Nadriadená ma oslovuje cudzím menom
Žienky ako by ste reagovali keby vás vaša priama nadriadená stále oslovovala iný menom, sú to už roky ja som pre ňu stále Františka. Pritom nemám meno na F, viac krát som ju opravila bezúspešne. Akoby to bolo naschvál,.nikomu to vo firme nerobí.
nereaguj
nereaguj na to … ak Ti napr. zada nejaku ulohu a povie, že Františka, neurob to. Povedz že to chcela od Františky …a inak je v poriadku? … nemože byť normálna.
tak netreba reagovať ked povie Františka pod sem prosím ťa a voláš sa príklad Katka tak by som sa ani neobzrela.Nechápem taky ľudi čo to robia . A hlavne čo tým sleduju.Prečo to je tak že ťa tak vola.Ja by som jej to dala riadne vyžrať.A ked ťa oslovi Františka urob toto tak by som povedlaa nech to urobi Františka ja sa tak nevolám.
Skus aj ty ju oslovovat napr. pani Gertruda
Inak by ma fakt zaujímalo, kde si také nadriadený môže dovoliť… a čo je to za človek… to pripomína niekedy šľachticov, ktorí bapr všetkých sluhov volali Thomas alebo James…. A na iné meno by som nereagovala…. Nech sa sťažuje vyššie …. Snáď nie je majiteľka formy…
Keby mňa niekto oslovil cudzím menom absolútne vôbec by som nemala dôvod reagovať počúvať alebo len pozrieť na toho človeka. Veď to nie je moje meno. A potom sa naučí ako sa voláš. Veď čo povie nejakej Františke teba nemusí zaujímať 🤷🏻♀️
A to začalo kedy z ničoho nič.Však ked si sa zamestala tak si davala na personalne odelenie doklady tam je všetko v poriadku u kolegyň tiež . Predstavovala si sa v kolektíve to musi byť na nervy toto.Nechápem ako si môže toto dovoliť nadriadena ťa oslovať iným menom.
@alickapusinka po čase ma nebavilo ju opravovať a nereagovala som, keďže na pobočke sme kolektív 5 žien a žiadna sa nevolá Františka, tam som bola poriadne sprdnuta, že som danú vec nespravila.
Vraj som to mala vedieť. Nadriadená má na starosti ďalšie pobočky je s nami Max 2x do týždňa. Mojim šéfom takéto veci ani len nepohnú, povie max- vyriešite si to medzi sebou
Roky?
@alickapusinka úplne od počiatku ako som tam nastúpila, okrem Františky som max tak ,,TY,, to dakedy v skúšobnej dobe
@kitycat nastúpila som 12/2020
Neviem, načo zakladáš takú nezmyselnú tému...Výmysel ako mraky! Žiadny normálny človek toto nerobí, ani vedome, ani nevedome.
@oriesocek ale volá takto iba mňa, ako akoby jej na mne niečo vadilo, ale to je len taký pocit. Nikdy nič konkrétne. Proste A...ku volá A....ja, B....ku volá B....ja. a ja som Františka. Normálne sa mi hnusí to meno aj jej meno tiež , už aj keď v rádiu hrajú známu pesničku.
Zlatko, koľko dovolíš aby do teba rypala a urážala tá, toľko ona pôjde
Čiže hneď zajtra keď ti povie Ty, alebo Františka, tak nie že zostanes ticho, ale jasne a stručne povedz: nevolám sa tak a nedovoľuje si ku mne. Ak sa takto správate k niekomu doma, tak to je v priadkuv ale tu som pre Vás pani Kovacova.
Postavila by som sa keby som to hovorila, pozerala by som jej do oci a mala by som silný hlas
A na konci, ešte raz a naposledy som pre Vás pani Kovacova
A pokiaľ ju normálne pred kolegyňami poprosis, nech za nevolá Františka, že je ti to nepríjemne a máš svoje meno? Je fakt nejaká staršia? Neviem komu mohlo napadnúť meno frantiska
Ak nereaguje, keď ju upozorníš, že sa voláš inak, Vyrob si menovku a v jej prítomnosti si ju pripni na oblečenie.
Preboha. To je iná krava. Myslíš, že fakt si nedokáže zapamätať Tvoje meno?
Skús ju aj Ty osloviť iným menom.
@mandarinka555 fakt ďakujem, podľa veku tvojich detí môžeš by kľudne aj moja šéfka,
Ja by som na nu tiez reagovala inym menom napr. pani Nataša, Bernardina, Gizela alebo spomenuta Gertruda 😁😂 Ked ti povie nieco, povedz ze ani ty sa nevolas Frantiska a predsa ta tak oslovuje. Inac toto si mala riesit uz davno to je sikana na pracovisku.
jasne že je to šikana…
Podla mna vo vztahu nadriadeny a podriadeny, vztah dvoch dospelych osob, neexistuje ignoruj, nereaguj a podobne.
Tak priblizne pred 4.5 rokom by som trvala na stretnuti a poprosila ju, ze sa nevolam Frantiska, volam sa Petra a ak ma problem si to zapamatat v poriadku, chapem, ze ma toho vela, vela podriadenych ale ocenila by som, aby ma nevolala cudzim menom.
Akoze pardon, je to neprofesionalne, detinske alebo neviem, co tym sleduje.
Pre ňu meno kunikunda.....toto meno si pamätám roky dozadu ale že veeeela rokov to bolo v novinách že sa takto volá jedna pani.....
Normálne ju ignoruj, ani sa na ňu nepozri, ved ona neoslovuje teba, keďže sa tak nevolás.
To, čo radia ostatní a pripadne sa môžeš opýtať, či je nejaký dôvod, prečo ma vola nesprávnym menom.
Určite ti to vadí. No skús zachovať pokoj a nepokaz si vzťahy. Aj keď ju budeš ignorovať, na 3x sa slušne opýtaj, či myslela teba, že ty sa tak nevolas.
ja som zazila niečo podobne uz v byvalej praci, tiež nic nepomahalo, tak som zacala nadriadenu oslovovať teta.. napr Teta prosim Vas ako je to a to .. a pod ..Samozrejme ze sa ohradila, tak som jej pripomenula že v podstate to robi aj ona.. takže vždy ked ma inak oslovila som ja hned na nu že prosim Teta ??, ver do týždna ju to preslo a mala som klud ...
Ja by som jej snáď aj odpovedala - pani Kokosová, ja sa volám Marta, nie Františka!
Neexistuje aby po tomto ta ešte raz volala inym menom. Také priezvisko naozaj existuje. A garantujem ti, ze zareaguje!
Následne jej môžeš vysvetliť, ne si neprajem viac osl8venie Františka ani iné pretoze ona v tom ptipade tiez ostane pre teba pani kokosová a ešte existuje aj pičata - tak nech si pokojne vyberie!
Ano sorry za vulgarizmy, ale toto je šikana a aké pozicaj taje vrat, zvlášť po rokoch.
Tycsa k9necne spamataj a postav sa za seba.
By som sa ju opýtala, akým zázrakom sa dostala na post šéfky keď je až taká blbá ze si nevie ani zapamätať ani jedno obyčajne meno
A inak, mam jednu známu. Bola sa Evka. Nikdy u nikoho sa mi to ešte nestalo, ale v duchu ju stále volám Zuzka ako by to bolo jej skutočne meno.
Nerozumiem tomu, ale vždy ma napadne Zuzka ked na nu myslím. Nehovorim jej tak osobne ale teda je to zvláštne. No u tvojej šéfky to bude iný level.

nereagovala by som na ňu 🙈