icon

Napätie v práci kvôli môjho tehotenstvu

9. okt 2023

Ahojte,
keďže som nastúpila na PN kvôli silným nevoľnostiam, musela som to oznámiť v práci - sme malá firma. Môj nadriadený sa veľmi tešil, gratuloval, a že je za nás veľmi rád..
Horšie to zobrali moje dve kolegyne (jednej umrel dospelý syn, a druhá otehotnieť nemôže).
Boli sme dobré kolegyne, chodili na masáže, na obedy.. Vídavali sme sa cez víkendy a sviatky.
Od oznámenia (už to je týždeň) sa mi samé od seba neozvali. Ja som im volala len tak, že ako sa majú, a že sa teším keď sa vrátim do práce, ale len ma odbili že majú toho teraz veľa (naznačili že kvôli mne, lebo musia za mňa robiť moje veci) a že mám radšej napísať správu.. Taktiež som sa ponúkla že ak viem niečo na diaľku urobiť, tak môžem, nech mi pošlú ak niečo také je - tej jednej reakcia ? - Tu sa robí len v kancelárii, a nie na home office..
Nikdy na mňa takéto neboli. Hoc viem že je asi pre ňe ťažké sa so mnou tešiť, kvôli ich nespracovaným veciam, tak tomu aj tak nerozumiem, že sa nedokážu ani trochu pretvarovať že sa so mnou tešia !!! :( Možno ich aj hnevá, že ma majiteľ / šéf tak podporuje a teší sa spolu so mnou.
Normálne premýšľam že zostanem PN dlhšie ako som mala v pláne, pretože pri predstave že mi tam budú robiť denne takéto peklo, mi je smutno...

Strana
z2
fion22
9. okt 2023

Nezabúdaj, že aj ty si žena, aj ony 2 sú ženy...že v ženskom svete je veľa vecí len domyslených...a nevieme čo sa odohráva v hlave tých 2 naozaj.a možno máš pravdu, lebo to nie sú ľahké životné osudy čo si sebou nesú....ale.povedzme si pravdu koho teší makať za kolegu/kolegyňu...
Ale na druhú stranu, takto to funguje takmer všade...keď je niekto chorý/ dovolenka...tak druhí musia zastúpiť.
Mrzí ma, že takto zareagovali...ale nemôžu byť "len" urazené aj kvôli tomu, že ony 2 neboli tie prvé komu si to prezradila (osobná skúsenosť)?

alickapusinka
9. okt 2023

načo sa zbytočné vnucuješ kašľať na nich. Nie si sama tehotná neprežívaj to tak. Tvoj nadriadený sa potešil malo by TI to stačiť.

januska12323
9. okt 2023

Nejak to preháňaš, ozvala by som sa akurát tak cez víkend či neprídu na návštevu keď sa nudíš. Žiadne vyvolávačky do práce, majú toho teraz dosť.

olimuc
9. okt 2023

Nemaju sa preco pretvarovat a ani byt nadsene… zagratuluju a koniec. Tam ich zaujem konci.Ste kolegyne, nie kamaratky a casi partneri by sa bez vas tiez nestretli. Nesil to. Tes sa s muzom a rodinou a kamaratmi na babo. Vase cesty ako partaciek na volny cas sa rozisli. Maju za sebou svoje osudy, tak im proste nadsena tehotna uz nepasuje. V praci maju povinnost ta respektovat a spravat sa slusne, ist s tebou na obed nemusia …. To nie je, ale robit niekomu zo zivota peklo. Neviem v kolko mesiaci si … ale logicky - za ca polroka si z firmy na 3 roky prec … mozno na viac … tak tych

lalala94
9. okt 2023

Jednej umrel dospelý syn, druhá nemôže otehotnieť a autorka sa čuduje, že neskáču po strop z jej tehotenstva. Ak by som mala také problémy ako ony dve, ostatní by mi boli úplne ukradnutí.

gabu_lienka
9. okt 2023

1. Keby si mala SILNÉ nevolnosti, tak nepises taketo hovadiny na kona.
2. Nikto nie je povinny tesit sa z tvojho tehotenstva. Tie zeny riesia aktualne ine problemy.

lunademonica
Autor odpoveď zmazal
amel
9. okt 2023

Skoda,ze si tu krasnu spravu nepovedala im prvym.Mozno sa ich prave to dotklo a nemyslim si,ze ak ich postihlo nestastie,tak Tebe zelaju nestastie tiez

mogaa
9. okt 2023

Ale neviem čo sa čuduješ...si kolegyňa , nie kamarátka....to že majú veľa roboty je pravda, keďže musia ťahať aj za teba....vedia že pôdeš na MD + RD, takže budú zaúčať novú kolegyňu.....ty sa možno vrátiš o 3 roky, možno vôbec....

marciaaa
10. okt 2023

Nesla som...tiez podobna situacia bola a s tym, ze oni ma nemuseli vobec este pred tehu ...takze kedze som mala rizikove tehu vobec ani nahodu som nemala myslienku ist spat...radscej v pokoji a kludne vynosit zdrave a spokojne babo...ako s cudzimi sa zrat a o svoje dobro a svoj pokoj prist....

princezna_bosorka
10. okt 2023

nezvladaju tvoje stastie...chapem, poznamz druhej strany (ked mi bolo najhorsie kvoli neuspesnym IVF, najlepsia kamoska mi oznamila, ze je tehotna; sialene som jej zavidela, kamosky sme ostali; jej syn je od toho mojho o pol roka starsi).

Bud to neries alebo im proste napis, ze ta mrzi zmena ich spravania, ze si ich povazovala za kamaratky. Ak sa cez to neprenesu a nezacnu sa spravat normalne, neboli to dobre kamaratky...

miadi
12. okt 2023

Nerobia ti ziadne peklo. Len ich nezaujima tvoje tehotenstvo . A nechcu tvoju pomoc z domu, Ten sef co sa tak strasne tesil to Asi zahral. Tak snim si spokojna. Asi si ich brala ako kamosky a oni teba len ako kolegynu. Jednej umrel syn a druha nemoze mat deti. Mozno sa len nevladzu stebou tesit. Chapem ze si zaskocena ich chladnou reakciou ale aspon vies na com s nimi si, Nic zle ti nerobia len ta nemaju tak radi ako si si myslela ,Snad mas kamosky ozajstne inde ktore sa s tebou tešia. Zbytocne sa trapis nad kolegynami. Skus to menej prezivat. Nie kazdy je tvoj uprimny kamarat a nie kazdeho zaujima tvoje tehotenstvo ( neskor tvoje dieta)

Strana
z2