Máte nárok na odpočinok po nočnej smene?
Robím nepravidelne 12tky,8ky,ranné,poobedné,nočné.Neviem nikde nájsť ako je to s odpočinkom po nočnej,koľko hodín je nárok na oddych.Po nočnej 12 tke mám deň voľno a hneď dennú 12tku,8ku,nočnú vždy 12.Citim,že ten deň mi nestačí,bývam strašne unavená.Pridem o 8mej ráno domov,mám problém zaspať,ak tak na 2-3 hodiny.A tá jedna noc mi nestačí,mám zas problém vstať na rannú.Nie som si istá,ale asi sa to tak môže rozvrhnúť?
Pokial ti nevyhovuje,zmen pracu.
Zjavne môžu,keď máš pocit,že nevládzem,daj výpoveď a pri najbližšej návšteve pohotovosti a tendencií nadávať,že čo sa tam deje,prečo sa čaká,sa zamysli...
@janai1 mám 12hodin medzi,po nočnej 24,niekedy 12.Kazdy v okolí aspoň čo sa porovnávame,majú po nočných 2 dni.Napr.denna,nočná,2 dni voľno a zas dokola.U nás je to nepravidelne a viem to tak 4 dní dopredu.
@niekto2hy nie že nevyhovuje,pýtam sa ako to funguje inde
@maciatkolulu ako nechápem čo splietas o pohotovosti??
Mal som 2denne,2nocne 12h,3,5dna volno a radsej som zmenil pracu.
V praci sme sa drzali kalendara> https://www.smenar.cz/?smn=dvanact:4y-b
@janai1 prečítaj si,prosím ťa,na čo konkrétne som sa pýtala.Nie,či mi nestačí 24 hod ani či mám dať výpoveď.Ak nemáš čo k veci,nemusíš sa tu rozčuľovať.

Medzi smenami je minimálny odpočinok 12 hodín. Sú tak ešte nejaké obmedzenia vramci týždňa / mesiaca. Baby ma isto doplnia