icon

Nechce sa mi vrátiť do práce po rodičovskej dovolenke

Včera o 22:23

Zeny, viem, ze ma tu ukamenujete, ale aj tak to priznam. Za pol roka mi konci RD a uz teraz sa mi nechce vratit do prace. Mam dve deticky, po prvom som sa vratila na rok do prace, potom som otehotnela s druhym. A uz teraz mam obavy, ako to vsetko sklbim, pracu mam dobru, aj kolektiv ok, aj pracovny cas taky, ze budem stihat vyberat deti, ale ja by som najradsej ostala doma, starala sa o deti, domacnost, zahradu a to by mi uplne stacilo 😄 manzel pracuje vacsinou od 8 do 18 (zivnostnik), niekedy aj dlhsie. Jasne, ze domace prace si podelime, ako sme si delili, kym som bola ten rok medzi materskymi v praci, ale vzdy to je aj tak trochu viac na mne, kedze aj koncim skor v praci a pod. Teraz je cela domacnost na mne, ale zvladam to v pohodicke, kedze som doma.
Mozno ste to mali niekto podobne ako ja a nakoniec ste boli rady, ze ste sa do prace vratili a nebolo to az take strasne?
Povzbudte ma prosim 🤣

anonym_16eb96
Včera o 22:47

No tak zostan zena v domacnosti. Mozete si to dovolit?
Ak nie, zbytocne filozofovanie 😁 Bude dobre, podla toho ako opisujes svoju pracu, nie je to nic strasne. Len si si uz "zvykla" tam "nechodit" 😁
Drz sa.

anonym_c5f4bf
Včera o 23:10

asi pol roka mi trvalo kym som si zvykla, ze musim skoro vstavat a niekoho pocuvat, na rodicovskej mi bolo super, potom trpke prebudenie do reality

anonym_345f10
Včera o 23:32

Som bola rok doma s malym a potom sup do prace,maly od noveho roku uz pekne do skolky.Pekne vstane,tesi sa do skolky,pekne sa tam hra,neplace.Zvykol si velmi pekne a rychlo.
Aj ty si zvyknes,neboj o par mesiacov to uz budes brat opet normalne.

anonym_6d7f2e
Dnes o 00:02

Najdi si pracu z domu🤣na par hodin 🤣

anonym_13b4d4
Dnes o 06:28

Jejda, akoby som seba pocula, na jesen ma to caka tiez a vobec sa mi nechce od maleho…Viem si predstavit travit cas ovela zmysluplnejsie, ale peniaze sa zidu 😂 ale verim ze len na cas, potom mame ine plany

anonym_b103e1
Dnes o 06:36

@anonym_autor Ak ťa muž uživí, vie ti vytvoriť finančnú rezervu do budúcna, nevadí ti,že sa nebudeš ďalej rozvíjať, budeš stagnovať a možno o 10 a viac rokov budeš pre prac.trh veľmi nezaujímavá. Hlavne sa poraď s mužom, lebo on nie je povinný byť hlavným živiteľom domácnosti.

anonym_089f38
Dnes o 07:51

Moj muz keby zaraba viac tak ma nikto do roboty nedostane kym deti nebudu samostatne. Ja keby som na tvojom mieste ze by som si stihala deti zaniest aj vyzdvihnut by som bola stastna. Ja ich nestiham ani zaniest ani vyzdvihnut. Strasne daleko dochadzam. Neznasam byt s cudzimi ludmi v kancli.Som introvert,strasne tam trpim. Moj sen je praca z domu. Mne sa robit chce ale toto je zufalstvo. Som nonstop unavena,vycerpana zo vstavania 4:30, z cestovania.

anonym_1c35bb
Dnes o 08:24
@anonym_089f38

Moj muz keby zaraba viac tak ma nikto do roboty nedostane kym deti nebudu samostatne. Ja keby som na tvojom mieste ze by som si stihala deti zaniest aj vyzdvihnut by som bola stastna. Ja ich nestiham ani zaniest ani vyzdvihnut. Strasne daleko dochadzam. Neznasam byt s cudzimi ludmi v kancli.Som introvert,strasne tam trpim. Moj sen je praca z domu. Mne sa robit chce ale toto je zufalstvo. Som nonstop unavena,vycerpana zo vstavania 4:30, z cestovania.

@anonym_089f38 a kedy budú deti samostatné? Keď nastúpia na základnú školu? Na druhý stupeň? Keď budú mať maturitu? Ukončia VŠ a reálne sa osamostatnia a odsťahujú? Keď sa oženia a vydajú a porodia vlastné deti?

anonym_08be46
Dnes o 09:11

@anonym_autor prvé týždne ťažko. Hlavne kym si deti zvykli v škôlke. Ale v práci som si oddýchla

anonym_66cf8a
Dnes o 09:47

Ked na to mate ostan doma, jedine riziko, ked umrie alebo mu prepne na stare rok a najde si milenku, tak skoncis pod mostom. Pokial to nehrozi a budes sa vediet sama o seba postarat nejakym pasivnym prijmom. Ostan doma. Uprimne 80-90% lidi chodi do roboty len preto, co cinkne na ucte po mesiaci .. nikto ta neukamenuje, len ty / vy viete ake su vase moznosti

anonym_831c3c
Dnes o 09:54

Veď ostaň doma, tá ktorá ťa nahradí bude mať aspoň super prácu.

zuzike123
Dnes o 10:12

Nevybrala si si dobre forum, co sledujem na MK v poslednej dobe, su tu same superzeny, supermatky, superzamestnankyne, a hlavne pod ruskom anonymity sa da zazdielat vsetko. Tu sa podpory zrejme nedockas.
Zariad sa podla toho ako to vam v rodine vyhovuje. V mojom okoli je dost zien, ktore zostali doma dlhsie, starali sa o deti, chod domacnosti. Nikto ich za to nehanil, spravili tak ako to vyhovovalo aktualnej rodinnej situacii. A s postupom casu, kazda potrebovala sebarealizaciu. Kazda si nasla svoju cestu a aspon na par hodin denne sa realizuje mimo domu, casto v inom odvetvi ako pred detmi. Drzim ti palce, aby si si nasla aj ty svoj sposob fungovania.

anonym_2abb51
Dnes o 10:17

pozri mozno tvoju dilemu vyriesi sam zamestnavatel, teraz sa dost prepusta najma ak si bola dlhsie mimo prace
ale toto je diskusia najma s tvojim muzom ze ak je on s tym ok tak proste ostan doma kym
vam to bude vyhovovat, uz nezijeme v komunizme ze kazdy musi pracovat
v mojom okolintiez vela zien ostalo doma kym boli deti male je to skor beznejsie ako sa vratit do prace

anonym_f16d51
Dnes o 10:29

Chapem, ze sa takto cítiš komfortne, ale nie je dobre zostat doma pre tvoje dobro, musis sa rozvijat. Ja vidim na okoli, ze kazdy, kto zostal doma, odrazilo sa to na ňom osobnostne. Teraz nemyslím, ze stratil pracovne navyky, ale stratil mnohe zručnosti, schopnost komunikovat, mysliet, byt samostatný. Je úplne legitímne, ze človek sa v svojej bubline doma citi najlepšie, ale zakrnie, povedz si, ze nedovolis, aby sa to stalo sj tebe. Ja som mala tiež obavy z noveho začiatku, z novej prace, ale v praci som stastna, vnímam, ako rastiem, aj mi to hovorili rodičia, ze si to vsimli a som úplne inde ako sestra, ktorá zostala doma, vyvinula sa u nej depresia a podľa mna socialna fobia, pre ktorú ešte aj ucast na pohrebe bol traumatizujuci zazitok kvôli 80 ludom, ktori boli s nou v miestnosti. Pritom ona bola vzdy tá schopná, organizačne zdatná a stal sa z nej psychicky chory človek.

sense
Dnes o 10:51

Treba si sadnúť s mužom a prebrať to s mužom . A ak sa budeš musieť vrátiť tak to zvládneš, lebo budeš musieť

anonym_41ad2e
Dnes o 11:23

spravte si tretie dieta, pripadne aj stvrte. zostan doma aspon 10 rokov a ked ta muz opusti kvoli inej, hladaj si bez praxe novu pracu...
zeny, preco nemyslite na svoju vlastnu buducnost po detoch?

anonym_23b8bd
Dnes o 11:30

Ak si to mozete dovolit, ostan doma, ja som doma ale z inych dovodov a je uzasne stihat si porobit, venovat sa detom. Ked deti odrastu a budu mat svoje zaujmy tak sa kludne vratis do prace

anonym_41ad2e
Dnes o 11:35

a hlavne v dnesnej dobe je dolezite, aby zena mala prax a prijem. zomieraju bohuzial stale mladsi ludia 😔 a rodicovska dovolenka, resp. roky bez prace ovplyvnuju aj vysku dochodku.