icon

Nástup do práce: Máte stále nárok na dovolenku?

15. jan 2025

Vnikne mi nárok na dovolenku aj ak som s dieťaťom často na OČR- nie z mojej viny. Mám nárok na klasických 20 dni v roku?

chiarisimo
15. jan 2025

Ahoj, musela by si byť na OČR aspoň 100 dní nepretržite. Keď prerušuješ, tak nevidím dôvod, aby sa ti krátila dovolenka.... len či má zamestnávateľ toľko trpezlivosti...Ak sa trvalo staráš o dieťa, aj keď nemáš 33 rokov, máš nárok na 25 dní dovolenky... Kedy bol nástup do práce?

autor
15. jan 2025

@chiarisimo ďakujem, takže sa nemusím báť, že v lete nevykryjem voľno v škôlke a dovolenku budem mať 25 dní? OČR počas zavretie škôlky je len 10 pracovných dni že?

mamina7070
15. jan 2025

OCR je 14 kale darnych dni na jedny prazdniny
a co je caste cerpanie OCR? kazdy mesiac na 14 dni?

ina2405
15. jan 2025

U nás v práci máme v lete nárok na 2 týždne dovolenky. Fakt si myslíš, že si celú dovolenku môžeš minúť v lete? A čo ostatní zamestnanci? Zamestnávateľ má právo manipulovať s tvojou dovolenkou, to znamená, že ti nemusí dovoliť minúť ju práve vtedy, keď chceš ty. My máme v kolektívnej zmluve napísané, že 50% dovolenky si môžem dopredu nahlásiť a bude to schválené. Ale so zvyškom je to inak.

ukulela
15. jan 2025

@ina2405 dobrá pripomienka. o DV tfreba so zamestnavatelom komunikovat a snazit sa dohodnut.

zuzanaete
15. jan 2025

Aj este nemas 33 rokov, tak o tych 5 dni dovolenky musis poziadat. Zamestnavatel ti ju neprida automaticky.