Nedarí sa mi nájsť prácu v Bratislave?
ani neviem preco to tu pisem, asi cakam nejaku radu. nikdo ma nechce zamestnat. byvam na strednom slovensku a chystam sa stahovat k priatelovi do bratislavy. snazim sa tam najst pracu no nedari sa mi. v nedelu som rozposlala zivotopisy lidlu, billy, tesca, kauflandu, mcdonaldu, burger kingu, drogerii a par dalsich miest a ziadna odozva. teraz rok pracujem v sklade, predtym sm 4 roky opatrovala mojho dedka. vystudovany mam ucnovsky obor ktory zial uz davno vymrel. maturitu nemam len vyucny list. ja uz neviem co robit ked ma ani do podrbaneho supermarketu ci fastfoodu nechcu zamestnat. ani sa ma len na pohovor nepozvu. to mam ist na urad prace alebo co? ja sa fakt snazim. ku kazdej pozicii som im okrem zivotopisu odoslala aj motivacny list. to si vazne musim najst ponuku kde sa reaguje bez zivotopisu? kedze je asi totalne shit.
@lakebabe vsetky kadernicky / kozmeticky / nechtarky co poznam su zivnostnicky a ani jedna nezamestna niekoho na tpp (ved by musela za nu platit odvody, dane, mala by povinnosti zamestnavatela) len prenajme miesto. A v podstate im je jedno, ci baba bude robit alebo nie, len nech plati.
Tak pozrite sa... buď bude hľadať spôsoby, alebo dôvody. Dnes sú možnosti aké nikdy neboli. Vidíte tých 17 ročných nagelovaných debilkov jak robia jutjuberov, jak sa vydraží hovno z michaela jacksona za milion euričiek, tak mi nehovorte, že si nevie nájsť job. Skúša, skúša, ale možnosti sú aj iné. Kadejaké. Samozrejme, že job ti nespadne z neba, to je jasné. Ja by som navrhol ďalej hľadať job ako "predavačka" a popri tom sa vzdelávať a zdokonaľovať v niečom, čo chce naozaj robiť...
@thirstymonk presne. preco bi som este 2 roky mala zostat v sklade a dokoncovat si maturitu, ked sa mozem prestahovat k svojmu priatelovi, najst si job a tam si dokocila ten poondiaty papier? tuto panicky sa na mna pozeraju zhora to vidim no preco nevedia normalne poradit len mi nohy podkopavaju. poviem to raz a naposledy. nemienim tu zostat dalsie 2 roky cize smola. skusam a skusam. snazim sa posielat kde sa da. viem ze moje skusenosti su shit cize co mam teraz podla nich kopat kanaly? proste to nechcem vzdat. aj ked na to mam velku chut. dnes mi prislo odmietnutie z kauflandu. ide ma porazit.
Máš to hygienické minimum? Alebo odbor ktorý ho nahrádza? Pretože to už obchody požadujú.
V obchodných centrách je tiež kopec inzerátov na dverách obchodov. Ale nikto ti nedá prácu za týždeň.
Adresu v životopise udavas bratislavskú?
@bosorkabb studovala som gastro odbor, cize by som mala mat. v bratislave este nezijem, cize nie. zalezi na tom?
Ale veď ja ti nehovorim, že maš dva roky dakde zostavať :D Maturita je dnes viacmenej základ, ale podnikať môžeš aj bez maturity. Aj bez ZDŠky... takže hlavu hore. Podľa mňa, ty v prvom rade nevieš, čo chceš robiť, to je tvoj problém.
Proste treba si niečo dorobiť, aby si mala co ponúknuť zamestnávateľovi. Ja mam tiež aj vysokú školu, ale dorabala som si teraz rôzne kurzy aby som proste mala remeslo v rukách a aby som mala prácu...ak nechceš dade muklovat za par éru, musíš niečo preto urobit
Priznajme si, niekedy len poslat životopis nestačí. Veľmi záleží aj od toho, ako ho máš napísaný.
Niekto sice vie citat medzi riadkami, no mne prišlo vela takých fakt slabučkých. Bol tam napríklad len názov firmy a možno nejaká veta, žiadny názov pozície, popis činnosti, fotka vystrihnutá z nejakej záhradnej párty, atď., motivačný list okopírovaný, nič nehovoriaci.
Nevravim, že to musi byt tvoj prípad, ale radšej si ho daj pozrieť niekomu, kto sa v tom trochu vyzná.
Tiež by som si dávala adresu tvojho priateľa z Ba, kde budeš byvat, nie súčasnú.
A skúsila by som reagovat i na ponuky - chyžná, upratovačka, pomocná sila v kuchyni. Keďže si niekoho opatrovala, predpokladam, že si mu upratovala, varila, takze takúto prax môžeš spomenúť a skôr vyžiť.
To vzdelanie môžeš riešiť časom. Záleží od prac.pozície, no tiež mi pride, že dôležitejšie sú skúsenosti, prax, vystupovanie a správanie toho človeka, než to či ma maturitu a nejaký papier, ktorý silou mocou dorobil. Treba si však ujasniť, akú prácu chceš robiť a až podľa toho dorábať školu- či vôbec a akú.
Kopanie kanálov je náhodou dobre platená robota :D Ale vhodnejšia skôr pre chlapa. Však normalne choď na upsvar. Podporis síce nedostaneš - to som prehliadol, že nemáš poistenie 270 dni (či koľko) a hľadaj priamo v BA. Neviem ako to máš s tým priateľom, ale hádam ťa nenechá zdochnúť od hladu kým najdeš job. Mňa moja nenechala, ešte mi aj cigy kupovala hehe. Na začiatku vzťahu. Dnes sme 6 rokov manželia, už skoro 7, máme dve deti a karta sa obrátila. Ide aj o to, čo chceš... chceš radšej slobodu, nenechať si od priblbleho šefa srať na hlavu, alebo chceš istotu za málo peňazí veľa robiť? Programoval som aj na TPP a zarobil som 800€ čistých v roku 2014. Teraz toľko mám za týždeň a nik mi nekadí na hlavu, ale zas sa vytavujem riziku, že nebudem mať čo robiť... nič nie je dokonalé a tak si musíš ty sama ujasniť, čo chceš. Robotu, ktorá ťa možno až tak nebaví, ale idú tam väčšie prachy? Alebo takú čo ťa baví, ale zarobíš menej? Sadni si, spíš si pre a proti, čo chceš dosiahnuť.
Ja som to mal odjakživa jasné - chcem byť na dôchodku jak môj dedo (zostalo mi to z detstva). Tak som si to tak zariadil. PRacujem 4-6 hodín denne, zarobím 2500-3000€ mesačne. PRogramujem na živnosť. Robím si z toho taký holubník že amen. Pozri sa, mohol by som pracovať denne 16 hodín a zarabať 10tisíc mesačne, ak by som si našiel USA firmu, tak aj 20-25 tisíc mesačne. Ale načo by to bolo dobre? V mojom živote prachy nie sú prioritou. V mojom živote je prioritou rodina a čas strávený s deťmi. Ja som mojho fotra v detstve "nepoznal". Ráno o 6:30 sa vybral do roboty, vrátil sa o siedmej večer, aj to kukal správy. Akurát čo nás o 19:30 ovrieskal, že sa máme brať do postele a že máme nahovno známky. Taký foter ja byť nechcem. A keby aspoň zarobil. Ale za minimálku dakde predával náboženské predmety...
Dumaj, dumaj. V BA máš možnosti jaké nikde inde nemáš. Alebo niečo vymyslí... choď do rizika. Hvoroíš, že máš priateľa, rátam, že deti asi nemáte... takže nemáš sa čoho báť. Proste to riskni a vyjde to. Uvidíš ;)
@lakebabe ale to je aj ich chamtivosť.Chce zamestnať niekoho na TPP dať jej 850 eur, lebo vie, že tá jej zarobí raz toľko plus jej prenechá zákazníčky a to sa jej nepáči.Preto chce každá robiť sama na seba, alebo idú do iného odvetvia, lebo miestnosť, vybavenie...a nemajú mladé po škole počiatočný kapitál.
@thirstymonk ty nie, ale tie panicky nad tebou. je pravda ze neviem co chcem. zatial.
@lasona no shit. jezisi maria povedala som ze si nechcem dokoncit maturitu?
Možno by si mohla prestať byť taká hrrr a zbytočne nahnevana.. prácu stále predsa máš, v nedeľu si odoslala životopisy predpokladám do veľa spoločností a odmietnutie zatiaľ prišlo z jednej.. to je len pár dní, predpokladám že sa k priateľovi nestahujes zajtra.. niekedy treba byť aj trpezlivý a čítať aj to čo ti tu píšu namiesto toho aby si ženy ktoré sa ti snažili poradiť a ukľudniť ťa nazývas posmešne paničky.. ak prídeš na pohovor takáto prednasrata tak ťa nevezmú nikde.. všade prijímajú radšej ľudí čo vedia vychádzať s druhými, aj tam kde netreba byť kvalifikovaný..
Ja som ti tiež chcela navrhnúť niečo konkrétne, ale keď vidím ako reagujes, tak to radšej ani neurobím..
@jana_eyre_2 lebo nepotrebujem reakcie typu "a ty si myslis ze bez praxe a skoly si nieco najdes?" za take reakcie som velmi vdacna (heavy sarcasm).
nemam sebavedomie cize odmietnutia znasam velmi tazko. tak prepac snazila som sa neodvrkovat ale ked vidim niektore z tych povyseneckych komentov tak sa mi zaludok dviha.
Rozumiem.. Skús medzi tými príspevkami nájsť tie, ktoré sú pre teba nejakým spôsobom užitočné. Od tých ostatných sa odosobniť. Veľakrát sa ľudia len nevedia vyjadriť inak, či si riešia svoje problémy, zranenia a cez teba sa im len vynoria na povrch.
To sa po 4 dnoch od zaslania zivotopisov uz opustas?😂 Sa ukludni trosku a bud trpezliva. Necakaj,ze v BA sa o teba budu bit. Je tu sice viac prac.miest,ale aj viac zaujemcov,tym padom nizsia sanca.
Autorka, v prvom rade sa prihlas v Bratislave do skoly na dialkove studium, aby si si dokoncila vzdelanie, od septembra mozes zacat. Ked si studovala v gastre tak skus nejaku hotelovu akademiu, povedzme … Ak ti mozem poradit tak posli mail do skol, ktore ta zaujimaju a popytaj sa na podmienky. Ak sa ti do tyzdna neozvu, zavolaj tam, pytaj si rovno riaditelku alebo zastupkynu a popros ju o info s tym, ze si uz posielala mail. Vyberies si skolu, kde sa ti budu zdat prijatelne podmienky. Toto je jednoduche, ziadna veda. Medzitym zhanaj pracu, do septembra, kym nastupis do skoly, urcite zozenies. Len tu skolu si zabezpc lebo teraz su terminy prijimania, mozno dialkovi to maju inak, neviem. Maj trpezlivost, nechci vsetko hned.
No tak pozri sa. Najlepšie je robiť to, čo ťa baví. Tam nie je o čom... takže čo ťa baví? Zodpovedz si túto otázku a predstav si, aké by to bolo, ak by si z toho žila. Dnes dokonca už aj "hraním PC hier" sa dá uživiť. Aby som to uviedol na správnu mieru - môžeš pracovať ako herný tester, čiže hráš hry a reportuješ chyby. Alebo môžeš byť profesionálny e-sport skiller - hraješ counter strike majstrovstva a na konci ťa čaká odmena napr. 300 000€ (bez srandy). Tu na slovensku máme jedného takého, stovkami riť utiera. To bol asi ten, ktorému mamka v detstve nebránila hrať hry :D Ale to sú samozrejme extrémny príklady... 🙂
Ja len tým chcem povedať, že dnes sa dá zarobiť fakt na všetkom. Keď sa dá zarábať na homeopatii, tak prečo by sa nedalo na niečom inom?
Tak hygienické minimum nepotrebuješ.
Áno je rozdiel zamestnať niekoho z BB a z BA. BA znamená že máš už kde bývať, môžeš nastúpiť hneď a podobne.
nemám pocit, že by ti niekto podkopával nohy a pozeral na teba zvrchu, len sa ti tu viaceré snažíme vysvetliť, aká je realita. Za tri dni sa zázraky nedejú ani v BA, ano, je tu viac pracovných príležitostí ale aj viac ľudí a zamestnávatelia si majú z čoho vyberať. V mekáči sa im oplatí skôr zamestnať študenta na dohodu o brigádnickej práci študenta, ako niekoho na tpp. Robota bude spravená rovnako, ale odvody pre zamestnávateľa nižšie.
ak chceš prácu v BA, tak ano, je dôležité si písať bydlisko v BA, prečo by mali zamestnať niekoho, kto ešte bude riešiť dochádzanie alebo len hľadať bývanie a pôjdu do rizika, že vlastne nenastúpiš, lebo ubytovanie...
a dobrá rada - sprav niečo s tým svojim sebavedomím, lebo ak takto budeš vystupovať aj na pohovore alebo v práci, tak naozaj budeš mať veľký problém si niečo nájsť - nemáš veľmi čo ponúknuť ale oprsklá si aj za troch, fakt sen každého zamestnávateľa aj kolegov...
@tiika to treba aj fotku? dufam ze to nie je nevyhnutne lebo v mojom pripade mi to skor znizi sancu na prijatie. bohuzial si nerobim srandu
@bosorkabb zaujimave. tak ale povedzme ze clovek hlada pracu dalej a nema tam nikoho ani byvanie. to ako najde ked nechcu zamestnat? sa to musi nejako dat nie?
Neviem kto ti podpopava nohy... Čakala si radu - dostala si...
Maturita je ti uz úplne nanic v ba to uz je bieda odkedy prisli ukrajinci, su vsade aj v bille za kasu, mam podibny problém ani na chyznu ma nechceli vziat
Nie, netreba. Možno to CV pôsobí o cosi lepšie. No keď fotku, tak už nejakú vhodnú a serióznu. Čiže nerieš. A pokial chceš radšej mrknut CV, môžeš mi napísať suk.správu.
Adresa v blizkosti miesta, kde chceš pracovať tiež nie je podmienka, zvyšuje však šance. Keď si máš dať akú, daj.
@klotildabazarik tak toto je uz na zamyslenie vazne. musime ist asi do zahranicia.

@estellas Momentálne Nitra ale to sa bavíme o Za odkiaľ pochádzam kaderníčku a kozmetickú si riešim keď som tam na návšteve. Je to pravda asi o lokalite lebo kadernicke každá co ju zauci, zdrhne posledných desať rokov. Každá ktorú si pamätám bud odišla hneď na matersku alebo sa im nechcelo robit do šiestej nemala problém zaucit ale je to katastrofa. Nemá šancu kohosi zohnať máva často inzeráty ale už minule vravela ze sa na to vykašle radšej prenájme kreslo nejakej samostatnej. Kozmeticka včera vravela ze za posledných osem rokov mala len dve co zaucila všetko a keď sa naučili robiť začali robiť sama na seba. Včera vravela ze ide zháňať kozmetickú do konca leta ak nenájde prestáva robiť mihalnice lebo už na ne nevidí a nemá jej kto vypomoct.
Ale u nás v NR to je podobne ked som bola na kozmetike tiež sa sťažovala
Kaderníčka keď sa bavila s tou majsterkou povedala ze väčšina tých báb ide radšej po škole robiť predavačku lebo sa toľko nenarobia ako v salóne na nohách cely deň