icon

Nastúpili by ste do práce, ktorá vám nevyhovuje?

Dnes o 09:23

Od oktobra som si hladala pracu, vysla mi 1 ktora mi nevyhovuje. Nepaci sa mi plat, ale hlavne firma, ludia, komunikacia z ich strany aj co mi znama povedala, proste si tam nevazia ludi.. Mam este 5 mesiacov podpory..Nastupili by ste a uvidi sa alebo hladali dalej? Len ked nastupim nemam ako skusat pohovory..

Strana
z2
anonym_d66eda
Dnes o 12:04
@eleanor2510

@anonym_d66eda a takto celkovo, co je zle na dobe určitej? Ak je zamestnavatel seriozny a zamestnanec tiez, nie je ziadny problem. Ak by si bola zamestnavatel, dala by si absolutne neznamemu cloveku, ktoreho si videla hodinu na pohovore, dobu neurčitú? Co ak sa ti den po skonceni skusobnej doby hodi na rocnu PN pre zapal kosti od blbosti? Zazila som, nie som zamestnavatel, ale len zamestnanec, ale je to radost, ked ti to spravi kolegyna, za ktoru potom treba tahat. Vdaka bohu za dobu urcitu, ktora jej skoncila a bol pokoj.

@eleanor2510 napríklad, že vo firmách žiadajú fungovanie chémie. Stačí, že sa nepohodneš v niečom s kolegami a končíš. https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/koniec-pracovnej-zmluvy-co-je-bezne-vo-firmach/

katkazatka
Dnes o 12:11

Najlepsia je osobna skusenost. Ja by som nastupila. Mozno sa ti zapaci. Znama mozno tiez nebola objektivna, alebo mohla aj ona nezapadnut do kolektivu.
Ja by som radsej pracovala ako bola na podpore. Je mozne, ze o rok pracu uz vobec nenajdes. Odist mozes vyzdy.

anonym_8a5ac2
Dnes o 13:14

@anonym_autor šla by som do práce. Keď nebude vyhovovať,.máš možnosť odísť. A podporu poberať neskôr. Určite by som využila možnosť zamestnať sa

eleanor2510
Dnes o 13:58
@anonym_d66eda

@eleanor2510 napríklad, že vo firmách žiadajú fungovanie chémie. Stačí, že sa nepohodneš v niečom s kolegami a končíš.

@anonym_d66eda dobre, ale toto je tiez take diskutabilne. Moze to byt tak, ze novy zamestnanec prisiel nadseny, moze mat napady, chce robit nejake veci inak, ale kolegovia, co su tam roky, su pohodlni a kedze ich je viac, mozu sa proti nemu spojit a vystvat ho. Ale moze to byt pokojne aj naopak, a to mam uplne cerstvu skusenost, ta osoba sa neohriala ani v skusobnej dobe - prisla s takmer nulovymi skusenostami v danom odbore, ale reci mala na rozdavanie, mali sme dohodnute podmienky, ako fungujeme, ktore chcela menit, samozrejme, vo svoj prospech, lebo ona by vtedy potrebovala vymenit zmenu, ona nemoze vtedy prist, lebo toto a tamto... Robila z nas najmenej, lebo ved sa zaucala, to beriem, ale aj to jej bolo vela. A tiez by ma zaujimalo, co teraz po vypovedi o nas hovori, kludne moze celemu svetu rozpravat, ake sme tam boli kravy, lebo sme nevysli v ustrety jej poziadavkam. Takze ano, chemia je dolezita

eleanor2510
Dnes o 13:59
@anonym_d66eda

@eleanor2510 myslíš, že by sa ministerstvo takto zachovalo?

@anonym_d66eda nuz, vzhladom na setrenie je mozne vsetko, minimalne statne institucie patriace pod ministerstvo prepustaju vo velkom, takze na to by som sa nespoliehala

eleanor2510
Dnes o 14:06
@anonym_d66eda

@anonym_d66eda a teda ty asi celkovo robis pracu, kde mas svoju agendu, ktoru si robis sama a o nikoho ineho sa nestaras, aspon mi to tak vychadza z tvojich odpovedi. Keby si bola v time, kde napriklad piati ludia robia presne to iste a pracu si prerozdeluju, a styria by fakt makali a ten piaty sa zasival a ulieval, cim samozrejme ostava cim dalej, tym viac roboty na tych styroch, asi by ti nebolo take divne, ze ludia v time si musia sadnut, minimalne teda profesionalne

ria_sprout
Dnes o 14:18

Pre mňa bolo vždy najdôležitejšie aká je to firma a aki sú tam ľudia. Ak bolo nesympaticky už na pohovore, to by mi dosť napovedalo. Peniaze pre mňa neboli až tak nevyhnutne dôležit, ako to ako sa cítim. A tak pracujem v dobrej spoločnosti, s dobrým kolektívom avšak bohužiaľ za nižšie peniaze. Tie by sa hodili, ale je na nezaplatenie ísť do práce s pocitom že ma nikto nebude zdrbavat, ani vysmievať či viditeľné ohovárať. Máme fajn kolektív a na obedoch sa vždy všetci náramne smejeme. To je fajn.

anonym_d66eda
Dnes o 15:25
@eleanor2510

@anonym_d66eda nuz, vzhladom na setrenie je mozne vsetko, minimalne statne institucie patriace pod ministerstvo prepustaju vo velkom, takze na to by som sa nespoliehala

@eleanor2510 verím, že sekciu generálneho riaditeľa rušiť nebudú

anonym_b9cb49
Dnes o 15:49
@anonym_d66eda

@anonym_d66eda ministerstvo ? 🤭 uplne bezne ty si tam asi kratko reorganizuje sa ako na beziacom pase ked sa treba niekoho zbavit premenuje sa odbor alebo sa nieco zluci atd uplne bezna prax

anonym_b9cb49
Dnes o 15:50
@anonym_d66eda

@eleanor2510 verím, že sekciu generálneho riaditeľa rušiť nebudú

@anonym_d66eda aj tu vedia zrusit a velmi rychlo prosim ta si uplne naivna a okrem toho su pozicie ktore zanikaju zrusenim menovania aj v jednej minute

anonym_d66eda
Dnes o 15:54
@anonym_b9cb49

@anonym_d66eda aj tu vedia zrusit a velmi rychlo prosim ta si uplne naivna a okrem toho su pozicie ktore zanikaju zrusenim menovania aj v jednej minute

@anonym_b9cb49 to zrušia aj sekretariát riaditeľa a riaditeľ si bude aj sám vybavovať poštu, dvíhať telefóny, bude si všetko robiť sám ?

mimi2018
Dnes o 16:14

@anonym_autor nie pokiaľ máš z čoho žiť

alica110
Dnes o 16:21

Nastúpila by som a popritom hľadala ďalej. Veď sa ti tam možno aj bude páčiť, to nemôžeš vedieť.

anonym_b9cb49
Dnes o 16:58
@anonym_d66eda

@anonym_b9cb49 to zrušia aj sekretariát riaditeľa a riaditeľ si bude aj sám vybavovať poštu, dvíhať telefóny, bude si všetko robiť sám ?

@anonym_d66eda tak pozicie na sekretariate sa menia vacsinou so zmenou riaditela, a ano premenuju odbor a hotovo alebo sinproste nadpocetna, ty si to nepochopila povedia ze uz to nebude sekretariat ale kancelaria GR a to uz mas zmenu, prave na tychto poziciach asistentieknsa to meni ako teple rozky
odborne pozicie riaditelov/veducich odborov sa menia horsie ale aj to sa da, ale riaditelia sekcii to je tiez taka nie dlhodoba pozicia

marsmykkok
Dnes o 17:03
@anonym_autor

@marsmykkok hej jasne je to dost dlho..

@anonym_autor A hlavne proste čo sa týka situácie na trhu práce bolo už aj lepšie a viac ponúk a viac toho na výber. Ako bolo aj horšie ako teraz, ale aj lepšie a skrz konsolidáciu sa to skôr trocha zhorší ako zlepší... Preto proste človek ak moc vyberá môže neskôr ľutovať.

anonym_d66eda
Dnes o 17:22
@anonym_b9cb49

@anonym_d66eda tak pozicie na sekretariate sa menia vacsinou so zmenou riaditela, a ano premenuju odbor a hotovo alebo sinproste nadpocetna, ty si to nepochopila povedia ze uz to nebude sekretariat ale kancelaria GR a to uz mas zmenu, prave na tychto poziciach asistentieknsa to meni ako teple rozky
odborne pozicie riaditelov/veducich odborov sa menia horsie ale aj to sa da, ale riaditelia sekcii to je tiez taka nie dlhodoba pozicia

@anonym_b9cb49 ano, také zmeny boli, zmenili mi zaradenie z vedúcej sekretariátu na riaditeľku kancelárie.

sfet
Dnes o 17:31

Nastupila by som
Počas skusobnej doby sa dá kedykolvek odist aj bez udania dovodu. A ta skusobka je na to, aby obe strany zistili, či si vyhovuju. A mozes hladat dalej..a ktovie, tebe sa práve páčit mozes.

motylik2559
Dnes o 17:59

@anonym_autor Ahoj, za vyskusanie nedas nic, mas 3m skusobku a ked sa ti nebude pacit, bez udania dovodu mozes odist. Staru kancelariu si vies aj skraslit podla seba nejakymi drobnymi doplnkami, nejakym kvetom. Ak hovoris,ze napln prace by ta bavila,tak to vyskusaj a uvidis..mozno uz po mesiaci zistis ako sa budes citit s kolegami..aky bude sef, a ci ozaj aj praca ti bude vyhovovat a este pocas skusobky kym ti skonci (do 3m) si mozes skusat posielat zivotopisy a mozno sa postasti, odist mozes hocikedy do toho casu, ak by si aj nieco nasla. A mozno ani nebudes hladat, lebo zistis,ze je to lepsie ako reci co si pocula a prelci to aj prvy dojem🙂 Drzim palce

anonym_62930d
Dnes o 18:43
@anonym_d66eda

@anonym_b9cb49 ano, také zmeny boli, zmenili mi zaradenie z vedúcej sekretariátu na riaditeľku kancelárie.

@anonym_d66eda bola som u generálneho prišli voľby a 80% ľudí islo preč.Sice na iné ministerstvo, ale išli plus teraz sa vo velkom zlucuje a prepúšťa.Som na inom ministerstve, ale počkám do volieb a chcem ísť na SZCO

Strana
z2