icon

Nástup do práce počas rodičovskej dovolenky

foolie
17. feb 2016

Chcem Vas poprosit o radu maly mal teraz 2r. Podarilo sa mi najst novu pracu u noveho zamestnavatela kde nastupujem 1.3. Z povodnym ukoncim zmluvu 29.2. Chcem sa opytat ako je to s rodicovskym pridavkom budem ho poberat dalej alebo treba na upsvar nahlasit ze nastupujem do prace? Skolne bude 190€ takze mi to vyjde z rodicaku alebo aj tak musim ziadat o prispevok na starostlivost aby som dostala tych 200€/rodicovsky prispevok/? A kde mam este nahlasit ze nastupujem do prace okrem socialnej poistovne? Dakujem za rady.

Strana
z2
kotatko1232
28. jan 2017

babbulky buduci tyzden nastupujem do novej prace na dohodu...ako dlho musim.pracovat aby som mala matersku ??

evittam
28. jan 2017

@kotatko1232 Staci si precitat niektore komentare. Pre kazdeho plati,ze musis mat 270dni NP za posledne 2roky pred porodom a aktivne NP pri nastupe na MD alebo byt v ochrannej lehote. A pozor na aku dohodu budes pracovat-nie z kazdej sa odvadzaju odvody na NP.

kotatko1232
28. jan 2017

@evittam cize cca 9mesiacov by som mala pracovat?? a z akej sa neodovzdavaju odvody??..prvy krat som na dohodu..a cez agenturu 😣

evittam
28. jan 2017

@kotatko1232 Nie,nemusis pracovat 9 mesiacov. Musis mat 270 dni NP. Odvody na NP sa neplatia z dohody na nepravidelny prijem, dohody o brig.ptaci studenta-do urcitej vysky prijmu.

Strana
z2