Neprijatie do práce kvôli názorom
Prepacte, ze musim prispiet anonymne.
Pracujem v nadnarodne vyrobnej spolocnosti. Mame tu moznost dostat velmi stedry naborovy bonus, ak odporucime vhodneho cloveka na nejaku z volnych pozicii. Odporucila som kamaratku na jednu poziciu do teamu procurement. Splnala vsetky podmienky a mala aj predchadzajucu prax na rovnakej pozicii v inej spolocnosti. Po pohovore som sa jej pytala, ako prebehol pohovor a aky ma z neho pocit. Vsetko ok, sama povedala, ze mala dobry pocit, aj ze si celkom do detailov presli pracovnu napln, ktora sa navlas zhodovala s jej predchadzajucimi skusenostami. Napriek tomu, ze nemaju ziadneho ineho kandidata ju odmietli a pozicia je stale otvorene a neobsadena. Pytala som sa sefky v com konkretne bol problem, s tym, ze to zostane medzi 4mi ocami. Dovod je, ze sefka si ju pozrela aj na facebooku a tam kamaratka ma celkom vyhrotene nazory. Zdiela tam rozne konspiracie, proste proruske prispevky, hate na ukrajincov, zdielanie prispevkov Blahu, Uhrika atd a tiez antivaxerka. Sefka ju vlastne neodsudila, len povedala, ze podla toho co videla na FC by sa nam nehodila do zohrateho teamu a ze ju to mrzi. Neviem ako to vysvetlit kamaratke, tak aby to nevyzeralo ako diskriminacia za jej "nazory".
@negymama praveze nemecko bolo hlupo naviazane na usa, nordstreamom sa pokusalo diverzifikovat svoju zavislost od usa. Pre usa toto bola najvacsia hrozba, preto vyhodili aj s poliakmi do luftu nordstream 2. Ak si niekto mysli, ze spor ukrajina vs. rusko je o tychto 2 narodnostiach, tak nemam o com....
@vevesh To vazne? Preco klames? Ci uz vedome, alebo nevedome. Ved Nemecko a cela EU skoro 100% pred vojnou bralo plyn z Ruska a az potom, ako Rusko vydieranim a hrozbami, ze vypnu plyn dvihalo ceny plynu pre EU do brutalnych vysok, sa zacal odoberat plyn aj z inych zdrojov. Naco ti je taky odberatel, ktory ti zo dna na den vypne plyn a ty zostanes mrznut.
Po kazdej ruskej hrozbe o vypnuti plynu cena plynu vyskocila hore. A rusi tak zmykali EU vysokumi cenami. Az ked sa preslo na dodavky LNG, cena plynu konecne klesla. A rusi su nastvani, musia vozit plyn pod cenou do Ciny a Indie.
@kaitlin3 ty si riadne vymleta.. Predpokladám, ze píšeme obaja z čínskeho mobilu🙂 no neviem ako tebe, mne napríklad stránky co som sledoval blokovali počas pandémie, aby som náhodou nemohol citat niečo INÉ. Ako nma tu súdruhovia podsuvali.. Radosť vládnuť taký ludom ako ty... Potom to tu tak aj vyzerá.
@fireman666 Ved chod za sudruhmi do ruska a uz tu neotravuj. Tam sa ti mozno aj nejaka necha prefackat, lebo su na to rusky zvyknute. Tu by si mohol dostat aj kopanec medzi nohy.
@fireman666 aké stránky ti kto zablokoval? Pretože ja som počas pandémie sledovala stránky, ktoré by asi mnoho ľudí označilo za konšpiračné a nikto mi nič nezablokoval😉 Trošku upusti od tej paranoje.
@liljana nemci odoberali od svedov tiez, z usa tiez (malicko), lebo bol drahy. Rusky plyn bol neumerne lacny. Vies odkial je ten americky lng plyn, ktory usa tak slachetne dodavaju, lebo vsteci arabovia poslalu eu do teplych krajin? Nacierno z kurdistanu, kde sa "pecie" nova obcianska vojna, aby si ten plyn mohla mat lacny...🤦♀️🤦♀️🤦♀️ktory je este stale o dost drahsi ako ten rusky...
@fireman666 už padla tá otázka,ale asi ti unikla
Preco teda ostávas v krajine,kde sa ti tak mizerne žije?
Že si na ženskom fóre,nechajme tak,že používaš výrazy ako "buzerant"- to o tebe veľmi veľa hovorí a že píšeš ženám,aké sú tupé a vymlete'...gentleman tiež nebudeš
Ale ides tu vypisovať,ako mal zamestnávateľ prijat bez výhrad uchádzača o prácu
Tak to máš riadne mixnute' ..
Chlap na ženskom fóre nebude nikdy poriadny chlap- vieš prečo?
Lebo tu chodí buď slintat,alebo urážať,alebo si dokazovať svoju dôležitosť,ktorá mu v reálnom svete asi nie je dopriata
Nord stream 2 si vyhodili rusi. Ani len kapacita Nord stream 1 nebola vyuzivana, takze dvojka, bola ze uplne zbytocna. Rusi s nou akurat nabulikali nemcov, aby sa stali od Ruska viac zavisli. Vyhodenim dvojky ziskali iba rusi. Zdvihli cenu plynu a varovali europu, ze ich kriticka infrastruktura nie je v bezpeci. Ak by ostala, aj tak uz by sa nikdy nevyuzila.
@vevesh https://www.kurzy.cz/komodity/pxe-zemni-plyn-gr...
Je uplne jedno, co bolo. Predtym sme si mysleli, ze rusko je normalna krajina, ktora nezautoci. Vela veci sa zmenilo a uz nikdy nebudu ako predtym. Teraz je smerodatne, ze ked sme sa odstrihli od ruskeho plynu, tak cena plynu klesla z 317, kam ho rusi vytlacili na 50 eur/MWh.
Plynovod vyhodilo Rusko. Nikdy sa nic neutaji naveky. A ziadna zapadna krajina si nedovoli rozostvat spojenca zasahmi na jej uzemi a jej majetku. Rusom je to jedno, hlavne ak rozostvu EU a USA.
@fireman666 môj telefón možno vyrobili v Číne ale peniažky skasiroval jeden Americký kapitalista 😁 tipujem že podobne aj tvoj 🙃 je veľká irónia že ti “súdruhovia” zablokovali stránky, nie? 😁 škoda že sa neodbavujes na tých stránkach, lebo to že si prišiel na web primárne určený pre matky sa hádať o tom ako je tu totalita a cenzúra svedčí o tvojej inteligencii, nemáš dezolatnych kamarátov alebo tu máš misijne poslanie?
Mne sa zdá zvláštne to lustrovanie a sledovanie uchádzačov. Tiež robím prijímacie pohovory, podľa životopisu a odporucacieho listu z predch.firmy si viem overit kvalitu uchádzača. Nikdy som uchádzača nevyhladavala po soc.sietach a nepríde mi to v poriadku.
@aalt Presne. Holandska pobrezna straz musela nedavno eskortovat rusku lod, co sa motala okolo holandskych generatorov energie na mori. Rusi budu skusat teraz utoky na energeticku europsku siet. Co vybuch municneho skladu v cr, vo Vrbeticich, boli tam dokazane ruski agenti, ale co mozes spravit okrem protestu? Uvalit sankcie, ale tie uz uvalili.
@liljana ja neviem, aky blazon si myslel, ze nezautoci?😳😳😳vsak to bolo nad slnko jasne, tocilo sa to tam od 2014, ked americania urobili ukrajinsky puc a propagandu, aby vstupili do nato. Dohoda Usa (a nata) a ruska bola jasna, ukrajina ostane neutralne "medzi nimi". Ziadny pristup do nata-nikdy. Dohoda bola aj, ze varsavska 4 nevstupi, ale pri vstupe to rusi preglgli a povedali okej, ale to uz staci a ukrajina je no-go, posledny naraznik.
@vevesh Prepac, ale skus tento nazor napisat nemeckej policii. Kopnu vas v tom Nemecku tak do prdele, ze sa za vami zaprasi. A skonci vas konspiratorsky protizapadny pekny zivot na zapade za zapadny plat. Nechapem taku dvojtvarnost, preco ste s tymito nazormi nesli zit a pracovat do ruska, ale na hnusny zapad?
@nini1978 to ti vadi ,ze chlap je na zenskej stranke?co ak sa citim ako zena? to je teraz moderne nie?🙂Ale ak ta to zaujima,povodne sme chodila manzelka,ale hned zistila co za ludi tu je..Priznam sa,obcas sa sem chodim pobavit na temach,co tu dokazu zeny napisat.Ale tu mi nedalo zareagovat,nechal som sa uniest🙂 inak som kludny typ🙂Cital som diskusiu kolegom v praci,ak si precitas moj nick,mozno sa dovtipis,v akej praci pracujem🙂A nechcela by si pocut,ich nazor🙂prajem ti vseko dobre,vela statstie v tejto krasnej demokratickej krajine.
@liljana Olk Saudska Arabia a Jemen.
Si za to, aby bol Jemen bombardovany? Umieraju tam aj deri. Ci myslis, ze tam neumiera nikto, alebo IBA vojaci(otcovia deti)?
Si za vrazdenie, genocidu? Myslim, ze nie. Preco nejdes byvat do Saudskej, alebo do Jemenu?
Preco by som mala ist byvat do Ruska? Preco nejdes byvat na Ukrajinu??
A znova. Aky prorusky kpmentar som napisala???? Ved vam uz docista hrabe!😀🙈
Pisala som o vianocnej vyzdobe, ty prorusky komentar.
Pisala som o sprchovani v studenej vode vo dvojici.
Pisala som o zlobe jednej prispievatelky.
Pisala som o subjektivnych pocitoch, ktore treba mat pod kontrolou, o nenavisti voci inym ludom, ty prorusky komentar.
Az som sa hanbila, ako mimo temy prispievam a ty mi napises, ze pisem proruske komentare???😀😀😀🙈🙈🙈
@fauko ako povedal jeden pan,nic nevlastnit a byt stastny,Agenda 2030🙂

@danielahamar asi ti uniká detail
Tu sa bavíme o Tom,že záujemkyna o pozíciu ma na soc.sieti veľmi jednostranný postoj k určitým veciam a to sa nepáči zamestnávateľovi
Ty píšeš o ľuďoch, ktorí už pozíciu majú..myslíš ,,že ich prijali s tým,že na pohovore boli sfetovani a opití?
A na soc sieťach mali fotky zo zúrov ?