icon

Nárok na dovolenku počas skúšobnej doby

28. sep 2025

Prosim Vas, viete niekto poradit?1.10 nastupujem do novej prace, mala by som mat asi narok na 6 dni dovci ak som dobre pocitala. Kedy si ju mam vycerpat ak som vlaszne do konca roka v skusobnej dobe? Dakujem

denkabemommy
28. sep 2025

@anonym_autor ak ti v práci dovolia, tak môžeš mať dovolenku aj počas skúšobnej doby 🙂. Zákon to nijak nezakazuje.

anonym_d197fa
28. sep 2025

Po súhlase s nadriadeným môžeš čerpať aj počas skúšobnej doby. Ja som nastupovala 15.11 a riadne som čerpala dovolenku medzi sviatkami.

katkaseiner
28. sep 2025

Dohodni sa s nadriadenym. Ja som nastupila 1.6. a hned 14.7. som mala 2 tyzdne volna - to bola ale uz zaplatena dovolenka pol roka, pri pohovore s tym bol ok

iwesska
28. sep 2025

Budes si ju cerpat medzi sviatkami,tak ako ostatni,kedze zvycajne vo firmach byva vtedy celozavodna.

janagem
28. sep 2025

Ako hovoria baby. Ak by si ju aj necerpala prenasa sa ti do ďalšieho roka

anonym_587cdc
Autor odpoveď zmazal
vladuska20
28. sep 2025

U nas je celozavodna a bezne sa to pouzije prave tam,ak je menej dni tak sa pouzije uz z novej dovolenky.

rozculena
28. sep 2025

@anonym_autor vyčerpáš si ju vtedy,keď o tom rozhodne zamestnávateľ

melanta
28. sep 2025

@anonym_autor ak ti zamestnávateľ vyhovie (reálne máš nárok na čerpanie dovolenky až po odpracovaní 60 dní), môžeš ju čerpať ešte tento rok. V opačnom prípade sa ti presunie do roku 2026.

melanta
28. sep 2025
@anonym_587cdc
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_587cdc ako vážne? Na základe akého §?Skúšobná doba sa predlžuje o PN, nie o dovolenku. Pretože zákon hovorí, že skúšobná doba sa predlžuje o prekážky na strane zamestnanca. A to je PN. Ale dovolenka nie je prekážka na strane zamestnanca.

Takže skús neposkytovať nesprávne a zavádzajúce informácie.