Nástup do práce popri rodičovskej dovolenke
Ahojte dievčatá, som RD s druhým dieťaťom, ktorá mi končí 22.11.2012 (prvé dieťa má 4,5 roka, druhé 2,5 roka). Vyskytla sa mi príležitosť nastúpiť späť do práce už od 1.6.2012. Pracovnú zmluvu som mala doteraz na dobu neurčitú, musí mi teraz zamestanávateľ aj zmeniť pracovnú zmluvu, aby som mohla aj naďalej poberať rodičovský príspevok do 3.roku dieťaťa (tj do toho 22.11.2012)? Čo všetko musím ísť ponahlasovať? A keby mi dal zmluvu na dohodu o vykonaní práce, čo musím ísť ponahlasovať? Aj na upsvar treba nahlasiť, že dieťa nastúpi ale až od sept do škôlky??
A vraj mi počas dvoch po sebe idúcich materských aj vzniká nárok na dovolenku????
A vraj keď som si starú dovolenku vôbec nevyčerpala, ani nedala preplatiť, tak mi už prepadla?? sa mala vyčerpať alebo preplatiť do 3 rokov?? Také nové veci sa dozvedám a potrebujem to trochu objasniť..
ďakujeeem
ja odpadnem, to som prekvapená, no tak ďakujem za super info, hneď to idem nejak riešiť
@zuzi04 to by si mala dobre. od septembra pôjde muž na MD na 28 týždňov... to sú 4 mesiace, do konca roka a potom polroka podpora. a rodičák. držím palce 🙂 .
@bocianka123 ano.ja sa vraciam po md do prace, potom ostava doma muz.preco nemat par € navyse ked sa toda 🙂 a 28 tyzdnov je viac ako 4 mesiace 🙂
@bocianka123 a @majusqa77, ste velmi zlaté baby, ďakujem Vám za cenné rady, vážim si to, takáto informácia nám pomôže rozhodnúť sa čo a ako
Baby chcem sa spytat svagrina sa ma vratit spat do prace po Rd a ronila veducu na pobocke stavkovej kancelarie no dnes jej volali ze ked teraz nastupi uz veduca nebude to jej mozu takto zmenit poziciu?ako to je pls?
Ahojte ... Vie niekto poradit aj mne? ... Som na RD dcerka bude mat teraz v septembri 2 roky a ja by som mala nastupit spat do prace ( daval som si ziadosto rdl len do 2 rokov dietat) ...do povodneho zamestnania sa vsak netuzim velmi vratit a tak si hladam zamestnanie inde...uz sa mi aj nieco rysuje ale nastup je hned...mozem byt na RD a pracovat na tpp v novej praci a starej byt nadalej na rd? ...teda mat dve zamestnania pocaa rd a do jednoho chodit a do druheho nie? Dakujem
@katuska1006 mozes myt novy TPP, byt sucasne zamestnana aj v povodnom TPP, a zaroven aj poberat RP
chcem sa opytat mala bude mat 4.8.2014 pol roka mam zaujem nastupit do prace hned v auguste ako to je?
poprosim radu
mozem sa spytat? dcera ma v oktobri 3 roky a v septembri nastupuje do skolky a ja teraz 25.8. do zamestnania. Musim ist na socialku nahlasit tuto zmenu, resp. na co mam narok, nadalej dostanem RD? vdaka!
Prosim poradte. V septembri mi konci MD a nastupujem na RD. V praci vsak chcu By som z domu pracovala par hodin tyzdenne co by som aj chcela. Ostava mi rod prispevok? Je potrebne uzavriet dodatok k zmluve o uprave pracovneho casu? Je potrebne niekomu oznamit ze nastupujem do prace ? Komu? Dakujem
@zuzana2706 RP ti ostane, ak by si zacala pracovat, hned ako ti skonci MD, tak nemusis nikomu nic hlasit, lebo ked konci MD, tak sa chodi zahlasit do socialnej poistovne, na dochodkove poistenie, ale to len v pripade, ze nebudes pracovat, akonahle zacnes pracovat, treba sa ist ohlasit
nech s tebou uzavru dohodu, existujuci PP by som na tvojom mieste nijako nemenila
Po MD by som si este chcela vycerpat staru dovolenku takze v praci mam musia nahlasit do zdravotnej aj socialnej. A ked vycerpam dovolenku tak potom pojdem ja na upsvar na nahlasenie rod prispevku a socialke netreba nic?
@zuzana2706 Ak si bola dôchodkovo poistná v SP, tak sa treba po ukončení poberania RP odhlásiť do 8 kal. dní....ak nie tak nič.....
Babenky som na predlzenej rodicovskej dovolenke.... mozem pracovat na zmluvu? nezoberu mi rodicovsky? poradite? dakujem
kocky,viete poradit aj ohladom materskej? ak by som sa rozhodla vratit do zamestnania este pocas materskej, ak ju chcem stale poberat a pracovat zaroven,je to mozne?
Ahojte, ja by som sa chcela spýtať, známa je na rodičovskej dovolenke, jej syn bude mať 3 roky vo februári 2016. Má možnosť nastúpiť do zamestnania na trvalý pracovný pomer, avšak nie k tomu istému zamestnávateľovi, od ktorého odchádzala na materskú dovolenku. Je možné u svojho pôvodného zamestnávateľa ponechať trvanie rodičovskej dovolenky a u druhého zamestnávateľa riadne pracovať. Nemôže mať z toho nejaké problémy, že jeden ju bude hlásiť na sociálke a zdravotke ako na rodičovskej dovolenke a inú ju riadne prihlási ako zamestnanú a klasicky odvádzať odvody... Samozrejme, to že RP bude dostávať aj keď bude pracovať mi je jasné.
ahojte, ja by som sa chcela opýtať, chcem skôr nastúpiť do zamestnania ako malá dovŕši 3 roky. Do toho oznámenia mám uviesť, že "nastupujme dňa ..... do zamestnania po skončení rodičovskej alebo po skoršom ukončení RD? Ďakujem
Ahojte.Chcem sa len opytat som na materskej dovolenke,dcerka mala v auguste 2 r a mam moznost nastupit do prace ale potrebujem vediet ci mi treba nieco odniest na socialku dakujem za odpoved
@lenkamarienka v prvom rade si na rodicovskej, nie na materskej. treba sa odhlasit z dôchodkového (na socialke)
ahojte, ak počas RD pracujem na dohodu musím sa odhlásiť zo SP ako osoba za ktorú platí poistenie štát?? Tá dohoda je na dobu určitú, po jej skončení sa môžem príhlásiť do SP späť?? ďakujem za odpoveď
@majusqa77 -ja som ani nezaregristovala ze som napisala materska.Ja chcela napisat rodicovska dovolenka,

@majusqa77 a ty to využiješ? škoda, že som o tom nevedela. by som poslala muža na MD ale 3 roky syna už uplynuli.