icon

Nemám rada firemné akcie

16. júl 2022

Kazdy rok chodime 2x rocne na vikendove akcie. Vzdy mame nejaky sportovy program bud lezenie po skalach,turistika,cyklotura a podobne.vecer sedime a popija sa a drista. Mna to taaak nebavi. Sme mensi kolektiv,ked poviem,ze nejdem je z toho velke halo. Znie to mozno hlupo,no ja chodim do prace pracovat a nie si budovat kamaratsva. Vychadzame vsetci dobre,ale netuzim travit s kolegami este aj vylety. Okrem tohto sef casto organizuje rodinne vylety a to vacsinou nejdem,ja si chcem po svojom travit svoj volny cas. Nechcem nic riesit len si trochu ponadavat,lebo ked to pred niekym spomeniem vsetci hikaju,ake je to super chodit na taketo akcie. My odmeny nedostavame a takto sa nam sef revanzuje,ale uprimne radsej nech nam da odmeny,toto kludne ozeliem.

Strana
z2
h2
17. júl 2022

Ak je firemná akcia počas pracovnej doby a neuberá mi z voľna, idem na ňu rada. Ak by to mal byť víkend, čiže od pondelka do piatku som v práci, potom cez víkend firemná akcia a následne zase v pondelok do práce, tak by som tam určite nešla. Výnimku majú svadby, alebo oslavy narodenín, ak sú nejaké väčšie a robia sa napríklad v sobotu večer, s tým, že som tam pár hodín a idem domov. Celý víkend určite nie, to pre mňa neprichádza do úvahy. Našťastie, u nás vo firme takéto nepraktizujeme (maximálne raz do roka máme firemný guláš, ale to je cez pracovný deň). Dokonca sme v posledných rokoch zrušili aj Vianočný večierok, šéf nám dá namiesto neho deň voľna a všetci sú s tým maximálne spokojní.

alvaluka
17. júl 2022

@autorka aspon vidis, ze nie si uplne sama takze na halo sa vykasli a ak nechces ist nechod. Ja som do 30tk v sebe bojovala, ze sa mi nechce chodit na firemne akcie, ze co povedia a bla, po 30tke som sa na to vyprdla, narovinu som vzdy povedala, ze nejdem a hotovo. Na komornejsie akcie typu vecera s kolegami, vianocny punc, kava a tak podobne to si rada zajdem, trosku sa porozpravame, najeme sa ale velke akcie nemam rada a to celkovo.
Ak by v mojej sucasnej praci organizovali vikendove seansy tak tam by som tiez povedala, ze dakujem ale mam svoj vlastny program. Kolegov mam rada, po praci raz za cas kludne pizza ako som pisala ale travit s ludmi, s ktorymi uz aj tak travim takmer viac casu ako s muzom a dietatom to nie, vela krat ani neviem ako prejde vikend a uz zas do prace.
Ak teba tvoja praca bavi a chces tam ostat, bud otvorena a proste povedz, ze nepojdes, ak to nie je nejaka povinnost ist, bude halo no a co.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
18. júl 2022

@alvaluka ja nemam problem povedat si nazor a aj odmietnut. Ked je akcia,kam sa mi chce a da ist,nemam s tym problem. Ale som znechutena z toho,ze ak poviem,ze nejdem. Sef si so mnou sadne a zacne sa vypytovat,ci nie som spokojna vo firme,ci mam s niekym problem,ci mam doma problemy a muz ma nepusti a podobne kraviny. Jednoducho u nas neexistuje nejst.Na vacsinu akcii chodim,ale v lete sa mi naozaj nechce chodit

mikadooo
18. júl 2022

Ani ja nemusím firemné akcie. Ale všimla som si v robote, že čo sme ženy s relatívne malými deťmi, tak sa na akciách nezúčastňujeme a ostatní to jednoducho nechápu, tak ja im nič nevysvetliteľujem, načo 🙂. Ja ich pritom mám rada a všetko, ale jednoducho mám veľmi málo času na to, aby som ho plytvala na nejakých opijášoch a hlavne-na rozdiel od nich, ja musím na druhý deň fungovať na 100%... Ale toto slobodní ľudia, dokonca ani ženatí chlapi ťažko pochopia.

iwesska
18. júl 2022

Uplne ta chapem. My sme s muzom taki isti, neznasame tieto opilecke vecierky,kde sa len kazdy chvasta kam a kolky raz ide na dovolenku,co drahe si kupil,ake ma jedinecne a uspesne deti🙄. Nepijeme ani jeden,takze tento druh zabavy nam je proti srsti.Muz proste povie vzdy,ze nejde,lebo rodinne dovody a je sice za divneho,ale nic si z toho nerobi. Ja som sa takej akcie v nasej firme zucastnila raz a bolo to cele take nasilu a povinna jazda,ze sa tam bavil asi iba sef😂 Dalsi raz by som uz nesla a bolo by mi jedno,kto si co o mne mysli. Nie je to povinne,vzdy si nieco vymysli v suvislosti s rodinou a budes mat pokoj. Ja neviem,preco si kazdy mysli,ze teambuilding je benefit,podla mna je to trest😂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
betka233
18. júl 2022

Ono podla mna je rozdiel ci sa ide na teambuilding niekde vo vacsej firme, korporate a vo firme o 5 ludoch (obrazne povedane)... ja pracujem v korporate a chodim na nase teambuildingy rada, lebo mam time super ludi, ale myslim ze mentalne sme na tom vsetci natolko ok, ze ak niekto nepride, tak to proste respektujeme a nikoho ani nenapadne okolo toho rozpravat, z 25 ludi bezne nepride aspon 5... a aj preto si uzivam korporat, neda sa to porovnat... robila som aj vo firme o 5 ludoch a je to jedna hroza podla mna... ziadne sukromie, nic neutajis, vsetko sa hned komentuje, mne tento styl rodinnej atmosfery v praci absolutne nevyhovuje...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
betka233
18. júl 2022

@elizabet173 ja som tym myslela to, ze v korporate sa introvert akoby "strati" v dave, ak neide na nejaky teambuilding, staci ze povie ze neide a nik to dalej nerozpitvava a neohovara + aj ta firemna kultura je v takych firmach skor o tolerancii a respekte... nemyslela som to tak ze cim ma firma viac ludi tak tym je lepsie ist... tiez sa priklanam k respektovaniu, ak niekto chce ist, nech ide, ak nie tak nie... ja osobne 2x do roka na jednu veceru na ucet firmy idem, lebo ako pisem, kolegovia mi sedia, ale inak tiez uprednostnujem svaty pokoj s vlastnou rodinou...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ummimaryam
18. júl 2022

Teambuldingy sú katastrofa 🤢 nenávidím to z duše. Normálne povedz že niečo máš, nemaj moc potrebu vysvetľovať do detailov. Možno ani nebudeš jediná kto nepôjde. Vždy priorizuj seba

alguno
18. júl 2022

Chápem ťa. Psychicky to človeka vyčerpá.

Strana
z2