Nástup do práce po RD - nové podmienky

21. feb 2022

Ahojte. Rada by som sa s vami poradila, specialne so zenami, ktore maju skusenosti v HR pripadne tie co ste boli na manazerskej pozicii a mali svoj team ludi.
Je pri navrate z RD do rovnakeho zamestnania priestor na vyjednanie lepsich platovych podmienok? Rada by som pocula prave vas nazor, ktore ste opatovne prijimali zeny po RD, ako ste to vnimali ked zena co bola 3 roky s dietatom doma zrazu pride naspat a pyta si zvysenie platu (samozrejme s argumentami).
Este teda podstatne informacie su: jedna sa o korporat, nova pozicia, uz bez sluzobneho auta, pracujem tam dlhsie, presla som viac oddeleniami. Samozrejme za cas ked som bola mimo sa kompletne zmenila struktura, pribudlo vela novych ludi, cize aj nova pozicia moze byt s manazerom, ktory ma nepozna.
Dakujem vam

ivkazba
21. feb 2022

Riadila som veľké tímy ľudí v korporáte. Priestor na vyjednávanie vyššej mzdy je vždy, ak sú relevantné argumenty. Ja osobne som zvyšovala platy ľuďom sama od seba, za to, že vykonávali kvalitnú prácu nad úroveň ostatného priemeru (priemer je pre mňa robiť svoju prácu na 100%). Takže dobrí makači nemuseli chodiť pýtať si pridať. Väčšinou teda chodili ľudia, ktorí argumenty na zvýšenie mzdy nemali. Takto všeobecne z toho čo píšeš ťažko usudzovať. Píšeš, že máš argumenty, tak skús napísať aké.

blontimka
21. feb 2022

A držia miesto?

luliu
21. feb 2022

Ja osobne by som počkala, 3 roky si bola mimo, neviem aké máš argumenty, ale po 3 rokoch doma mi to nepríde dobrý napad

lianka123
21. feb 2022

ahoj. v korporate je mozne vsetko, zalezi od pristupu Tvojho nadriadeneho, nie od HR. Procesne by bolo spravne ak by si sa vracala na svoju povodnu poziciu tak ti zvysit plat iba o rocne navysenie, co si myslim, ze dostanes aj bez toho aby si o to poziadala, lebo mas na to narok. Ak by Ti dali novu poziciu, tak tu vidim priestor na vyjednavanie.
ja som sla po 3 rokoch na novu poziciu a teda zapytala som si o 30percent viac a aj som to dostala. Korporat je o znamostiach, obhajis tam aj neobhajitelne. samozrejme kazda pozicia ma niake ranges, ale tie su fakt siroke, cize priestor na vyjednavanie tam je, zalezi od tvojej schopnosti predat sa.
dalej by som rada pripomenula, ze korporat nie je rocket science, aj senior manazer tuka tabulky tak ako nizky manazment. stale sa tu hovori o schopnostiach. pracu v korporate sa naucis velmi rychlo, akukolvek poziciu, len musis dostat sancu, spravne sa vediet predat a aj z obycajnej prezentacie vies zozrat nenormalny uspech.

loginexistuje
21. feb 2022

v prvom rade by som si zistila vi vobec s tebou pocitaju resp ake mas moznosti tri roky byt mimo je dost dlho na korporat
a poclala by som aspon dva -tri mesiace az potom ziadala zvysenie atd ak mas argumenty

marcellka32
21. feb 2022

Museli by to byť silné argumenty, aby ti zvýšili plat...zaistila si firme nejaký zisk prípadne dobre odvedenú prácu pre firmu na RD?

squ1rrel
23. feb 2022

Za tri roky sa vie firma veľmi zmeniť, aj systémy a pracovné postupy. Budú ta musieť zaúčať, podľa mňa chvíľu sa budeš cítiť ako nový zamestnanec.
U nás (síce som v zahraničí ale píšeš ze robíš pre korporat) máme platové tabuľky a zvýšili by sme ti jedine ak si ďaleko pod úrovňou tvojho salary band, a potom by si naskočila na pravidelný performance a salary reviews. Napríklad nastúpis vo februári a v decembri sa robia reviews tak od januára budúceho roku sa ti teoreticky zvýši plat.