Nárok na dovolenku za január a február 2025
Je tu prosím Vás nejaká mzdárka? PP vznikol 14.10.2024 teda do 31.12.2024 mi vznikol nárok na 4 dní dovolenky ( nad 33r). Koľko dní mam dovolenku za január a február 2025 ak PP skončil 28.2.2025? Vo februári je 20 prac.dni a odrobila som dva dni nadčasy za soboty, teda mala som 22 prac. dni. Mám nárok na 4 dni či len 2 dni? Ďakujem
@ovaaa ale teda 4 dni za tento rok
Mne to tiež vyšlo 4 dni. Len som našla toto a tak som začala pochybovať a mzdárka mi dala na výplatnej páske 2 dni za tie 2 mesiace nie 4. V januári som bola PN 11 dni. Zamestnancovi, ktorému nevznikol nárok na dovolenku za kalendárny rok, pretože nevykonával v kalendárnom roku u toho istého zamestnávateľa prácu aspoň 60 dní, patrí dovolenka za odpracované dni v dĺžke jednej dvanástiny dovolenky za kalendárny rok za každých 21 odpracovaných dní v príslušnom kalendárnom roku.
@ovaaa keďže si neodpracovala 60 dni v roku, vzniká ti nárok na dovolenku iba za odpracované dni vo výške 1/12 za každých 21 odpracovaných dní.
Máš to vyrátané správne, teda tvoj nárok je 2 dni dovolenky.
Preto chcem odpoveď mzdárky pred tým ako budem riešiť s vedením.
@ovaaa tak potom to platí, keďže si neodpracovala tých 60 dní kvôli PN. 21/12, 1,75 - 2 dni
Ďakujem
@lilianka28 dakujem za info

@ovaaa https://www.peniaze.sk/mzda-a-zamestnanie/narok...
S nadčasom a pracovnými dňami nemá dovolenka a jej nárok nič spoločné. 🙂