icon

Nechcení hostia na firemnom večierku: Ako to zvládnuť?

22. dec 2024

U nás vo firme si vianočný večierok organizujeme sami zamestnanci v spoločných priestoroch. V dostatočnom predstihu boli pozvané všetky oddelenia s tým ze teda platí sa 20€ za osobu na catering a alkohol...vyzbieralo sa nás 30ludi s tým ze teda ostatní na večierok neprídu. Okey nevadí to by bolo v poriadku keby ďalších 20ludi z firmy nepríde "len tak pozrieť na hodinku" na jedno pivno, na 2pohare vínka na trosku kapustnice a reznik...my sme objednali Catering pre 30 ľudí q toto dopadlo tak ze večierok sa ešte ani poriadne nerozhodol a už nebolo čo jesť q piť lebo s +20ludmi (ktorý ani nezaplatili) "len na chvilu" nik neratal normálne ma to rozčarovalo aj viac mojich kolegov...mam chuť im tam ešte v pondelok dodatocne vylepit obálku nech prispejú spätne aspoň po 5e..

Strana
z3
simca06022011
27. dec 2024

pre toto sa na organizovanych veciach firemnych, casto podpisuje "ucast" na mieste.. jednak mam to podklad ak sa cerpaju financie zo socialneho fondu, priadne firma si to organizuje z financii = lebo musim vediet, ze sa to neminulo na hocikoho ale naozja na zamestnancov.
Ja sa divim, ze ked sa tam objavili, a pekne napapali a napili, tak to hned niekto neriesil. Mate tam holubnik. Ja neveim ci sa tam da, nejak dozadovat zaplatenia ak je to len tak medzi vami, to uz jedine nejakym sposobom, ze im dohovorite a poziadate ich o vyplatenie tych 20EUR, kedze urcite ti co si zaplatili, nemali to za co si zaplatili = vdaka nahodnym okoloiducim. Nabuduce si to dajte ako uzavretu spolocnost a zavrite, ak je to vo firemnych priestroch tak duplom.
TO mate pocas pracovneho casu ci ako? :D ze sa tam tolko ludi premava?

cacianka
27. dec 2024

@zuzanika prečo ? U nás sme mali divadlo, RND predstavenie ako predvianočný benefit. A potom si niektoré oddelenia) prevádzky robili svoje polosukromne večierky , v práci , s povolením šéfov kus cez pracovnú dobu a pokračovanie po.

atinkaa
27. dec 2024

Ja neviem, patrím k tym co aj ked idu na minutu ako pises “zobnut pokecat”, tak by som to normalne uhradila. Ale to som ja a ty mas zjavne kolegov z druhej strany spektra a stve ta to. Co s tym robit?
1 - pre takych expertov nic neorganizovat aby si nemusela byt sklamana
2 - asi ani nemat vratnika skor mat niekoho kto “strazi” bar, kedze mate kolegov, co sa radi bavia na cudzi ucet a je to ozaj trapas lebo inde k tomu vyzbieraju este skor na charitu - kapustnicu pre bezdomovcov a vy … no aby ste mali listky priste 20+5 pozvi svojho minutkoveho kolegu na drink😅🥂
3 - kludne by som im to rozpocitala aj teraz, teda dodatocne by som urobila 5-10-15 eurové listky a podla odhadu by som im ich rozdala - uplne v klude nech sa hanbia✌️🙈

malena
27. dec 2024

Vaša chyba, že ste to dovolili, čo sa teraz sťažujete ? Dodatočne im to zarátajte a celú sumu, nie 5 eur, inak sa vám budú chechtať za chrbtom, ako s vami vybabrali...

mandarinka555
28. dec 2024

Založíš diskusiu a zdúchneš? Skutočne dospelé🙈

mandarinka555
28. dec 2024

Ja neviem, asi by som urobila zo seba kravu, ale počuj Dušan, bol si tam tri hodiny, Eva ty dve hodiny, Jana, ty tiež tri hodiny, takže prosím cálovať ,lebo včetci ste "žrali"🙈

misslilac13
29. dec 2024

Ja osobne by som nedala na firemný večierok ani 2 centy, mala to zaplatiť firma a nie zamestnanci. Ale ja by som na žiadny večierok ani nešla.

muchotrafka298
29. dec 2024

@misslilac13 je vela zamestnavatelov, kde vecierok maju a plati za neho peniaze. Ja sama poznam viacero takychto pripadov. Nie vsade na to dava zamestnavatel peniaze, u nas napriklad mame a mimo firmy. Ucast je dobrovolna, kto chce, ten ide, kto nechce, nezucastnuje sa.

dancingqueen321
30. dec 2024

Mne je skor do smiechu ze firemny vianocny vecierok, ale skladate sa :D :D akoze ja by som na taky vecierok vytoto, ked to zamestnancom nezatiahne firma :D

Strana
z3