icon

Nadriadená ma oslovuje cudzím menom

13. feb 2025

Žienky ako by ste reagovali keby vás vaša priama nadriadená stále oslovovala iný menom, sú to už roky ja som pre ňu stále Františka. Pritom nemám meno na F, viac krát som ju opravila bezúspešne. Akoby to bolo naschvál,.nikomu to vo firme nerobí.

1mata
14. feb 2025

🫣 to čo je za kravu?

sense
14. feb 2025

A prečo sa 5rokov v podstate k tomu menu hlasis? Príde šéf a povie Františeka môžeš prísť, žiadna tam nie je žiadna nepride

autor
14. feb 2025

@mmonika ďakujem
@bielasovicka vyhrala výberové konanie je ekonomická inžiniera, aj minulosti pôsobila.v vyšších pozíciách inde.
Pracujem v administratíve, moja pozícia je také že mám 100% administratívnu, kolegyňa v kacli o honde menej, ostatné ženy menej aj 10%. Mám hmotnú zodpovednosť za pokladňu, Furt niečo po mne kontroluje ale nikdy nič nenašla. Potom aj majetok,. materiál aj tovar. Pri nástupe mala mala 3m zaúčať ale pani krátko na ochorela a náhle zomrela. Poslali ma síce na 2 pár dňové školenia ohľadom software a legislatívy ale to bolo všetko .
V tom šoku síce ona aj kolegyňa z inej.pobočky sľúbili že pomôžu zorientovať sa ale skutočnej pomoci som sa nikdy nedočkala.

autor
14. feb 2025

@sense že prečo až teraz? Som doma pn mám čas rozmýšľať, čaká ma jeden zákrok. Celkovo.to bude asi 6m. To prostredie m vôbec mi nechýba, Neviem či sa vrátiť a bojovať či hodiť flintu do žita

alickapusinka
14. feb 2025

Poriadny odpad nadriadena.TY ja by som jej tak povedala na rozum pred všetkými.Mňe príde že si dovoľuje a TY jej musiš ukazať hranice.Veľmi zlé by som sa citila keby mi hovorila iným menom ako mám.

milanemila
14. feb 2025

Aj ja by som ju volala inak 🤷🏼‍♀️ ked ju roky opravujes a ona to stale neponala

kiwi3
14. feb 2025

ja by som skor povedala, ze asi dost prehliadas aj ine signaly, ini by sam uz davno neboli. celkom by ma zaujimalo, ako sa naozaj volas, lebo teda frantiska? to si nikto nezbaveny svojpravnosti realne mysliet nemoze. je to sikana a aj keby to bol len blby vtip, tak riadne zly a necitlivy od niekoho, kto ma nad tebou nejaku moc (kedze je na vyssej pozicii).

cacianka
14. feb 2025

@svetlonos zas tie tvoje preklepy 🙂 asi si chcela napísať pani Kokotová

autor
14. feb 2025

@alickapusinka
@milanemila snažila som sa ale vždy do ,,vystrelilo opačným smerom,,,. Napríklad na schôdzi mi pridala plus prácu, vedenie knihy jázd všetkých firemných vozidiel, pričom ja som nikdy ani jeden z tých auto nešoférovala. Dala mi za úlohu pravidelne kontrolovať stav tachometra a podobne. Šéf dovolil kolegom chodiť domov so služobnými autami jemu nič nepovie ale ja som za to džubaná. Vlani jeden bývalý zamestnanec takto zobral so šéfovým dovoleným nielen auto ale aj príves, lebo sa šťahoval do nájmu. Kvôli exekúcii prišiel o RD, a príves sa vyparil . 🍒 na 🎂je že dotyčný mal odobratý vp kvôli alkoholu. Mala som robiť inventúru, a zistila som že nejaké veci sa vyparili. Za tie roky je toho až príliš.

autor
14. feb 2025

@kiwi3 sorry ale toto nenapíšem

autor
14. feb 2025

Proste ako veľa ďalších potrebujem platiť účty, hypo, veci okolo detí, nemôžem si dovoliť ostať bez príjmu

alickapusinka
14. feb 2025

Ale takto ved si zničiš zdravie.Toto je šikana na pracovisku.

autor
14. feb 2025

@alickapusinka veď.preto píšem že uvažujem či...ale už teraz kvôli pn som citeľne nižšie s príjmom

oriesocek
14. feb 2025

Neviem kde bývaš, ale pokiaľ nie si spokojná v práci, tak si rozosli cv a určite niečo nájdeš, aj za lepších podmienok… ja som taktiež dlho váhala… ale dobre, že som odišla. Síce mám teraz nižší plat (keďže som robila vyššiu riadiacu pozíciu), ale zbavila som sa debilnej šéfky a prace 24/7…keďže tá kopa roboty sa nedala už dlhodobo stihat

oriesocek
14. feb 2025

A ešte k tomu hľadaniu… poslala som cca 20 cv a ozvali sa zo 6 firiem.

autor
14. feb 2025

@oriesocek v jednom z hladových dolín, tu je nezamestnanosť dlhodobo vysoká niekedy aj15% práce kde by som stíhala vyzdvihnúť deti a je ako tak platená je biedne málo

barbie2023
14. feb 2025

Neviem si vybrať kto je z vás sprostejsi. Ona alebo ty. A každá iným spôsobom.

margotka17
14. feb 2025

Normálne pri takom oslovení by som sa postavila a rázne jej povedala, že ty máš svoje krstné meno aj priezvisko a nezelas si, aby ti ona v práci dávala iné meno, nakoľko už na to nebudeš reagovať. To je šikana ako hrom.

autor
14. feb 2025

@barbie2023 ďakujem za titul, no ak žiješ v okrese ktorý nás v profile vieš že ako je to v tomto okrese a v obciach južnejšie či severnejšie ešte viac okres severnejšie Ty si vieš isto nájsť ľavou zadnou takú prácu aby si uživila seba deti platila hypo a ďalšie účty. Snažím sa iba dôstojne vyžiť.

autor
14. feb 2025

@margotka17 čítala si aj komentáre?

simca06022011
14. feb 2025

Vieš čo... takto si robiť nervy... však nie si v skúšobnej. Oslovila by na Františka, tak sa normálne otočím, či to mňa zase oslovuje? A ze ju poslednýkrát žiadam, aby ma volala mojim menom, najlepsie ked mi bude vykat a volat ma pekne krasne pani X.... Nech si dovoľuje do niekoho iného a drží si profesionálny prístup a ja nebudem reagovať viac na takéto urážlivé oslovenia od nej a pokyny nech jej plní "Frantiska". Bude si prskat? Jej problém... A vyhodiť nech ma skúsi 😂 kým jej nevypadá do **** tak ani nič neporušil, proste normálna diskusia 😁

autor
14. feb 2025

@simca06022011 už som to písala, snažila som sa. Posledne keď som sa voči nej postavila tak som nedostala ani euro vianočné odmeny podľa klebiet si ich zhrabla pre seba. Ako som písala uvažujem či má zmysel ešte vytrvať či nie

simca06022011
14. feb 2025

A ona nemá nadriadeného? Co je tam nedotknutelna?
Ak sa nebude dat tak jasne, môžeš sa popozerať po iných... alebo sa proste skúsiť brániť.. nadriadeného požiadať o riešenie šikany , napr aj tie odmeny spomenúť = písomne a žiadať riešenie.. alebo dačo podobne. Porozmýšľaj. Proste takto sa jedna žena správať nemôže... takých Ing je kopa aj co sa vedia slušne správať.

autor
14. feb 2025

@simca06022011 veď som písala že šéf vždy povedal že si to máme vyriešiť medzi sebou. Čo tam robím sa dva krát pohádali, tlieskali dvere všetko dunelo od nich. Séf na prízemí ona na poschodí a tak si veci vykrikovali. No na druhý deň boli najlepší ,, kamoši,, ako by sa nič nebolo stalo. Podľa starších kolegov to tak bolo aj v minulosti

simca06022011
14. feb 2025

Zariad sa alebo si hľadajú novú prácu... alebo ignoruj, ze ta vola inak. Lebo podľa mňa ani keby bolo riešenie, neriešila by si... lebo "už si povedala sefovi"...

https://blog.profesia.sk/sikana-na-pracovisku/
https://www.worki.sk/blog/12579-sikana-na-praco...

autor
14. feb 2025

@simca06022011 pozri čaká ma op, rehabko a pravdepodobne aj kúpele, tak skoro nebude v práceschopnom stave

simca06022011
14. feb 2025

Za to máš kopu času si naštudovať a zistiť ako môžeš postupovať. Ked už to chceš riešiť ( a asi chceš, keď si o tom založila temu).

ol1234
15. feb 2025

Trvá to 4 roky. Mne sa toto stalo ešte na strednej. Učitelka má oslovovala iným menom. Síce podobným ale dosť som bola na to háklivá a teda viem, že to nerobila naschvál. Volám sa Natália a ona má oslovovala Nikola/Nikolka. Prvých pár krát vždy keď povedala meno Nikola, ja som len povedala svoje meno. Vždy sa potom opravila a šli sme ďalej. Keď to trvalo už dlhšie, spravila som si menovku,ktorú som nosila na hodiny s ňou. V našom prípade to skončilo smiechom keď ma zbadala s menovkou, ale dodnes keď sa stretneme na ulici, zasmeje sa a povie mi dobrý deň Natália 🙂 ok, trvá to dlho, malo sa to riešiť skôr, ale keby som na tvojom mieste teraz tak spravím znovu toto. Pri každom oslovení ju len opraviť svojim menom. Nehádala by som sa, nebola hnusná. Len povie Františka mohla by si a ja by som povedala.. ja som Jana a áno mohla. A podobne. Vždy začala vetu svojim menom. Mám vyššieho šéfa, s ktorým sa vidím raz za dva mesiace. A má nás na starosti naozaj dosť veľa. Tak vždy keď prišiel a šiel nám podať ruku, som mu pri podávaní ruky zopakovala svoje meno. Úplne chápem, že sa nedá zapamätať si všetko. Takto sme sa aspoň vždy vyhli tomu, aby ma oslovil inak. A po pár návštevách mi už podával ruku s tým, že sa mi zdravil menom.

jana_eyre_2
15. feb 2025

Čiže si zhrňme - robí to už 5rokov, viac krát si sa ohradila, nadriadenému si to vravela. Keď si sa ohradila, nedali ti odmeny a vraj ich zobrala pre seba (ako to mohla urobiť? O odmenách nerozhoduje jeden človek).. vidavas ju raz za týždeň.. žiješ v vhladovej doline, kde nie je práca, nič sa nemení.. teraz si na dlhodobej PN.. nerobí to nikomu inému..

Každému kto napísal ako to riešiť si napísala že sa to nedá.. tak mňa by zaujímalo či si nieco od tejto diskusie čakala?

Každý ti poradil aby si sa poriadne a jasne obranila, postavila sama za seba.. to že to neriešil vyšší nadriadeny ani keď si mu to povedala, neopakovala si staznosti ukazuje, že si veľmi submisivna.. čiže aj tvoje obranenie s najväčšou pravdepodobnosťou vyzerá tak, že nikto to nebude brať vážne..

Poviem to takto, to čo robí tebe je bossing, normálna šikana a robí to preto, lebo vie že si to necháš a nič sa z toho nestane, aj tvoje obranenie je slabé.. evidentne nejde o malú spoločnosť ak píšeš, že chodí po iných pobočkách.. takže čo sa dá ešte robiť je to, že napíšeš na personálne oficiálnu sťažnosť, kde popises čo všetko ti robí a ako ťa ponižuje..urobila by som to až keď by som sa vrátila z PN, znova sa ohradila a znova povedala jej nadriadenému.. ak by bol postoj rovnaký, celé by som to napísala do sťažnosti aj s tým, že to nerieši ani jej nadriadeny, hoci si mu to už dvakrát povedala..

hľadaj si aj inú prácu, nech by to aj bola hladova dolina, naozaj nie je nič kde by si mohla nájsť zmenu? Ani v inom okrese?

Nič iné medzi sťažovať sa, obrániť sa alebo ticho trpieť ďalej nie je, ak nechceš odísť.. je to proste na tebe..

svetlonos
15. feb 2025

@cacianka
ano presne a to som aj opravila, znova to prepisalo 🙈