icon

Nárok na príspevok 800 EUR pre nových učiteľov

klincek91
13. máj 2025

Ahojte, chcem sa opýtať, či mi vzniká nárok na príspevok 800€ pre štátnych a verejných zamestnancov, keď som len v polke mája nastúpila prvýkrát do zamestnania ako učiteľka?

gov
Odpoveď bola odstránená
alenamihal
13. máj 2025

Najskor chceL Ficko prepustat 30 000 v statnej sprave a teraz dostanu..fuuu neako mi to nesedi...nehovorim,ze si nezasluzia ,ale poznam ludi ,co su podplacaní na Urade prace alebo Danovom...a aj oni sa sami chvalili,ze maju leharo pracu..isto si viac zasluzia ucitelia,zdravotnicky personal...

gov
Odpoveď bola odstránená
hylary
13. máj 2025

@klincek91 a už to teda naisto schválili?

gov
Odpoveď bola odstránená
klincek91
autor
13. máj 2025
@hylary

@klincek91 a už to teda naisto schválili?

@hylary to neviem vôbec, ale akurát sme sa o tom dnes v MŠ rozprávali a nevedeli sme, tak že či tu nemáte nejaké bližšie info k tomu

jj_anka
13. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov ako by sme ti to mohli my učitelia vysvetliť, keď to vyzerá tak, že nie si najostrejšia ceruzka v peračníku?

gov
Odpoveď bola odstránená
gov
Odpoveď bola odstránená
klincek91
autor
13. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov No tak ja ani zďaleka nemám 1400€ netto, a to mám aj ukončenú VŠ

sella38
13. máj 2025
@klincek91

@gov No tak ja ani zďaleka nemám 1400€ netto, a to mám aj ukončenú VŠ

@klincek91 Prosím ťa, že sa vôbec obhajuješ pred týmto človekom 🙂

felycity
13. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov ty si nejaký troll s mozgovou príhodou či prievanom mozgu, tak keď máš také silné reči a všetko vieš, prezraď nám, čo robíš? Lebo mi prídeš veľmi frustovaný a nespokojný so svojím zamestnaním . A inak nemáš ani tušenia, aká je práca lekára, záchranára či učiteľa.

gov
Odpoveď bola odstránená
sella38
13. máj 2025
@felycity

@gov ty si nejaký troll s mozgovou príhodou či prievanom mozgu, tak keď máš také silné reči a všetko vieš, prezraď nám, čo robíš? Lebo mi prídeš veľmi frustovaný a nespokojný so svojím zamestnaním . A inak nemáš ani tušenia, aká je práca lekára, záchranára či učiteľa.

@felycity jasné, že je to nejaký nešťastný človek, ktorý v živote nič nemá a nič nedosiahol a jediné čo mu ostalo je sedieť za počítačom a vypisovať na fórum pre ženy. Lebo či sa mu to páči alebo nie, či mu to veľmi tlačí otlak.... žiaden normálny chlap tu nie je a neprispieva do každej druhej témy 🙂 Ale neberme mu teda aspoň túto jeho záľubu... písať bludy na "internety" 🙂 Stavím sa, že aj FB je ho plný....

jj_anka
13. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov máme veru, viac ako si myslíš, môže ťa mrzieť, že nie si učiteľ. Ja za pás nemusím ísť, pretože mám bohatého muža, takže kľudne si môžem robiť učiteľku 🙂 Drž sa chlape a bojuj s tým nešťastím, ktoré prežívaš.

gov
Odpoveď bola odstránená
hubka51
13. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov ty si iný vtipálek že 1700€ 🤣🤣🤣🤣🤣 Je vidieť že si prešiel všetky profesie že o nich vieš tak veľa a hlavne o náplni práce každej jednej.Neviem či vieš ale kedže napr.taky učiteľ je štátny zamestnanec tak si pýta od svojho zamestnávateľa=štátu.Človek ktorý pracuje za pásom nieje zamestnancom štátu ale nejakej súkromnej firmy preto je na mieste žiadať zvýšenie tam.

nika1971
13. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov jasné ...1200 čistého...a ja budem robiť za 900.. potom odchádzam z práce,a nech to rieši niekto iný...idem opatrovať svojich rodičov...a mimochodom...je kopec príspevkov,kde by opatrovať ani nemal ísť...

nika1971
13. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov pozri si tabuľky,koľko zrábajú na úradoch ..

mogaa
13. máj 2025
@klincek91

@micusa2222 Rešpektujem ľudí, ktorí pracujú tvrdo a fyzicky náročne. Ale znižovať hodnotu učiteľskej práce len preto, že nie je o rannej šichte od 3:00 je nepochopenie toho, čo učiteľ naozaj robí.

@klincek91 učiteľstvo je jedna z lepších profesií a úprimne si myslím že ak niekto má týždenný prac.čas 24hodín, tak by sa nemusel rok čo rok sťažovať na plat....

nika1971
13. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov veď práve,máme demokraciu...čo ti bráni sa zamestnan ako učiteľ,opayrovatel alebo ako úradník? U nás je podstav...pod na kuratwlu a riea život iných rodín...bejaj po súde a ries...či len reči máš?

nikaeli
13. máj 2025
@nika1971

@gov veď práve,máme demokraciu...čo ti bráni sa zamestnan ako učiteľ,opayrovatel alebo ako úradník? U nás je podstav...pod na kuratwlu a riea život iných rodín...bejaj po súde a ries...či len reči máš?

@mogaa už by ste všetci mohli prestať s tým pracovným časom. Sme na pracovisku 7,5 hodín plus hodina práce doma. Nik nepracuje 24 hodín. Naozaj nik. Iba ten, čo má skrátený úväzok. A ako píše @nika1971 - čo ti bráni byť učiteľkou? voľných miest je všade dosť.. Okrem toho, téma je o inom. Nik sa tu na platy nesťažuje, to len rýpalkovia rýpu a prekrúcajú fakty.

mogaa
13. máj 2025
@nikaeli

@mogaa už by ste všetci mohli prestať s tým pracovným časom. Sme na pracovisku 7,5 hodín plus hodina práce doma. Nik nepracuje 24 hodín. Naozaj nik. Iba ten, čo má skrátený úväzok. A ako píše @nika1971 - čo ti bráni byť učiteľkou? voľných miest je všade dosť.. Okrem toho, téma je o inom. Nik sa tu na platy nesťažuje, to len rýpalkovia rýpu a prekrúcajú fakty.

@nikaeli tak mám viac známych učiteliek a teda ani jedna nepracuje 7,5 hodín denne🙂 takže pobavila si....netvrdím že učitelia si nezaslúžia viac, ale viac si zaslúžia aj ostatné profesie, učitelia nie sú ničím výnimoční....

nikaeli
13. máj 2025
@mogaa

@nikaeli tak mám viac známych učiteliek a teda ani jedna nepracuje 7,5 hodín denne🙂 takže pobavila si....netvrdím že učitelia si nezaslúžia viac, ale viac si zaslúžia aj ostatné profesie, učitelia nie sú ničím výnimoční....

@mogaa tak my sme na našej škole výnimoční, pretože už roky pracujeme v spomínaný pracovný čas a poctivo sa čipujeme 🤪
Táto diskusia je o jednorazových odmenách pre zamestnancov štátnej sféry, tak prečo zase kopať len do učiteľov? a prečo sa ostatní nepostavia a nebojujú o zvýšenie? jaaaaj.. súkromníci.. vždy môžu prísť k nám, či na úrady 🙂

mauduska
13. máj 2025
@mogaa

@klincek91 učiteľstvo je jedna z lepších profesií a úprimne si myslím že ak niekto má týždenný prac.čas 24hodín, tak by sa nemusel rok čo rok sťažovať na plat....

@mogaa akože prepáč, ale 24 hodín za týždeň? 😂😂😂 ach, kiežby. Ja som mala skrátený úväzok na 13 VYUČOVACÍCH hodín za týždeň a v robote som bežne bola tak 25-30 hodín týždenne. V pondelky sme mávali porady všetkých učiteľov a ešte tímové porady, kľudne som bola v robote aj 9 hodín kvôli tomu. Ak som učila 13 hodín, cca ďalších 13 som venovala príprave na tie hodiny (=pozrieť sa čo učím, pripraviť si aktivity, nachystať papiere, pracovné listy, pomôcky, plán hodiny, resp. nachystať písomku, opraviť písomky, spraviť zadanie na projekt, hodnotiť projekty, skontrolovať DÚ,..) a potom som ešte zapisovala hodnotenia na Edupage, chodila na porady, robila konzultácie rodičom aj žiakom, informovala sa o súťažiach, registrovala žiakov, hľadala exkurzie, dohadovala sa s kolegami na spolupráci, upratovala skrine s pomôckami, robila dozor, zdobila a organizovala triedu, atď. Nie všetko som to robila každý deň, ale všetky tieto činnosti robí dobrý učiteľ. A teda keby som mala plný úväzok, ver tomu, že som v tej robote viac ako 40 hod týždenne. Tvoje kamošky jednoducho asi len pracujú do výšky platu, čo sa im nečudujem. Ja som robila na súkromnej škole s dobrým príplatkom, inak by som sa tiež vybodla robiť tú robotu dobre.

mmoonna
13. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov no teda, aký si ty zatrpknuty, nahnevaný ujo. Uprac si svoj život tak,aby si bol spokojný a potom ťa možno nerozdrapi od jedu, ako všetci na Slovensku zarábajú hotové majetky za nič.

hylary
14. máj 2025
@mauduska

@mogaa akože prepáč, ale 24 hodín za týždeň? 😂😂😂 ach, kiežby. Ja som mala skrátený úväzok na 13 VYUČOVACÍCH hodín za týždeň a v robote som bežne bola tak 25-30 hodín týždenne. V pondelky sme mávali porady všetkých učiteľov a ešte tímové porady, kľudne som bola v robote aj 9 hodín kvôli tomu. Ak som učila 13 hodín, cca ďalších 13 som venovala príprave na tie hodiny (=pozrieť sa čo učím, pripraviť si aktivity, nachystať papiere, pracovné listy, pomôcky, plán hodiny, resp. nachystať písomku, opraviť písomky, spraviť zadanie na projekt, hodnotiť projekty, skontrolovať DÚ,..) a potom som ešte zapisovala hodnotenia na Edupage, chodila na porady, robila konzultácie rodičom aj žiakom, informovala sa o súťažiach, registrovala žiakov, hľadala exkurzie, dohadovala sa s kolegami na spolupráci, upratovala skrine s pomôckami, robila dozor, zdobila a organizovala triedu, atď. Nie všetko som to robila každý deň, ale všetky tieto činnosti robí dobrý učiteľ. A teda keby som mala plný úväzok, ver tomu, že som v tej robote viac ako 40 hod týždenne. Tvoje kamošky jednoducho asi len pracujú do výšky platu, čo sa im nečudujem. Ja som robila na súkromnej škole s dobrým príplatkom, inak by som sa tiež vybodla robiť tú robotu dobre.

@mauduska zbytocne minas energiu, takým, ktorí to v živote nerobili, to proste nevysvetlis...

mauduska
14. máj 2025
@hylary

@mauduska zbytocne minas energiu, takým, ktorí to v živote nerobili, to proste nevysvetlis...

@hylary možno keď niekto uvidí tie činnosti ak vymenované sa nad tým zamyslí.. 🤷‍♀️ ja tiež neviem, čo také môže robiť napr. administratívmy pracovník na nejakom družstve, ale keď mi vymenuje čo všetko robí, tak si viem predstaviť koľko času to asi zaberá 😁

micusa2222
14. máj 2025
@nikaeli

@micusa2222 to naozaj ideš porovnávať smetiara s učiteľkou?? naozaj??

@nikaeli ten sa namaká fyzicky,,učiteľka psychicky... prečo ten nemá nárok na 800 Eur ako iní štátni zamestnanci ??

benit
14. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov ty si fakt na hlavu. Nekazem ti spit sa donemoty. Mozno by si sa uvolnil a negrcal tu tieto hnusy.
Prispievat utocne prispevky na mamickovsku stranku je hodne vyrovnanejo chlapa🤦‍♀️