Nariadená dovolenka počas teambuildingu
môže zamestnávateľ napísať zamestnancom dovolenku, keď idú na teambuiling ?? Nemalo by to byť normálne zaplatené?
@danim áno, rozumiem. Len mňa hnevá, keď zamestnávatelia kryjú školenia teamb. Proste, podmienené niečím. To presne robia tie väčšie korporácie. Psychologické ťahy, hry a neviem čo. Len poďme, oblbujme, tlacme. No a potom su zase malé firmy, ktoré ti bachnu školenie a wellnes. Veď buď šťastný, zober si dovolenku. Je ťažké sa ozvať v práci. Bo 90% ľudí drží hubu a krok. Ja sama, keď som potrebovala prácu, som mala časť mzdy na čierno. Proste inak to nešlo.
A to čo autorka píše, je teda školenie. A malo by to byť normálne zaplatené
@lienocka128 No tak ked si komplet cely tim za x rokov neskontroluje vyplatne pasky, nemaju prehlad o tom kolko dni dovolenky maju a kolko si uz minuli a teda vobec nezistia, ze im nahodili dovolenku tam, kde vobec nemali alebo ze im dovolenku nenahodili, tak taki ludia su radost pre zamestnavatela, ktori chce odrbavat :D
Prepac, nepochopim sice taky pristup, ale ako pisem - nech sa ohradia, nech to riesia, pretoze nie je to v poriadku.
Nam tiez daju skolenie niekde mimo v hoteli (vacsinou v Stiavnici) aj na 2-3 dni, nazvu to teambuildingom, aj ked od rana od 8-17 sedime ako blbci na skoleni s kopou uloh. Ale mame to vykazane ako sluzobnu cestu, cize plne platene, bez diet, nakolko je ubytko so stravou zabezpecene zamestnavatelom. A sef si neda povedat ze to nieje teambuilding ked po celodennom skoleni sa nam ani len na to pivo do baru vecer nechce...
@mishka81 to je školenie, nie teambuilding....stačí šéfovi preložiť slovo teambuilding (team build), ale chápem ťa
@marcellka32 mame sefa ktorý je ako vysielač. Len vysiela ale neprijima co vravíš...
@mishka81 tak to je výhra, ale nenarobis nič
Keby som mala mat dovolenku, milion percentne by som nesla na teambuilding, ale by som si spravila dovolenku 🙆♀️
@lienocka128 nie je to povinné, účastnit sa nemusíš, deň dovolenky môžeš využiť ako len chceš. Dovolenku áno nariadiť môže.

@matkahelka tak ešte raz a pomaly....je tam školenie, je. Pre mňa to teamb.nie je.