Nechcení hostia na firemnom večierku: Ako to zvládnuť?
U nás vo firme si vianočný večierok organizujeme sami zamestnanci v spoločných priestoroch. V dostatočnom predstihu boli pozvané všetky oddelenia s tým ze teda platí sa 20€ za osobu na catering a alkohol...vyzbieralo sa nás 30ludi s tým ze teda ostatní na večierok neprídu. Okey nevadí to by bolo v poriadku keby ďalších 20ludi z firmy nepríde "len tak pozrieť na hodinku" na jedno pivno, na 2pohare vínka na trosku kapustnice a reznik...my sme objednali Catering pre 30 ľudí q toto dopadlo tak ze večierok sa ešte ani poriadne nerozhodol a už nebolo čo jesť q piť lebo s +20ludmi (ktorý ani nezaplatili) "len na chvilu" nik neratal normálne ma to rozčarovalo aj viac mojich kolegov...mam chuť im tam ešte v pondelok dodatocne vylepit obálku nech prispejú spätne aspoň po 5e..
@autor veľmi zlý organizátor. Snáď "20" ľudí si samo nezáležalo a nezabralo jest? To vážne nikto nemal gule aby tým co prišli bez pozvánky povedal že haloooo neplatil si.
no keďže mali prístup všetci a nedal sa zamedziť prístup na večierok, tak určite vypýtajte peniaze od všetkých tých, ktorí nezaplatili a zúčastnili sa. Peniaze dajte od obálky a odložte na ďalší rok, keď bude večierok.
@tehulka2011 niekedy si robí večierok iba samotné oddelenie. Ako my napr. Od zamestnávateľa sme mali v prvom rade odmeny a malý večierok pre celú organizáciu. My sme si ale večierok urobili ešte sami, naše oddelenie a večierok trval od pracovnej doby až do neskorého večera 😀 a vtedy sme si všetko platili my
Ja by som to tiez uz neriesila ale buduci rok by to chcelo lepsiu organizaciu. Napriklad postavit hostesku s guest listom a nasledne dat tomu kto je nahlaseny a zaplatil vopred pasku na ruku. Ten kto nezaplatil by musel zaplatit na mieste. Tym padom ale by ste museli objendat vacsi catering lebo nevies kolko ludi pride nenahlasenych.
Pripadne si urobte vecierok ze kazdy donesie nieco - alko/nealko/jedlo a pohostenie si urobte sami. 30 ludi zas nie je tak vela. Mozete to nazvat batozkovy vecierok - dones si co zjes a vypijes 😂
Pre mna vsak najviac nepochopitelne je aj tak to ze preco ten vecierok neplati zamestnavatel ale poskytne len priestory 🤷🏻♀️ ved to si rovno mozete ist sadnut len na drink niekam a kazdy si zaplati svoj ucet.
Mali ste sa vybrat po 25, a zaplatit osobu pri vstupe. Teraz uz len vyzvat "vtierky" aby prispeli. Ale teda ze nlmaju kozu na ksichte, trepat sa niekam, kde nechceli ist, ale zadarmo, coby nie.
Ja napisem za seba, ze nam plati zamestnavatel vecierok, nie je to povinne, kto chce, ten ide. Vacsinou je tam servirovane 1 jedlo (predjedlo/polievka, hlavne jedlo a dezert), nejake napoje. To je vsetko, nic viac tam nie je.
Potom mavame v robote este take posedenie, ze obed, kde je iba kapustnica a chlieb. To vybavi kolega u kamosa, ze nam to uvari za cenu surovin a u nas len ohrejeme. Tento rok sa bolo treba vopred nahlasit a kazdy mal 1 porciu, uz na toto boli pindy, ze preco len jednu porciu. Niektori to nerespektovali a vrcholom bolo, ked zacali ludia prichadzat s rodinnymi prislusnikmi a detmi (!!!!!), takze na 20 porcii bolo zrazu 30 ludi a ani tych 20 nebolo, pretoze niektori kolegovia si nabrali 3 taniere. Toto svedci tiez o niecom vsakze? Keby sme to vedeli, objedna kolega viacej. Minuly rok sa napriklad vyhodilo, lebo sa zbytocne vela dalo spravit. A nie, nebolo im to absolutne trapne, neuctive voci kolegom, ze zozrali kapustnicu aj im.
Kamarat pracuje v zdravotnictve a na vecierok si platia, kto sa zucastni, ten zaplati 10 EUR. Bez zaplatenia tam nemoze ist nikto a asi by to tam ani nikoho nenapadlo. Je to velke zariadenie. Parkrat tam bol, len mu nevyhovuje ten termin ako to mavaju posledne roky. Tiez tam mavali servirovanu veceru a napoje, nic dalsie.
Že sa poniektorí dovalili a na chrapuňa, je ich vizitka.
Veď sa poskladali 30 ľudí a takmer raz toľko sa prišli napraskať.
Asi ste mali zoznam tých čo prispeli, tak vieš presne kto neplatil - tým by som bez milosti poslala hromadný mejl, aby uhradili , ok ak nie tých 20, ale aspoň 10€, dohodnite sa tí ktorí sa pôvodne skladali.
€ nerastú na strome, nebola to akcia firmy, a za svoje súkromné € pohostim koho chcem, kedy chcem, a vôbec by mi nebolo blbé pýtať príspevok. Nie ty ale oni sa zachovali chrapunsky
Mne to pride ako uplna nehoraznost pardon toto by som cakala od deti na SŠ a nie od dospelych ludi. A dokonca sa nenasiel jeden taky ale rovno 20!! Vsak vedeli ze catering sa nahlasuje dopredu. Pokazili vam vecierok lebo ti co ste si zan zaplatili ste nemali ani co pit ani jest a poviem ti podla mna ste im to mali rovno na vecierku prizvukovat ze obcerstvenie je pri tych, ktori si zan zaplatili dopredu... takto uz posledne co vam ostava je vypytat peniaze spätne - a to urcite urobte aspon 10-15€ lebo toto sa naozaj nerobi. Ak nie su uplne vypatlani tak si to so sklopenymi usami zaplatia..
@muchotrafka298 budhova noha, to fakt na chrapuňa dotrepat bez príspevku ďalšie hladné krky,
@cacianka no presne, toto som si aj ja povedala, ze nebesia, toto nemozu mysliet vazne ked sa tam zacali zliezat s rodinami.....toto nepochopis....u nas to nie je platene, mame prachy na to od firmy alebo za tombolu na vecierku, ale tak ked planovali prist cele familie, tak to mali povedat, ked sa nahlasoval pocet ludi. Nic by sa nedialo, objednalo by sa toho viacej. Nie, oni cusali jak vsi pod chrastami a zrazu sa dohrnuli do roboty. Som len kukala.
Nabudúce rozdávajte lístky/ vstupenky tým, čo zaplatili.
To ste mali v ramci pracovneho casu? Ked tam mali pristup aj ostatni zamestnanci. U nas bol vecierok vecer, takze kto nemal byt vo firme, tak nebol. Ale u nas to riesil zamestnavatel. Ak by som mala organizovat party, tak radsej mimo priestorov firmy, niekde v restike. Kazdy by mal svoje menu a kto dojde pozriet, tak si plati.
To v akej sfere prosim ta podniká..vasa firma..ked tam take vysoke percento zamestnancov su nepoctiví a neslušní ludia?? Iba pre zaujímavost sa pýtam..
A to akože nikoho z tých 20 ľudí, ktorí neplatili, nenapadlo povedať, čo som dlžný? Kokos mať takých kolegov tak 🔫 našťastie u nás robí zamestnávateľ. Máme polievku, jedlo, zákusok, prípitok, citronadu, Kofolu a jeden teplý nápoj. Ostatné čo chceme si platíme sami. Volajú ma na každú akciu, aj keď som na materskej, ale vždy sa aj tak opýtam, či nemám dať nejaké €, pretože mi to príde slušné a úplne normálne. Takže jasné že pýtajte od kolegov po 10€. Bol si tam? Prispej... Nezaujíma ma, či si niečo mal alebo nie. Nechcel si chodiť, tak si nemal. A čo s vyzbieranými peniazmi sa dohodnite tí, ktorí ste platili. A kto nezaplatí, budúci rok by nebol pozvaný a ani vpustený
Normálne vstup len na pozvánku a ak chcel prísť niekto na hodinku, tak pri vstupe vyberať konzumné. O rok na to napísať, ze vstup bude povolený len pozvanými hosťom, kvôli dostatku zabezpečenia jedla.. Poslala by som email, ze aby sa nestalo to, co minulý rok ze nebolo dostatok jedla pre všetkých. Normálne vstup len na pozvánky po úhrade
Riadny trapas prist na nieco, kde dopredu avizujem, ze nepridem lebo som lakomy/a zaplatit a potom vyzierat...😀. Opytat sa na drzovku ci im chutilo zrat za cudzie, vyzbierat dodatocne plnu sumu a nabuduce lepsie poriesit organizaciu. A este ich poslat do prdele...😅
Tak ja by som od nich urcite vypytala peniaze. Lebo pocitaju s tym, ze teraz to uz nikto riesit nebude. Treba sa pripravit na to, ze budu vyjadrenia, ja som nejedol, malo jedol a pod. Treba si pripravit na toto nejaku odpoved.
Je to totalne chrapunstvo a vypocitavost, takto prist na vecierok.
Urcite to nenechajte tak. Snad nebudete platit jedlo druhym ludom a vam nakoniec chybalo. To je jedno kolko zjdeli, nemali pravo na nic.
Niekto s tym ma robotu, zaplati a niekto si pride len tak.
To, ze ste nemali "vratnika" ja uplne chapem. Snad nebude niekto stat pri dverach a cely vecer riesit, kto moze a nemoze vost. Vsetci vedeli, ze sa skladate a ten kto nezaplatil vedel, ze nema chodit.
Normalne som sa na.rala...
Ako to dopadlo?
Už s tým asi veľa nespravis, akurát vies akých máš kolegov a poučenie do budúcna..postaviť človeka aj so zoznamom mien ľudí, ktorí zaplatili a ostatných nepustiť..
O rok pekne vycapiť oznam- Kto má záujem ísť na večierok, tak 20€, kto na 10min pozrieť, tak 10€ 🫣
Asi som z inej galaxie, ale pre mňa je nepochopiteľné byť na firemnom večierku a ešte si za to vôbec doplácať...snáď zachody tam máte zadarmo v tej firme a ak ano, tak verim, ze to nie je jediný benefit ...Asi by som to do budúcna riešila posedenim v nejakej restauracii, kde si kazdy zaplati na konci svoj ucet, na kazdeho platiaceho jedlo počká....
@zuzanika no predstav si, ze je to na Slovensku este celkom normalne..Nie vsetci pracujeme vo velkych zahranicných korporatoch 🙂
V normalnej firme plati vecierok zamestnavatel. U nas si zamestnanci kupili listok za symbolicky peniaz (5 eur), vytazok siel na charitu.Na listku bol poukaz na drinky, jedlo a nealko bolo neobmedzene. Cateringova firma vydavala obcerstvenie na tieto poukazy. Vstup bol len pre tych, co si zakupili listok. Vsetko bolo super zorganizovane, jedla a pitia dostatok.
@sherynkamalinka nie je to normalne, je to chore.
Tak to je trápne. My mame posedenie v podobnej réžii. Zajedname priestor, no varíme si samé. Kto príde a nebol na zozname tak je vítany(kolegyne mali choré deti tak do poslednej chvíle nevedeli potvrdiť svoju účasť) no pekne 20€ na ruku😉. Vždy je všetkého dosť. Kupuje sa aj naviac. A eura čo ostanú idú automaticky na ďalšie posedenie. Nuž toto čo sa deje u vás mi príde dosť priživnicke. Na ďalší rok sa môže stať že 10 sa zložite a ostatní 40 sa prídu najesť,, ved vlani to fungovalo,, 😉tak načo platiť
Ja by som tiež vypýtala kompenzáciu..o 10€ a nechala to ako badget na budúci rok...

@tehulka2011 nie, niekde ani nemajú toľko chochnmesu, aby z jedálne objednali kapustnicu.Tiez mal muž večierok kde sa stretli a zorganizovali si ho sami