icon

Nemám právo byť na sviatky doma?

23. okt 2024

Uz budem zase sviatky robit. Kolegyne budu doma lebo ja nemam dieta. Nevadi, ze kilegyna nema male dieta staci aj vnuca. Pride mi to hrozne nefer, pretoze vedia, ze ja deti nemozem mat. Preco ja nemam pravo byt na sviatky doma? A aj ked som zmenila zamestnanie, vzdy to vide na mna. Len na mna.
Som z toho nestastna 😪

Strana
z4
sapa20
25. okt 2024

Ženy v 40 bežne rodia prvé dieťa. Čiže adopcia je výborný nápad

keiko33
25. okt 2024

Švagrinina sestra si adoptovala, keď mala 47, dokonca sa podarilo asi trojmesačné dieťa. Vydávala sa po štyridsiatke a deti nemohla mať. Stihla nakoniec všetko. Netreba sa vzdávať.

frzeiovn
25. okt 2024

To kde pracujes?

tanickalc
25. okt 2024

A keby mali všetky zamestnankyne doma deti v cca rovnakom veku? Ako by to bolo? Aj tak niektorá niekedy musela odpracovať a byť mimo rodiny. Podľa mňa by to malo byť tak, že raz jeden, inokedy druhý. A nie stále ten istý.

etelkatelka
26. okt 2024

Zober si na maminku Očr

nominativ
26. okt 2024

Toto je veľmi divná diskusia. Ako keď niekto klame, preháňa a zahmlieva a všetkým na tom niečo smrdí... A celé sa to dostáva do divnej špirály...

Najskôr majú mačku, ktorá je náhrada materinskej lásky, že kôli nej nemôže byť v práci cez sviatky. Potom každý rok mení kôli sviatkom prácu. Potom je v práci už 5 rokov. Potom umiera mama a šéfa to nezaujíma. Potom "ukončila" prácu, som zvedavá, že ako? Pretože ak je tam dvojmesačná výpovedná lehota ktorá začína plynúť od 01.11., tak aj tak bude robiť sviatky. Alebo jej kývli na okamžitý odchod, aj keď predtým sa bez nej nevedeli na sviatky zariadiť? Mačku už zrazu nemajú, lebo nie je vhodný čas - napriek tomu, že plánuje byť na podpore, čiže doma. 😄

A aj tak sa takíto ľudia tvária, že to dáva zmysel a robia z ostatných blbcov. Fakt už len verím, že vlastnej mame niekto nenaordinuje rakovinu v terminálom štádiu, aby ho poľutoval niekto na modrom koníku.

janage
26. okt 2024

Na pacienta v terminálom štádiu ochorenia je možné čerpať OCR po dobu 3mesiacov. Nedávala by som výpoveď. Zistila by som si presne podmienky čerpania tejto OCR a išla by som touto cestou. Tým, že nemáš detičky mohla by si byt mamke veľkou oporou. Byt s nou toľko koľko potrebuje. Odbremenit toho kto sa stará teraz.

maminkadeticiek
26. okt 2024

Aky trefny obrazok zvolil MK k tejto diskusii.

jana_eyre_2
26. okt 2024

@nominativ presne vystihnute.. najmä s tou mačkou, ktorá mala dostávať materinsku lásku a zrazu keď môže byť doma na podpore dajú ju preč lebo nie je vhodný čas... 🤣 Tam musí byť ten materinský cit veľmi silný keď v priebehu dvoch dní zhodnotia že je to nevhodný čas... 🤔 Ešte že nejde o dieťa...

nika523
26. okt 2024

@jana_eyre_2 áno presne tak že nie je vhodný čas na mačku a to je aký vhodný čas? A že musela vždy robiť to sa mi tiež nezdá aj ja som mala malé dieťa a ako mi vyšlo robiť tak som robila a moje kolegyne majú a nikto ich neuprednostňuje robíme spravodlivo, neviem no je to divné a aby kôli tomu dávala výpoveď, veď poviem nebudem robiť cez sviatky robila som minulý rok a predminulý a hotovo

sterbulka
27. okt 2024

uprimne,tiez som bola slobodna,bezdetna a byvala s macickou v mojom jednoizbaku,na vianoce chodila rodicom a bravala babicku,boli sme spolu.ale okrem 24.12 som tiez bola stale v praci a sama som povedala sefke,ze ti co maju deti a vnucata,nech si beru dovolenku..mne to nevadilo...a teraz ked mam dve deti a maznela rak som rada,ze dochodkyne povedia ze mam male deti a mam vypekat a hrat sa na jeziska...je to o ludoch a o dohode...

nika523
28. okt 2024

@sterbulka vidíš ten rozdiel? Tebe to nevadilo ale autorke to vadí aj jej manželovi a nejako sa mi nechce veriť že dôchodkyne sú radšej v práci ako doma na sviatky a nepotrebujú vypekat a chystať

cacianka
28. okt 2024

Keď tak často meniš prácu, si často navacik a s tými najviac vymetaju kúty, ako sa hovorí . Ak si v tejto práci 5r, tak sa bráň, upozorní na diskrimináciu, lebo ak zase dáš výpoveď, zase budeš na novom mieste nováčik.

Strana
z4