Nechcem ísť zajtra do práce
Ja ani zaspať neviem taký mám stres. Nechcem aby bolo zajtra. Nechcem ísť do práce. Mám obavy. Bojím sa.
Ale k veci. Pracujem v administratíve, môjmu šéfovi sa momentálne až tak nedarí, tak ponúkol na prenájom časť jeho kancelárskych priestorov. Zatiaľ by bolo všetko ok, pani ktorá prišla bola.ok, ale teraz jej dosť idú obchody, tak začala hľadať asistentku, (doteraz som jej občas vypomohla ja) ktora od zajtra.nastupuje. Je to dievča, ktoré ma pred pár rokmi v škole šikanovalo.
Na pohovore bola veľmi milá ako by ma ani nespoznala, ale ja jej neverím.som samý kŕč. Nevidím čo mám.robiť prácu potrebujem.
pozri sa, ludia sa menia. mozno je aj ona uz niekym inym. a ty tiez. uz nie ste deti. ano co sa dialo bolo zle ale teraz ste obe niekde inde. nemusis je verit ani byt s nou kamoska. ale preco by si sa mala bat? toto je presne ukazka toho ze nikdy nie je riesenim problem zamiest pod koberec. s traumami treba pracovat aj ked naoko zmiznu. mozno ti tato situacia ma ukazet ze tuto cast este musis v osvojom zivote doladit a nieco sa naucit.
ja viem ze uz to znie ako klise ale fakt bxy som ti poradila pokecat o tomto s odbornikom. poriesit minule traumy, naucit sa s tym pracovat a hlavne pracovat s tym aby si uz nikdy v takej pozicii nebola. aby si sa nemusela takto citit ako sa citis dnes.
drzim palce.
Vsak ,coho s bojis, ved teraz potrebuje ona teba,Tak ziadna sikana,,len sa zdravte, a na zaciatku ju praveze privitaj vetou...vitaj u nas, a komunikujte jlen ked ona ta bude potrebobat..Popros sv Jozefa, patron pracujucich, spolu s duchom sv,,ako sa mas k nej spravat,,,Neboj, je nova, ziadna sikana,aspon na zaciatku, ak by uz zabehnuta ta sikanovala,,tak jej pripomen ze to uz bolo, nie ste v skole,,Nevracaj jej ziadnu sikanu, ale rozhodne sa sikanovat nedaj,a popripade,keby isla po starych kolajach,neboj sa,obran sa so zvysenim hlasom.Ked nepomoze,ani zvyseny hlas,tak ju naplas,popripade aj urob, ze si ju budes natacat,,aby si mala dokaz
Nasypes jej do kavy prehanadlo . Pomsta po rokoch .prevetra ju
Vsak ,coho s bojis, ved teraz potrebuje ona teba,Tak ziadna sikana,,len sa zdravte, a na zaciatku ju praveze privitaj vetou...vitaj u nas, a komunikujte jlen ked ona ta bude potrebobat..Popros sv Jozefa, patron pracujucich, spolu s duchom sv,,ako sa mas k nej spravat,,,Neboj, je nova, ziadna sikana,aspon na zaciatku, ak by uz zabehnuta ta sikanovala,,tak jej pripomen ze to uz bolo, nie ste v skole,,Nevracaj jej ziadnu sikanu, ale rozhodne sa sikanovat nedaj,a popripade,keby isla po starych kolajach,neboj sa,obran sa so zvysenim hlasom.Ked nepomoze,ani zvyseny hlas,tak ju naplas,popripade aj urob, ze si ju budes natacat,,aby si mala dokaz
@vorkola ďakujem ja osobne mimo temy za tuto radu. Zajtra idem prvykrat do novej prace a budem mysliet na prihovor k svatym 🙏🏻♥️
chápem, že ťa možno prenasleduje nejaká trauma z minulosti, ale možno si ťa naozaj nepamätá, mohla sa zmeniť, predsa to je už niekoľko rokov dozadu, aj keď pre teba je to citlivá téma, ona na to už možno zabudla… daj sa do kludu, rob si svoju prácu a ber ju ako kolegyňu a nie ako dievča, ktoré ti robilo zle… drž sa 🫶🏻
@anonym_autor verim, ze ona sa po rokoch zmenila (poznam zo stretavok zo SŠ, kde sa po rokoch vsetky animozity "zmudrenim vekom" premenili na pohodu, vludnost). Neboj, bude to v poriadku.
Prezivas flashback. Nespracovanu traumu. Vtedy sa akob ocitnes v minulosti, znova sa citis bezmocne. Musis si uvedomit, ze pritomnnost je ina, ze nie si to dievcatko zo skoly.
- V pripade paniky pouzi metodu 5 farieb - hladaj a v duchu menuj 5 farieb a vsetky farebne predmety tych farieb okolo seba.
- Plus stvorcovy dych - na 4 doby nadych, na 4 podrz dych, na 4 vydych, na 4 doby podrz dych...
Toto cvicenie ta vrati do pritomnosti. V ktorej si uz dospela zena, nie bezmocne dievcatko.
Ak by ta zena s akoukolvek sikanou zacala, tak hlasit sefstvu. Vybuduj si postoj, priprav sa, nebud ako to male bezmocne dievca, je tisic sposobov ako si pomoct. Dupni nohou a povedz: Moja, toto si tu dovolovat nebudes... a podobne. Proste sa nauz narabat s neprijemnymi vecami...
ale to nie sú desaťročia, som iba tri roky preč so školy, stala sa určita vec, ja som v treťom ročníku šla na individuálne štúdium
Do rána ako zbitý pes, má triašku, všetko ma bolí, všetky kĺby, nevládzem prehĺtať, má zvýšenú teplotu, hnačku napína ma, do práce nejdem
Uz si dospela, vzchop sa. Predsa si nenechas "skakat po hlave". Pockaj ako sa bude chovat a ak bude mila a bude vhodna prilezitost sebavedome jej povedz, ze cakas ospravedlnenie, ze predpokladas, ze uz ma rozum.
neblázni, dievča, ešte sa nič nestalo a ty už hysterčíš dopredu. Ak ťa takto rozloží baba, ktorá si ťa možno už ani poriadne nepamätá, mala by si to riešiť s odborníkom, pretože tvoja reakcia nie je v poriadku
Určite jej ukáž že sa nebojis a si sebavedoma .Taký kto šikanuje sám trpí nedostatkom sebavedomia a potrebuje si to dokázať na šikane slabších je to úbohý človek
Ako to dopadlo? Bola si v praci?
ale to nie sú desaťročia, som iba tri roky preč so školy, stala sa určita vec, ja som v treťom ročníku šla na individuálne štúdium
Do rána ako zbitý pes, má triašku, všetko ma bolí, všetky kĺby, nevládzem prehĺtať, má zvýšenú teplotu, hnačku napína ma, do práce nejdem
@anonym_autor veď jej povedz , neotravuj a daj pokoj ! Vôbec sa s ňou nerozprávaj. Ignoruj ju. To vážne si nešla do práce? Len kvôli tej žene. Tak to je riadna blbosť.
@anonym_autor a si predstav, že ona teraz doma tiež premýšľa, ako sa ti ukáže na oči, keď ti v minulosti robila zle. Možno má tiež kŕče, možno premýšľa, či si ju pamätáš. Kašli na to, časom sa možno zmenila.
@anonym_autor a si predstav, že ona teraz doma tiež premýšľa, ako sa ti ukáže na oči, keď ti v minulosti robila zle. Možno má tiež kŕče, možno premýšľa, či si ju pamätáš. Kašli na to, časom sa možno zmenila.
@margotka17 nie...je zakerná ako bola a to aj ukázala
Oh moja zlatá, to mi je ľúto... 😔 Viem sa vcítiť do teba lebo aj mňa v škole šikanovali, hlavne jedna trúba. Musíš sa jej postaviť. Problémy sú na to, aby sa prekonávali, nie aby nás zložili 👆
Ak ti ju život poslal znova do cesty, znamená to len jedno. Máš sa niečo naučiť- lekciu. Pravdepodobne lekciu asertívnosti, odvahy a postavenia sa za seba. Musíš sa naučiť otvoriť si ústa a obrániť sa 😤
Ak to nezvládneš a z tejto situácie ujdeš, je pravdepodobné, že sa ti to bude v živote opakovať. Len možno v inej forme. Ale budeš znova a znova v tejto situácii až kým ju nezvládneš.
Radím ti pomodli sa za to, napr. ruženec, čítaj Sv. Písmo, pros Ducha svätého o radu, silu. A ver, že On ti pomôže, zmiznú fyzické príznaky, dá ti odvahu, silu obrániť sa 💪
Hlavne jej nič nevracaj, drž si odstup a na rovinu jej povedz, že s ňou budeš riešiť výlučne pracovné záležitosti a nech sa naučí konečne slušne správať lebo toto neakceptuješ a postúpiš to ďalej.
@anonym_autor ja osobne by som skúsila sa porozprávať s tou pani, čo si prenajíma časť kancelárie. Keď máte dobrý, možno priateľský vzťah, pozvať ju na kávu a povedať svoje skúsenosti s tou jej novou zamestnankyňou. Osobne by som nechcela zamestnať človeka s takou minulosťou, zbytočne by sa to dialo zase na pracovisku. Ale to trebalo riešiť hneď po pohovore. Ak je už zamestnaná na plný úväzok, good luck.
Hlavne jej neukazuj, že sa jej bojíš. Vystupuje suverénne LEBO ty poznáš prostredie aj prácu a čo robíš robíš dobre. Tak hlavu hore a drž sa 👍. Mimochodom spomenula som si ako sa mňa snažila jedna spolužiačka ponižovať. Raz ma to dozralo a pred celou triedou som jej vypálila facku. A bolo po šikane
neblázni, dievča, ešte sa nič nestalo a ty už hysterčíš dopredu. Ak ťa takto rozloží baba, ktorá si ťa možno už ani poriadne nepamätá, mala by si to riešiť s odborníkom, pretože tvoja reakcia nie je v poriadku
@danica2711 tvoja reakcia nie je v poriadku. Baba sikanatorka si nepamäta svoju obet…obet si to pamäta aj po x rokoch. To je normalne jej napisat ze hysterci???? ….ty keby prezijes nejaku traumu tak si myslis ze na to len tak zabudnes???alebo za to ze si najdes odbornika ze ti to vymaze z hlavy???
Musis jej ukazat ze sa jej nebojis a ze ty mas navrch!!!! Halooo dievca ta krava ti uz nebude ublizovat!
Ja by som vobec nebola priatelska, naopak bola by som odmerana. Zena ved realne mas navrch, ona len nesmie ucitit tvoj strach. Vytri jej zrak 🤣. Spravaj sa tak, ze ty mas navrch, to u tychto slabosiek funguje. Uz nie si bezmocne dievca v triede, ktoru neznasas. Si v praci a si tam dlhsie nez ona, naznac majitelke kancelarie, aku tam ma osobu a nedaj sa. To ona by sa mala triast a bat tvojej pomsty, ale ty si dobra osoba tak budes len strategicka a odmerana 😉.
Tiež som bola na zakladnej škole šikanovana a prvykrat po rokoch som uvidela toho už”chlapa” lebo naše deti chodia do rovnakej školy a nevedela som čo robiť pritom ja mam pocit že ja som osobnost ktora sa neda ale v tom momente na mna vsetko doliahlo prehrali sa mi tie situacie pred očami ale vieš co neviem kde sa to vo mne vzali ale nabrala som odvahu pozdravila som sa a potom ked sme boli na vystupenie normalne somnou kecal a opadlo to somna od vtedy som pochopila ze zo starymi krivdami sa treba ucit pracovať
@anonym_autor smer odborná pomoc a čo najskôr. Ak takto reagujes po pár rokoch, nemáš to nijako spracované a bude sa to s tebou ťahať ešte dlho. A to nechceš! Chces byť voľná! Držím palce
@margotka17 nie...je zakerná ako bola a to aj ukázala
@anonym_autor tak sa musíš vzchopiť, nedať na sebe vidieť, že ťa jej prítomnosť vyviedla z miery. Povedz si, že ty na to máš, už si dospelá, sebavedomá mladá baba, ktorú nikto nebude ničím zastrašovať, dávať do úzadia....Máš svoju hrdosť, sebavedomost a vieš si povedať svoje. Ak niečo, ohrad sa, že už nie si ustráchane dievčatko zo školy, ktoré ona svojou hlúposťou šikanovala a kľudne pred všetkými povedz, čo všetko ti robila v škole. Ona nemala v škole čím vyniknúť, nebola zrejme tak múdra a šikovná, tak teba šikanovala. Držím ti palceky, nedaj sa.
@anonym_autor Mas moznost jej ukazat,ze sa jej nebojis. Uz nie ste na skole. Uz si v praci a ona nema na teba dosah. Ak ta to az takto nici,nechces ist ku psychologovi? Musis sa z toho dostat a ukazat tej chudere,ze si schopna zena a nema pravo ta deptat.
@anonym_autor Hlavne musíš byť silná. Tvár sa akože nič, Ty si vo firme dlhšie, takže máš navrch. Druhí si do nás dovoľujú, keď cítia, že sme psychicky slabí a že si môžu do nás dovoliť. Takže je len na tebe, či jej dáš tú "šancu" aby bola k tebe drzá ako predtým. Ak je milá, tak to je dobre, možno sa už zmenila, predsa len, už je dospelá. Veriť jej to, samozrejme, nemusíš, ale keďže budete pracovať v jednej firme, tak aby si tam vydržala, musíš s ňou vychádzať dobre. Mysli na to a choď do práce s hlavou hore, keďže prácu potrebuješ. Ver mi, dá sa to, ja mám ten istý problém, ale keďže mám dobrú prácu, do ktorej som vždy chodila rada, tak nedovolím aby mi nejaká "hus" pokazila radosť z nej. Takže popracuj trochu na svojom sebavedomí a uvidíš, že sa budeš cítiť po lepšie. Ona je určite sebavedomá, takže v tomto ju musíš dohnať. Výhodou pre teba je, že si vo firme relatívne dobre zapracovaná, takže hlavu hore, Ty to dáš. 🙂
Niekde som čítal že treba každý deň urobiť jednu vec čo nás desí ...
@anonym_autor podla mna na teba nezabudla ale co mala na tom pohovore robit?Jasne ze sa tvarila,ze si ta nepamata.Ci mala ti povedat,jeeej,tebe som pekne robila zle pocas celej skoly hehehehe,no by ste sa zasmiali ze🙂.Takze pamata si ta velice dobre ale konfrontovat sa s minulostou,este takouto,pred tebou na pohovore nechcela.A asi aj tu pracu dost surne potrebuje.Je to blba situacia ano,tiez by mi bolo z toho zle
Pozrite, posťažovala som sa kamoške, tak mala nápad. Ušili sme na ňu búdu a ona sa parádne chytila, tým ma len utvrdila v tom čo som si myslela

a co s nou mas? ved bude pracovat pre niekoho ineho, nebude to tvoja kolegyna