Nemôžem nájsť prácu
Hľadám prácu intenzívne už mesiac, posielam životopisy a nikde ma nechcú. Nie som kvalifikovaná, nemám žiadnu odbornosť, preto sa hlásim na práce prevažne vo výrobe. Ale nikde ma nechcú. Tak som si poslala aj do domovov dôchodcov a tam takisto vôbec žiadna odozva. Neviem kde je problém, prečo mám taký problém nájsť prácu, nikdy som takýto problém nemala ako teraz.
Čo sa týka vzdelania, mám strednú školu s maturitou, konkrétne Obchodnú akadémiu.
Mám 32 rokov a vlastne som nič nedosiahla, nemám žiadnu prácu, na ktorú by som bola hrdá. Som ako túlavý pes, neviem nájsť svoje miesto v živote. Nič ma nebaví, neviem ani len to, čo by som chcela v živote robiť.
Do toho už aj úzkosti, depresie...
@simca06022011 nie sú blbý, ak tam máš 3 ročnú medzeru.
@gemerka17 Nemusíš mať medzeru, ako píšem. Vôbec. Zeny na MD/rd sú väčšinou stále zamestnané. Okrem toho napr ja nemám žiadnu medzeru nikde, čiže by dieta nevycitali z CV, keďže som pracovala aj cez MD z domu. V životopise nájdu iba to, čo tam zjavne a jasne človek napíše.
@simca06022011 áno pri homeoffice, ak znalosti a trh práce umožňuje to tak je. Autorka ma od homeofficu ďaleko a väčšina žien vzhľadom na charakter práce nemá možnosť HO. Otázka poraďte prácu na HO počas MD/RD je zatiaľ stále najobľúbenejšia.
Ja len k tej angličtine písala si že nemáš veľmi dobrú úroveň že zvladneš maximálne small talks to není úroveň B1. Pozor na to lebo ja som si tiež tak písala kedysi mala som blbý odhad že čo to znamená a hneď som pohorela na pohovoroch lebo B1 není nízka úroveň to už je pokročilý. Toto čo píšeš ty bude tak A2
@simca06022011 ja rozumiem ako to myslíš, lenže autorka nemá vo svojom životopise prácu s takým časovým obdobím, do ktorého by sa vošla klasická RD, takže z neho tak nejak vyplýva, že deti ešte nemá. Aj keď zo strany zamestnávateľa je to len predpoklad.
@rubinka Ďakujem, dám tam úroveň A2. Ja sa ale hlásim do výroby prevažne, neviem prečo je teda problém, veď z životopisu je zrejmé, že mám skúsenosti s výrobou.
@simca06022011 zamestnávateľ nie je blbý a ak sa žena hlási na jednoduchšie pozície tak je to v zivotopise vidno alebo sa aj spýta na to na pohovore (aj keď to nesmie). Neviem, aký má prinos tvoj príspevok. To si sa chcela pochváliť, že máš HO ? Proste na trhu práce je enormne množstvo zamestnani bez HO, na miestach Slovenska kde je problém zohnať aj tu zlu prácu. Zamestnávateľ si vyberá a selektuje. Nie raz tu bol takýto výlev na MK, že žena si nemôže najist prácu.
Baby prosím Vás a ten životopis je teda ok? Okrem toho , že zmením tu úroveň angličtiny a trochu rozpíšem pozície, je ešte niečo rušivé v CV?
@gemerka17 :D jasne, pochváliť sa:D vôbec ho nebol podstatou... Viditelne máš problém s pochopením písaného textu.
@simca06022011 u teba to vidím, keďže nie si schopná zaradiť správny text do kontextu príspevku. Tu si písala zbytočne.
Máš obchodnú akadémiu prečo neskusiš prácu v administratíve? Len teda trebalo by popracovať na jazyku. Tiež mi tam chýbajú počítačové znalosti nejake. Podľa mňa skôr im môže pripadať že do výroby si až moc dobrá. Tam sa hlásia v podstate ľudia ktorí nemajú šancu inde sa zamestnať a potrebujú z dacoho žiť ale žeby to pre ženy bola práca ktoru by chcela robiť dlhodobo? 🤷
@rubinka Skúšala som, lenže nemám prax. Keď pozrú na môj životopis s tam práca vo výrobe, tak zamestnajú radšej niekoho, kto už prax má, prípadne pracoval aspoň niekde ako recepčná napríklad. Takže mňa do administratívy nechcú. Pc znalosti tam mám tiež, je tam klasika ako word a excel. A mám strojopis.
Prečo máš pocit, že si môžu myslieť, že som moc dobrá do výroby? Veď práveže moja prax je samá výroba.
Chýba ti znalosť jazyka preto ta do administratívy neberú nie preto že nemáš v tom prax. Ja osobne nepoznám nikoho kto by po obchodnej akadémii chcel ísť výlučne do výroby žeby nemal ambicie ísť do administratívy skôr. Veď nie všade musíš mať prax v danom odbore. Tie jazyky ale v dnešnej dobe treba.
@rubinka Ale v požiadavkách nemajú jazyky a keď už majú, tak stačia základy.
@gemerka17 praveze ty s tym mas problem. TY si napisala ze v zivotopise VIDIA ze bola na MD. A ja tvrdim ze nie NEVIDIA. Ked to tam nepise, zo zivotopisu netusia ci zena ma alebo nema dieta. Mozu si len mysliet. Uplne k veci som pisala a tej, ktoru si tu ty zacala.
Na aku prácu staci základ? Ja čo pozerám životopisy bežné chcú plynulu úroveň B2 ak sa bavíme o administratíve. Jasné do výroby ti netreba v podstate jazyk vôbec len ide o to či je fakt to čo chces robiť celý život či sa radšej nechceš pokúsiť o niečo viac. Len potom už treba jazyk ako som spomenula
@rubinka Určite by som chcela viac, ja si chcem urobiť ešte nejaké kurzy a popracovať na jazykoch. Zatiaľ nemám čo ponúknuť a do výroby ma tiež nechcú, ale peniaze potrebujem, preto ma to deptá.
autorka, v poziadavkach nemusia mat jazyky ani nic. Ale mozu sa im prihlasit (a to ver ze sa prihlasia) desiatky dievcat, ktore to tam maju a vedia a upradnostnia tie. Detto ak vie niekto office na expert urovni uprednostnia ho pred beznym uzivatelom atd. Vsetko co vies zlepsit, je lepsie to vediet na vyssej urovni.
Niekedy ked nemas znamosti a uzasny zivotopis, plny vhodnej praxe, mozno by pomohlo ist ho odniest osobne alebo sa "popytat" ohladom pracovnej ponuky. Neviem ci si skusila :D Lebo ja som takto prijala dvoch chalanov, aktivni, komunikativni, proste bolo vidno ze pracu chcu a viac som ani nehladala. Ono nie vsade sa to da, niekde clovek ani nema komu, hlavne do velkych firiem, zavodov.. ale v malom sa da. Ako nikdy som to nerobila, ale tak mozno sekera vystreli aj inde :D
@simca06022011 ty si ako natrvrdla, prisaham. Nevidia to len v prípade ak má žena HO a využije ho. 90 % žien je na materskej 3 roky a dieru v tom zivotopise ma. Ty opisujes možnosť, ktorá nie je tak v zivotopisoch častá. A do tohto príspevku vzhľadom aku autorka vykonáva prácu sa nehodí. Fakt si myslíš, že ak žena pracuje 5 rokov a potom tam ma 3 ročnú dieru, keď hľadá po MD nebodaj nové zamestnanie, tak ten zamestnavatel či HR je tak debilny, že si to nevsimne.
@simca06022011 Jasné, to chápem, veď som to aj niekde vyššie písala, že síce pošlem CV, ale spolu so mnou ďalších xy ľudí, ktorí majú buď prax alebo lepšie znalosti. Tak jasné, že vezmú ich. Lenže ja som akoby niekde medzi, do administratívy ma nechcú a ani do tej výroby.
Do tej výroby sa ale čudujem, lebo skúsenosti mám.
@gemerka17 zbytocne sa s tebou hadat :D ale tak skusim este raz ako pre idiotov: KED si na MD, RD a si v pracovnom pomere (co vela zien je, ostatnych sa to netyka samozrejme, co som aj pisala). MAs tam napisane ze od roku 2000-2008 si bola zamestnanec Jozka mrkvicku. NIKDE nemusis a nemas povinnost uvadzat, ze v roku 2002-2005 si sedela doma. A nauc sa citat, alebo proste nereaguj. Podla CV nik nevie, ze clovek ma doma DETI. a to je fakt. HR zamestnanec debilny nie je, ale ty mas problem s pochopenim urcite. Ja natrvrdla nie som, pracujem s tym, takze urazaj seba prosim ta. HR nie je debilny, ale ty asi ano, ked nechapes co tym clovek mysli a teba napadne to ze ja sa chvalim HO :D
@simca06022011 do tohto celého prispevku sa to nehodí. Zacala si si tu so sebou úplne novú a zbytočnú tému. Úplne od veci. Ako z inej planéty. Nauč sa pre budúcnosť reagovať na príspevok autorky. To či je to v CV vidno alebo nie a za akých okolností sa to tam píše je bezpredmetné na problém, čo rieši autorka príspevku.
Neuvažovala si že by si začala pracovať z domu ?
nasla si si nakoniec pracu?

@gemerka17 nevidia , keď ju tam nedáš.