolutne neodsudzujem ani Vas a ani ludi ktori nas nechapu. Pretoze kazdy to ma inak. A v druhom rade ak chcete, napite mi, myslim si, ze sa budeme mat o com rozpravat. 🙂
Dobrý deň, ako ste dopadli ? už je vám lepšie ? tie komentáre od ludí sú inak úplne hrozné oni vôbec nechápu vašu situáciu ....
@majka110112 úplne súhlasím, a ani nechcu chápať

@lussyl5 S tým súhlasím, psychika je dôležitá. Práca z domu by bola mojím splneným snom, ale nateraz nereálnym. Inak volali mi na zajtra, bude prehliadka fabriky a nástup čo najskôr ak budem mať záujem...