icon

Nadriadená ma oslovuje cudzím menom

13. feb 2025

Žienky ako by ste reagovali keby vás vaša priama nadriadená stále oslovovala iný menom, sú to už roky ja som pre ňu stále Františka. Pritom nemám meno na F, viac krát som ju opravila bezúspešne. Akoby to bolo naschvál,.nikomu to vo firme nerobí.

Strana
z3
autor
15. feb 2025

@jana_eyre_2 dva krát som si prečítala tvoj príspevok
Tak odmeny celkovo navrhne šéf, ako sa rozdeli balík rozhodne šéfka. Dokopy nás je asi22.
Vždy keď som sa hlasnejšia ozvala, ohradila atď som pocítila, riadne na schôdzi povedala šéfovi že si zaslúži o 30% viac lebo sa Tom taká ,,ľavá,, samozrejme nie týmto slovom ale svojou kvetnatou rečou. Stalo sa že som bola akurát na školení keď došla a odkázala aby som prišla do práce v sobotu lebo súrne potrebuje prebrať nejakú vec a ona neprišla, keď po hodine čakania zdvihla telefón tromi vetami kázala pripraviť podklady, dve by sme to aj zvládli do večera ale samej pohroma. Ale takýchto bolo veľa. Robila som čo som mohla, okrem písomnej sťažnosti.
Áno v inom okrese by sa nejaká práce našla , ale jeden aspekt si z tvojho dlhého príspevku vynechala: Kto vyzdvihne moje deti z mš a zš?
Jednoducho sa to časovo nedá stihnúť.

simca06022011
15. feb 2025

Tak potom sa proste na tom už zasmej a nerob si nervy... kľudne si daj menovky na dvere napríklad "Zuzana "Františka" Mrkvickova" z recesie a nerieš.. rob si z toho srandu.. možno ak je to toxicka osoba tak práve tento prístup ju šokuje 😂 a pokyny na prácu si skus žiadať písomne do emailu/správy a vujadri sa jej k tomu ak je to nesplnitelne v jej termíne.
Nie je možné že ťa z tade chce vystvat? 😇

jana_eyre_2
15. feb 2025

Vieš, mňa vždy zarazí, keď sem príde človek čo si pýta radu, dostane ich tu milión a na každú odpovie mierne podráždene akoby sme my boli tie, ktoré ti hovoria Františka a ponižujú ta v práci.. tak nič nerob, keď sa nedá.. ale nahnevaná si zbytočne namna, ja s tebou do práce nechodím.. a neviem ani aké máš možnosti doma a či ti niekto nevie zobrať deti z inštitúcii, takže som tento aspekt naozaj opomenula (ak si to spomenula tak sa ospravedlňujem že som taká nepozorna a nevidela to v 3str diskusii)

mamina7070
15. feb 2025

caka ta pol roka na PN tak zacni hladat nieco ine, deti maju otca? nevie on sa zapojit do vyzdvihovania? alebo niekto iny z okoloa rodiny?
z toho co pises sa ta chce zbavit a pocas PN ta nahradi, radsej si hladaj nieco ine

cacianka
15. feb 2025

Odkazy po niekom neberiem ako oficiálnu úlohu. V sobotu by som neprišla a hotovo.
Deti otca nemajú, aby ste spolu poriesili ich výber zo škôlky/ školy ? Niekto z rodiny, nejaká susedka , alebo niektorý rodič spolužiaka , že by ste si pomohli navzájom ?
PS. Urob si veľkú menovku a zaves na krk keď príde. 5cm meno " Zuzana " neprehliadne

senta_sofia
15. feb 2025

Zacni ju ty oslovovat inym priezviskom alebo menom. A ked teba vola nespravnym, ignoruj ju.

dvanastka
15. feb 2025

No toto by ma pekne vytočilo. Ja sa volám Petronela a vyslovene neznášam, keď ma volá niekto iným menom, napr. Petra. Jeden šéf mi stále hovoril Petra. Tak som mu povedala, že sa tak nevolám a neznášam, keď ma volá Petra. A vieš, čo mi povedal? Že viem, že čo ešte neznášaš. Vajíčka. 🤦🤦🤦 A volal ma tak ďalej. Takže tvoja šéfka bude asi ten istý prípad. Nemohla by som zostať v takej firme, kde by mi niekto robil toto, čo robí tebe tvoja šéfka. Tobôž, keď si tam už toľké roky. Lebo zač tie roky si už ozaj mohla tvoje meno zapamätať. Je evidentné, že ti to robí naschvál a asi ju tá škodoradosť uspokojuje. Čiže šikana ako vyšitá. A ten váš najvyšší šéf takisto stojí za hovno. Neostala by som tam ani chvíľu. Nech si nájdu na tú robotu iného debila. Myslím si, že nikto takto so sebou zametať nenechá.

emiw
15. feb 2025

Zeny a preco nema reagovat? To ako vaaazne? Ved to je sikana ako oci! A nie, nadriadena nema slabu pamat, ona to robi vedome a naschval. Keby ma opat oslovila Frantiska, postavila by som sa a do oci jej povedala, ze taka tu nie je a je nacase, aby Ta oslovovala menom tak, ako sa patri! A darmo je Tvoja nadriadena, to je neakceptovatelne!

dvanastka
15. feb 2025

@emiw ja by som takej šéfke asi povedala, keby ma oslovila Františka, že udivuje ma, že za 5 rokov nieste schopná zapamätať si moje meno. Ešte raz ma takto oslovíte, podám na vás sťažnosť za šikanu.

autor
15. feb 2025

@mamina7070 @cacianka majú , je zapísaný v RL a to je asi všetko, súdom určené výživné a pravidelne stretávanie mu veľa nehovorí.
Ak by existovala iná alternatíva tak od ročného dieťaťa by som sa do takejto práce nehrnula.
@jana_eyre_2 mama končí v práci o 17:00 brat o 18:00 nikoho iného nemám.
V mš je asi 30 deti z toho polka chodí domov už na obed. Mám nejaké známe ale nikto nemá kapacitu a čas vybrať dve deti z dvoch miesť a ešte ich aj opatrovať u seba doma kým neprídem domov len tak... Deti mojej kamošky berie domov jej svokra, moja svokra videla staršiu 1x druhé ešte vôbec.Ani by sa k nim nezmestili lebo toľko sedačiek do malého autá nedáš.
Za predpokladu že by som robila v bližšom či vzdialenejšom meste najskôr by som došla po deti k niekomu o 17:00 či 17:15 a takto sme zmeškali posledný bus domov. A môžem čakať na ulici kým končí brat alebo pôjdem popri krajnici s deťmi pešo 3km.

cacianka
15. feb 2025

Neber to ako nás útok, len treba povedať základné informácie, aby sme vedeli poradiť. Boli to iba upresnujuce otázky.
Je mu ľúto že máš takéto polená, že biotatko a jeho rodina sú takí chrapuni.

mantilka
17. feb 2025

Jedine čo zaberie napísať mailom žiadosť šéfovi alebo jej poslať mail a šéfovi kópiu.
Žiadosť o riešenie. Pani XY ma volá Františka. Ani po dlhodobom ústnom napomenutí nedošlo k náprave. Týmto chcem upozorniť na moje občianske meno ..........a žiadam o nápravu. Volanie iným menom považujem za moje hanobenie.
Vopred ďakujem za pochopenie a vyriešenie nepríjemnej situácie.
Toto šéf neprekúsne, písomne podanie šikany musí riešiť!

Je aj verzia priamo jej a poslať v kópii šéfovi!
Žiadosť o nápravu.
Dolu podpísaná ....., Vám týmto žiadam o nápravu. Moje občianske meno je ....., neželám si oslovovanie Františka ani Ty ani iné. Oslovovať iným menom považujem za hanobenie svojej osoby.
Verím, že dôjde k okamžitej náprave.
S pozdravom.

autor
17. feb 2025

@mantilka mailom? Prepáč ale chce sa mi smiať hoc mám veľké bolesti. Za päť rokov čo som tam bola môj šéf nikdy nesadol za žiaden počítač, aby si prečítal správy. .V kancelárii nemá Pc, ani notebook. Na čítanie mailom mal mňa či kolegyňu. Čo som vedela že ho bude zaujímať som mu vytlačila, dala na stôl zo zvyšku som robila ,,výcuc,,

oriesocek
17. feb 2025

To v akej firme robíš, že on nevie robiť s pc? Je to jeho súkromná firma, on je majiteľ? Inak si takéto jednania a prístup neviem predstaviť….

autor
17. feb 2025

@oriesocek nevie, nechce, nerobí to. Je to absolútne jedno. Do dnes použiva tlačidlový mobil. O pár rokov pôjde do dôchodku on sa už nezmení

cacianka
17. feb 2025

tak list vytlač a daj do pošty,
naozaj mám dojem že "nič sa nedá".
pre teba

jana_eyre_2
17. feb 2025

@cacianka tak to je asi taká firma celá, nič sa tam nerieši a nikto nič nerieši.. 🤷🏻‍♀️

autor
17. feb 2025

@jana_eyre_2 menšia firma.v hlasovej doline, tu naokolo je málo dobre platenej práce, väčšinou čo robia vo fabrikách aj v susednom meste robia na dobrovoľne na silu na živnosť, jedno či majster či robotník. V potravinách a v obchodoch buď minimálka alebo iba1/2úväzok a zvyšok cash. Tak kde ako tak platia neplatia riadne nadčasy soboty a podobne. Otec kým pracoval každého od jesene do jari vyhnali na pn. Mali si to vybaviť ako chceli. Kamarátky, brat, sused, proste väčšina.
Pred svadbou som pracovala jednej firme kde bola majiteľka ekonomická inžinierka, ktorá nám zakázala obednajšiu prestávku a odmietla aj gastráče.

lenka_da
18. feb 2025

Nemam pre teba radu, len ta chcem povzbudit ❤️ Ale kazdopadne, strach je najhorsi radca.

gabrielkaa
18. feb 2025

Opytaj sa jej zdvorilo ale nahlas, ci nema nejakú mentálnu poruchu. Že už piaty rok si nevie zapamätať tvoje meno aj napriek tomu, že ju neustále opravuješ.

mamina7070
18. feb 2025

a co ti povedala na to ze ide na polrocnu pn?

jani18
18. feb 2025

@mandarinka555 ale robí by si sa čudovala koľko takých ľudí mne sa to tiež veľa krát stalo

Strana
z3