Nástup do práce počas rodičovskej dovolenky
Chcem Vas poprosit o radu maly mal teraz 2r. Podarilo sa mi najst novu pracu u noveho zamestnavatela kde nastupujem 1.3. Z povodnym ukoncim zmluvu 29.2. Chcem sa opytat ako je to s rodicovskym pridavkom budem ho poberat dalej alebo treba na upsvar nahlasit ze nastupujem do prace? Skolne bude 190€ takze mi to vyjde z rodicaku alebo aj tak musim ziadat o prispevok na starostlivost aby som dostala tych 200€/rodicovsky prispevok/? A kde mam este nahlasit ze nastupujem do prace okrem socialnej poistovne? Dakujem za rady.
@kotatko1232 Staci si precitat niektore komentare. Pre kazdeho plati,ze musis mat 270dni NP za posledne 2roky pred porodom a aktivne NP pri nastupe na MD alebo byt v ochrannej lehote. A pozor na aku dohodu budes pracovat-nie z kazdej sa odvadzaju odvody na NP.
@evittam cize cca 9mesiacov by som mala pracovat?? a z akej sa neodovzdavaju odvody??..prvy krat som na dohodu..a cez agenturu 😣
@kotatko1232 Nie,nemusis pracovat 9 mesiacov. Musis mat 270 dni NP. Odvody na NP sa neplatia z dohody na nepravidelny prijem, dohody o brig.ptaci studenta-do urcitej vysky prijmu.

babbulky buduci tyzden nastupujem do novej prace na dohodu...ako dlho musim.pracovat aby som mala matersku ??