Najhoršia práca, ktorú som robila
Najhorsia robota, aku som kedy robila, bola v sklade. Cela som bola zaprasena, ruky dorasovane od kartonov, smrad z oblecenia co sa triedilo, a do toho veduca, co stale len frflala. Ale naucilo ma to jednu vec – nikdy nepodcenovat ludi, co robia „spinavu“ robotu. A ze ked clovek fakt nechce nieco robit cely zivot, musi makat na tom, co chce.
romi0310 toto poznam aj z druhej strany – ked sedis, kukas do monitora a mas pocit, ze si len vykaz niekde v exceli. A presne ako pises – clovek si mysli, ze fyzicka robota je trest, ale zistime, ze niekedy je ten pohyb to, co nam chyba.Kazda praca vie byt „nespravna“, ked je dlhodobo proti telu alebo proti srdcu.
Drzim palce, nech najdes nieco, kde sa budes citit dobre – nech uz to bude sklad, kvetinarstvo alebo kancl s normalnymi ludmi ❤️
U mňa to bola prvá brigáda, gastro, a silné uvedomenie že práca s ľuďmi fakt nie je pre mňa 😂
Ďakujem krásne za podporu 🥰 to iste prajem aj ja tebe 🤗
Kde si robila? V mojej práci? 🤣🤣🤣
Ja robím v logistike a mňa tá práca baví 🙂 nevadia mi ani doskrabane ruky, vykĺbené rameno, päta buchnuta do paletaku.. dlhé roky som sedela v kancelárii a prvý krát som začala fyzicky pracovať po dlhom čase doma s deťmi.. pracujem už tak tri roky, moje kompetencie sa rozšírili (čiže už nepracujem len fyzicky) ale aj tak ma najviac baví práve ta fyzická časť.. zistila som že presne toto je niečo čo je premna - cvičím, platia mi za to a deň prebehne ako nic, aj keď som na konci smeny spotená a unavená.. takže premna je zase práca v sklade super práca.. zase naopak ako najťažšiu považujem prácu so zákazníkmi či klientami, nech sa snažis akokolvek, vždy vyskočí niečo.. takže ja som fakt spokojná, dobrý kolektív a fyzická práca je úplne super.. a ušetrím za fitko 🤪
U mňa to bola prvá brigáda, gastro, a silné uvedomenie že práca s ľuďmi fakt nie je pre mňa 😂
@lindous waw....to dosť skoro si si uvedomila.....ja asi až teraz k tomu dozrievam.....čím som staršia tým chcem pokoj....
Ja som mala rada pracu so zakaznikmi .. pracovala som v UK v Tescu ako team leader na pokladniach... bolo ale vela situacii ked mi bolo hrozne pretoze ludia....
Ale jedna vtipna story.... zakaznicka ma zastavila ze zobrala z police pesto a ze je podla nej malo zelene.... mam jej priniest zelensie... pozrela som na policu, vsetky rovnake, tak som tu istu flasu brala a ze jej vysvetlim ze su zrejme z rovnakej sarze a teda rovnake.... ani k slovu ma nepustila... vraj je ta zelena ovela lepsia a ze dakuje 😝
Takze tak... ale ospravedlnujem sa, odbocila som od temy ale ze uplne.
Ja som mala rada pracu so zakaznikmi .. pracovala som v UK v Tescu ako team leader na pokladniach... bolo ale vela situacii ked mi bolo hrozne pretoze ludia....
Ale jedna vtipna story.... zakaznicka ma zastavila ze zobrala z police pesto a ze je podla nej malo zelene.... mam jej priniest zelensie... pozrela som na policu, vsetky rovnake, tak som tu istu flasu brala a ze jej vysvetlim ze su zrejme z rovnakej sarze a teda rovnake.... ani k slovu ma nepustila... vraj je ta zelena ovela lepsia a ze dakuje 😝
Takze tak... ale ospravedlnujem sa, odbocila som od temy ale ze uplne.
@katkaseiner asi ste potom stáli pod lepšou lampou 🤣 hlavne že bola spokojná
Počas strednej som jedno leto bola zbierať jahody v Írsku a myslela som si, že horšia robota neexistuje.
Až kým som ďalšie leto nešla pre zmenu do UK upratovať do 5* hotela, kde sme mali na izbu a kúpelňu 15min a supervízor kontroloval každú jednu smietku po nás. Cesta domov mi trvala pešo 20min a ešte keď som prišla domov mi srdce búšilo z toho naháňania sa z tej roboty.
Super skúsenosť, dalo mi to potom riadny drive a motiváciu na VŠ a v podstate z toho čerpám doteraz a vždy budem.
Aj u mna to bola brigada v sklade. Bola tam strasna zima a robota bola staticka, takze oteplovacky, ciapka, sal, rukavice. Viac mi ale vadila samotna robota - bol tam tovar po zaruke a prelepovali sme nalepky na novy datum spotreby. Nebola som s tym stotoznena, ale tak bola to len brigada na tyzden. Inac robota, co tam robili chlapi, mi pripadala ok, kedze ti sa hybali.
Počas strednej som jedno leto bola zbierať jahody v Írsku a myslela som si, že horšia robota neexistuje.
Až kým som ďalšie leto nešla pre zmenu do UK upratovať do 5* hotela, kde sme mali na izbu a kúpelňu 15min a supervízor kontroloval každú jednu smietku po nás. Cesta domov mi trvala pešo 20min a ešte keď som prišla domov mi srdce búšilo z toho naháňania sa z tej roboty.
Super skúsenosť, dalo mi to potom riadny drive a motiváciu na VŠ a v podstate z toho čerpám doteraz a vždy budem.
@procrastique v zahranici som vzdy viac makala....
@dora281 Potraviny nie, bola to kozmetika rozneho typu. Tam to mozno tak nevadi, ale mne to predsa len vadilo. Bolo to uz ale davno, pred cca 25 rokmi. Teraz neviem, ako to je.
Zástupca vedúceho predajne v obuvi - nezaplatené nočné, nedodržanie dlhého a krátkeho týždňa, brutálny podstav, nesmeli sme si sadnúť počas pracovnej doby - aj keď neboli zákazníci, prestávku som si nikdy necerpala celu - lebo nebolo kedy. A celková politika tohto predajcu, brutálne ľudí klamal. Do toho majiteľ jeden arogantný kus...a samozrejme špecifiká práce s ľuďmi 😃🤷
Pre mňa najhoršia práca bola, keď som bola v nemeckú v berchtesgaden, robila som v gastre, každý boží deň som ťahala, ľudia niektorí otrasni, ruky aj nohy som mala zničené. Ale zarobila som si pekne peniaze na 17r dievča 🤣
Tetaz mam par klientov, robím ucto, som doma na 100% HO, mam z toho pekne peniaze, kľud 🤣 nemenila by som
Robila som v logistike, dispecerku medzinarodnej prepravy. Praca ma.bavila, spozmala.spm,kopec zaujomavych ludi, no ked som 3x do tyzdna riesila.v noci pokazeny kamion niekde.v zapadakove,,tak to bolo dost ma nervy. 🙂
Ako studentka som v lete chodievala na brigady do zahranicia
Suhlasim s
@procrastique
Uprstovat izby v hoteloch je hrozna robota.ten chliev,ktory su niektori ludia schopni po sebe nechat...
Ale neslo tak ani o tu robotu,ale presne-mas urcity pocet izieb a na ne urcity cas...a nahanas sa jak blazen,nestihas...ale vsetko musi byt tip top....
Rovnako v kuchxni,ci uz umyvas hrnce väcsie ako ty,alebo oripravujes vajcia-niekto chce 5minutove,niekzo 7 ci 10....medzitym ti pipa rura s pecivom,alebo hotova umyvacka...na zblaznenie
A v tych horucavach...
Uvedomila som si ale hodnotu tejto prace.a vazim si ju.snazim sa na dovolenkach zanechat po sebe poriadok ,nepouzivat zbytocne to,co nepotrebujem a kazdy den na vankusi necham nejake drobne/2 eura na osobu/
Rovnako v jedalnach ci restikach nechavam dosttatocny tringeld.
Ja mam vysnivanu pracu,kt.je aj mojim konickom.uvedomujem si to a denne za nu Panu Bohu dakujem🙂
Ako studentka som v lete chodievala na brigady do zahranicia
Suhlasim s
@procrastique
Uprstovat izby v hoteloch je hrozna robota.ten chliev,ktory su niektori ludia schopni po sebe nechat...
Ale neslo tak ani o tu robotu,ale presne-mas urcity pocet izieb a na ne urcity cas...a nahanas sa jak blazen,nestihas...ale vsetko musi byt tip top....
Rovnako v kuchxni,ci uz umyvas hrnce väcsie ako ty,alebo oripravujes vajcia-niekto chce 5minutove,niekzo 7 ci 10....medzitym ti pipa rura s pecivom,alebo hotova umyvacka...na zblaznenie
A v tych horucavach...
Uvedomila som si ale hodnotu tejto prace.a vazim si ju.snazim sa na dovolenkach zanechat po sebe poriadok ,nepouzivat zbytocne to,co nepotrebujem a kazdy den na vankusi necham nejake drobne/2 eura na osobu/
Rovnako v jedalnach ci restikach nechavam dosttatocny tringeld.
Ja mam vysnivanu pracu,kt.je aj mojim konickom.uvedomujem si to a denne za nu Panu Bohu dakujem🙂
@osky My sme dokonca boli v tom upratovaní " na spodku reťazca" čo znamenalo, že sme chodili upratovať len izby pre hostí, ktorí už úplne odišli z hotela... a nikdy tam nebola ani libra, lebo supervízor všetko pozbieral vopred, ak tam aj náhodou niekto nechal nejaké peniaze :D
U mňa práca za pásom, kde sa nestíha človek ani napiť a veľa krát ani na prestávku ak chce stíhať norny Nikdy viac. Horúčava ako v pekle, práca v stoji na jednom meste bez možnosti si čo i len na chvíľu sadnúť a pod kamerou 🤮🤮
Pošta. A už je to tak zlé, že som z toho ochorela. Len neviem a kde ďalej.
@osky My sme dokonca boli v tom upratovaní " na spodku reťazca" čo znamenalo, že sme chodili upratovať len izby pre hostí, ktorí už úplne odišli z hotela... a nikdy tam nebola ani libra, lebo supervízor všetko pozbieral vopred, ak tam aj náhodou niekto nechal nejaké peniaze :D
@procrastique no jemine
Toto som neuazila
Bud som hned na zaciatku ibehala volne izby a pozbierala,alebo inde mi zakaznici isobne dali do ruky...zalezalo kde.
Problem bol,ze na izbu ,kt.bola esre obyvana,bolo 15 minut,na taku,kde hostia odchadzali,tusim pol hodina...to sa dalo tazko stihat.
A teda muselo sa to lesknut...
Najhoršia asi gastro. Jednak klamú so zmluvami. Robila som v dvoch reštauráciách žiadny tpp.. Dohoda, v jednej reštaurácii hodina denne na zmluve v ďalšej 5 hodín ale reálne som bola oveľa viac každý deň niekedy až do záverečnej. Človek sa obeha denno denne na to aby dostal podpriemerný zárobok. Z toho sa rodina uživiť nedá ako brigáda možno fajn ale trvalo nie, tringelty niekedy boli viac niekedy na centy, sme si to rozdelovali na konci dňa čo ostalo navyše v kase. Nemohli sme si nechať pre seba ak aj niekto dal priamo konkrétnej čašníčke. Vedúci tiež chodil a zvozil človeka za každú hlúposť. Najmenej mi vadila práca s ľuďmi. Robím s nimi stále aj keď inde. Denne si toho vypočujem viac než dosť aj sa zasmejem aj ma prekvapia aj sa vyhadam niekedy.. Aj zapotim. Paradoxne chodím do práce k tým ľuďom oddychovať psychicky 😃 ale ja som typ človeka co si od cudzích nič neberie osobne. Už som bola aj p**a aj nech ma guta zoberie atď 😃🤣 beriem to pohode zasmejem sa idem ďalej 😃
@dora281 tak keď som chcela v 20tke vlastný veľký byt, musela som pre to niečo obetovať.
@dora281 Tak u nás sa v tom čase práca vyberať nedala bohužiaľ..a makal so mnou aj moj muž a je inžinier. A veru j 3x v mesiaci 6 dní v týždni. 6 nočných, väčšinou pár krát v mesiaci aj 6 ranných...bol to záhul. NIKDY VIAC! A neskôr na 12tkach nepretržitá prevádzka.

Ja zas celý zivot robim pre teba nespinavu pracu v kancli a rozmyslam, ci radsej nepojdem do toho skladu robit. Lebo mam v riti krcnu chrbticu, praca bez pohybu je pre mna za trest, velakrat pracujem pre ludi, ktori ta beru len ako cislo a statistiku