Musím zmenu telefónneho čísla oznámiť zamestnávateľovi?

4. nov 2023

Chcem si zmenit telefonne cislo a chcem vediet ci som povinna ho uviest aj zamestnavatelovi a kolegom. Pracujem v zariadeni a dost mi prekaza, ze v ramci mojho volna alebo dovolenky mi vkuse vyvolavaju. Takto si potom vobec neoddychnem.

pribinak
4. nov 2023

A prečo dvihas cez víkend telefón?

autor
4. nov 2023

@pribinak nedviham ale oni su schopny mi vyvolavat aj 300x dokial to nezdvihnem alebo ma bombarduju smskami. Bola som na dovolenke 3 dni kde nebol signal a prislo mi 100 zmeskanych hocorov a 26 sms

pribinak
4. nov 2023

Vypnem mobil, zablkujem cislo a koniec

Dovolia si toľko, kolo im Ty dovolíš

lienka9
4. nov 2023

Preboha a co bolo take vazne ,ze takto volaju.akoze viem si predstavit pozicie kde je naozaj nutne sa spojit s kolegom,ale podla toho co pises to asi nebide tento pripad..ak volaju za somariny,proste zablokuj cislo z ktoreho volaju na ten cas,alebo jasne vysvetli nadriadenemu,ze nechces aby ti volali.ale ja by som to cislo asi blokla

alickapusinka
4. nov 2023

nie nemusiš dať číslo nikomu načo.

autor
4. nov 2023

@lienka9 ale swfke asi ano led nieco potrebuje nie?

pribinak
4. nov 2023

Šéfke ho rozhodne nedávaj. Totálne Tá využívajú. Normálny šéf neotravuje cez dovolenku

melanta
4. nov 2023

Nie, nie si povinná šéfke dávať svoje súkromné číslo. Ak by k tomu mala komentár, povedz jej, že pokiaľ ťa chce kontaktovať na mobile mimo pracovnej doby, môže ti dať firemný mobil a pozíciu s platom, ktorý prináleží tomu, aby si bola rušená mimo pracovnej doby.

svokrinjazykmonika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lienka9
4. nov 2023

V podstate sukromne cislo davat nemusis..a ide o to kto ti vyvolava.ak sefka,zablokovala by som si.teda ak naozaj nechcela nieco relevantne,ale tak to sa da tolerovat 1x,ale nie kazde volno..ale ak volaju kolegovia pohovorila by som si so sefkou a ich zablokovala,sefku nechala

kaktusik007
4. nov 2023

ja som sefku zo zasady nedvihala. Akoze pardon, jednak mam sukromne cislo, a jednak nie som povinna riesit pracu mimo prace. Niekedy / no rozhodne nie cez dovolenku!!! / som jej o 3 - 4 hodiny zavolala naspat, ze ked som si chcela spravit "ocko", ale vacsinou som sa jej spytala az na druhy den ze co chcela.
Nerozumiem, preco si to cislo nezablokujes, resp. preco to vobec dvihas v case osobneho volna?

teraz mam novu pracu, a jedna kolegyna uz bola taka ze napisme si sem cisla aby sme mali na seba --- no akoze naco? tam spravili skupinu cez messenger, nervy mam aj na to, ale nastastie sa tam mimo prace pisu fakt iba akutne veci - takze OK. Ale aj to si precitam na hodinkach a v skupine to nechavam neprecitane, tam si to oficialne precitam az o par hodin.... akoze pardon, nie som na spagatiku... A inak ma kontaktovat naozaj v case mojho volna nemusia.

heidy222
4. nov 2023

Jedna bývalá kolegyňa (lekárka na internom oddelení) nám aj sefstvu tvrdila, že nepoužíva mobil, dala nám len čislo na pevnú linku kde nedvíhala (,, bola som na záhrade") celkom dobrá taktika vyhnúť sa zastupovaniu, keď niekto v nedeľu ochorie a pod. , zavolajú ti v sobotu večer že dôjdi zajtra na 12 hodín 😊

zmrzlinka2021
4. nov 2023

Ja tomu nerozumiem - ty nevies odkomunikovat, ze pokial nepojde vyslovne o extremnu situaciu, tak ta nemaju pracovne zatazovat mimo prace?

Povinnost nemas davat cislo, lenze zbytocne sa budes vystavovat komplikaciam. My v praci mame jednu taku kolegynu - extremne introvertku s narusenou socializaciou. Cislo nedala. Menil sa nam let - nikto ju nevedel nijako skontaktovat. Dievča let zmeskalo a bol z toho dost velky pruser.

januska12323
4. nov 2023

A čo také súrne potrebujú?

mane01
4. nov 2023

Ja mam sluzobny telefon, len raz mi zavolal sef na dovolenku. Nedvihla som, napisala som mu spravu, ze asi zabudol, ale mam dovolenku. Odvtedy mi nikto na dovolenku nevolal. Volat na sukromne cislo mi pride dost cez ciaru. Urcite by som to zatrhla.

luccija
4. nov 2023

Mne to vadilo tiež sme mali z práce skupinový cet a cely deň chodili správy o ničom.Povedz nech Ti vo voľne či cez dovolenku píšu len, ak to je urgent.A po skúsenostiach už by som cislo nedala, ak nemáš nejakú pohotovosť či niečo čo máš v zmluve

minenkak
4. nov 2023

Tvoje súkromné číslo máš dávať len tomu komu ty chceš,kde sa to vzala táto móda dávať všade a ešte aj v robote svoje súkromné telefónne číslo

marcellka32
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maranco
5. nov 2023

Uveď príklad, čo také potrebovali keď si bola na dovolenke?
Ak by ti aj volali, máš im poradiť čo majú urobiť, bez toho "stoja", alebo máš ísť vtedy hneď do práce niečo riešiť?

Dnešné telefóny umožňujú mať 2 SIM karty, takže aj keď si zriadiš nové číslo, to staré by som celkom nerušil, ale radšej prehodil na kredit a občas ho ešte použil a podľa potreby vypínal/zapínal cez menu v telefóne.

Pôjdeš k lekárovi, budeš potrebovať zavolať do práce, že si chorá a neprídeš, tak im zavoláš z nového? A už potom budú mať tvoje nové číslo.
Alebo ráno máš cestovať na služobnú cestu tak si vtedy necháš číslo zapnuté ak by sa to náhle zrušilo/zmenilo.

juliet86
5. nov 2023

skus viqc opisat v akej pracujes pozicii a preco ti volalim nevedoa si bez teba rady?

letfenixa
5. nov 2023

Moje sukr.cislo ma vedenie a skoro všetci kolegovia, nik to nezneuziva, kontakt je naozaj len v stave núdze.
Avšak rodičia žiakov, niektorí, nechcú pochopiť, že rozhodne svoje tel.cislo im nedám.

autor
5. nov 2023

Robim sestru v zariadeni. Sme 4 sestri z toho 1 je ukrajinka, druha je starsia co nikdy nezdvihne mobil, ja som smenova sestra a este vrchna. Realita je taka ze ta starsia na smene nespravi nic a druhevyvolavaju mne ked nieconevedia alebo potrebuju sa poradit ci maju volat zachranku. Sefka mi vola iba vtedy ked mi oznami ze mi zmenila sluzbu.

trgypadl
5. nov 2023

🤦‍♀️To ako vazne? Trosku sa zamysli si veduca sestra, zial tato pozicia niekedy nepozna hodiny a riesi veci za jazdy

kaktusik007
5. nov 2023

@trgypadl nie, zle to napisala --- su 4, starsia, ukrajinka, ona a vrchna. aspon tak to chapem ja ;) proste by som nedvihla, hadam kolegyne su na rovnakej pozicii a ked nevedia vyhodnotit, ci maju / nemaju volat rzp, je to ich nekompetentnost a za to ty fakt zodpovednost nenesues, nech volaju vrchnej.

trgypadl
5. nov 2023

@kaktusik007 tak sa ospravedlňujem 😉

autor
5. nov 2023

@kaktusik007 som smenova sestra som tam od rana do 14:30 kazdy den okrem vikendu. Baby sa striedaju takze sa spoliehaju, ze ked som tam viem im povedat kto na ake vysetrenie ide, co treba vybavit a tak. Tym padom brzdia moju robotu a navyse ja neviem ake vysetrenia kto ma ked ja mam na starosti papiere a lieky. Beru ma tam, ze ked som tam viem vsetko. Som tam sluzobne najstarsia. Ked mam dovolenku vkuse mi vyvolavaju lebo si nevedia dat rady s dietami, liekmi atd. A mna ozaj nebavi stale dvihat telefon. Chcem to urobit tak, ze zobrat si druhw cislo ktorw bude mat len rodina a to na ktorej vyvolavaju jednoducho doma a na dovolenke vypnem. Len to som chcela vediet ci fo smiem

januska12323
5. nov 2023

Neschopných pracovníkov má riešiť vrchná sestra. To máš robiť ešte aj ich robotu? Dohodni si s ňou schôdzku a opýtaj sa ako máš tie nevyžiadané sms a telefonáty podľa nej riešiť. Navrhla by som aby každá mala "telefónnu smenu" inokedy a zvyšok času nech si poradia sami.

kaktusik007
5. nov 2023

preco by si si pre boha ziveho nemohla dovolit nedvihnut svoj sukromny telefon????

heidi4
5. nov 2023

Jasne, ze smies!!! 🙂 za to ta neplatia, aby si mimo pracovnej doby riesila pracovne veci, ci? Mas to v zmluve, si povinna? Pochybujem. Tak si vo svojom volne kludne dvihaj, nedvihaj telefonaty, ktore ty uznas za vhodne, inak zosalies. A mimochodom, si vyuzivana. Treba si dupnut, lebo si budu k tebe dovolovat aj nadalej. Nedvihaj ako tvoja kolegyna, bud si poradia same alebo tam maju veducu na usmernenie, to nie je tvoj problem, ze je taka alebo onaka. Alebo budu prepustene za ich neschopnost. A to uz tiez nie je tvoj problem, ani vina. Takze pohoda. 🙂

maranco
5. nov 2023

Vyšetrenia, lieky, diéty sa nemajú niekde evidovať do PC, alebo papierov? A tam by sa mali naučiť hľadať, namiesto vypytovania sa druhých?
Alebo sa boja robiť rozhodnutia ktoré majú v kompetencii a chcú si všetko čo majú urobiť odobriť od teba?