icon

Nariadená dovolenka počas teambuildingu

lienocka128
24. máj 2021

môže zamestnávateľ napísať zamestnancom dovolenku, keď idú na teambuiling ?? Nemalo by to byť normálne zaplatené?

Strana
z2
hipuska
24. máj 2021

@matkahelka tak ešte raz a pomaly....je tam školenie, je. Pre mňa to teamb.nie je.

danim
24. máj 2021

@hipuska môže popri WS byt aj teamb ale tympadom to splna všetky podmienky pracovnej cesty ako som vysvetľovala vyššie. Ty rozumieš.

hipuska
24. máj 2021

@danim áno, rozumiem. Len mňa hnevá, keď zamestnávatelia kryjú školenia teamb. Proste, podmienené niečím. To presne robia tie väčšie korporácie. Psychologické ťahy, hry a neviem čo. Len poďme, oblbujme, tlacme. No a potom su zase malé firmy, ktoré ti bachnu školenie a wellnes. Veď buď šťastný, zober si dovolenku. Je ťažké sa ozvať v práci. Bo 90% ľudí drží hubu a krok. Ja sama, keď som potrebovala prácu, som mala časť mzdy na čierno. Proste inak to nešlo.

A to čo autorka píše, je teda školenie. A malo by to byť normálne zaplatené

nafka0483
24. máj 2021

@lienocka128 No tak ked si komplet cely tim za x rokov neskontroluje vyplatne pasky, nemaju prehlad o tom kolko dni dovolenky maju a kolko si uz minuli a teda vobec nezistia, ze im nahodili dovolenku tam, kde vobec nemali alebo ze im dovolenku nenahodili, tak taki ludia su radost pre zamestnavatela, ktori chce odrbavat :D

Prepac, nepochopim sice taky pristup, ale ako pisem - nech sa ohradia, nech to riesia, pretoze nie je to v poriadku.

mishka81
24. máj 2021

Nam tiez daju skolenie niekde mimo v hoteli (vacsinou v Stiavnici) aj na 2-3 dni, nazvu to teambuildingom, aj ked od rana od 8-17 sedime ako blbci na skoleni s kopou uloh. Ale mame to vykazane ako sluzobnu cestu, cize plne platene, bez diet, nakolko je ubytko so stravou zabezpecene zamestnavatelom. A sef si neda povedat ze to nieje teambuilding ked po celodennom skoleni sa nam ani len na to pivo do baru vecer nechce...

marcellka32
24. máj 2021

@mishka81 to je školenie, nie teambuilding....stačí šéfovi preložiť slovo teambuilding (team build), ale chápem ťa

mishka81
24. máj 2021

@marcellka32 mame sefa ktorý je ako vysielač. Len vysiela ale neprijima co vravíš...

marcellka32
24. máj 2021

@mishka81 tak to je výhra, ale nenarobis nič

danim
24. máj 2021

@hipuska my mame aj klasické teamb. A aj vyjazdove porady- ako som popísala vyššie rozdiel ale viem, že sa to deje kadejako..

saja1
24. máj 2021

Keby som mala mat dovolenku, milion percentne by som nesla na teambuilding, ale by som si spravila dovolenku 🙆‍♀️

jankapepe
24. máj 2021

@lienocka128 nie je to povinné, účastnit sa nemusíš, deň dovolenky môžeš využiť ako len chceš. Dovolenku áno nariadiť môže.

Strana
z2